Fidan Ekiz: ‘NOS legt journalisten Vooravond-verbod op’

Update 15.30 uur: NOS bevestigt boycot De Vooravond: ‘Te opiniërend’

De sterjournalisten van de NOS mogen niet aanschuiven in de talkshow De Vooravond, omdat omroepbaas Marcel Gelauff zich niet kan vinden in de meningen die aan tafel worden gespuid. Dat zeggen presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer op Twitter. Fidan staat bekend om haar politiek incorrecte uitspraken, onder meer over de islam, en kennelijk valt dat niet helemaal goed bij Marcel Gelauff. Zijn journalisten mogen volgens het duo niet optreden in De Vooravond.

De presentatrice laat een behoorlijk bommetje vallen in Hilversum: “Onbestaanbaar en onbegrijpelijk hoe Marcel Gelauff journalisten van de NOS al het hele Vooravond-seizoen verbiedt om bij ons aan te schuiven, vanwege hem onwelgevallige meningen #DeVooravond #persvrijheid.

Ze wordt gesteund door haar co-host Renze Klamer: “Belachelijk inderdaad. Altijd. Overal. Maar dus niet bij ons. 🤨 

Schrijver Theodor Holman: “Tja… mij verbaast het niet.

Boulevard-ster Luuk Ikink is verbijsterd: “Dus als jullie vragen of een journalist mag aanschuiven, dan zegt de NOS dat het niet mag vanwege de meningen die in jullie programma worden gegeven?

Voxpop-ster Roel Maalderink: “Wtf?

BNNVARA-ringwinnaar Tim Hofman: “Hahaha serieus, Marcel Gelauff? Licht eens toe, want wát gênant gast. En NOS-collega’s, hoe zit dit en waarom zou je daar luisteren?

Tim vindt die NOS-sterren laf. “Pls sluit me op de dag dat ik me door m’n werkgever laat VERBIEDEN te gast te zijn in een talkshow voor expertise of debat.

GeenStijl-gezicht Bart Nijman: “Oh wat wordt dit smullen qua mediarelletje. Fidan reorganiseert in d’r eentje ff de NPO. Waar kan ik stickers kopen?

PVV-Kamerlid Martin Bosma: “Wáááááát?

Mediakenner Marianne Zwagerman: “Hebben ze eindelijk eens een vrouwtje uit Allochtonië op prime time is het weer niet goed. Zo wordt het nooit wat met die Divibokaal. Maar goed, dat krijg je met een dramaqueen als h⭕⭕fdredacteur.

Zanger Henk Westbroek: “Is dit ironie? In dat geval is het niet helemaal overtuigend. Of is het geen ironie? In t tweede geval is mevrouw Ekiz bijzonder moedig; vanuit carrièreperspectief. #Gelauff

NOS-journalist Lex Runderkamp ontkent: “Ik heb het even aan de baas gevraagd – feiten checken – en je verhaal klopt niet. We mogen gewoon aan tafel hoor. Kwalijke tweet hoor.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen