Radio 538 denkt Qmusic weer van de troon te stoten

Radio 538 verloor na het vertrek van Edwin Evers niet alleen het marktleiderschap in de algemene doelgroep (aan NPO Radio 2), maar het vlaggenschip van Talpa Radio moest dit jaar ook het commerciële marktleiderschap afstaan (aan Qmusic). Marc Adriani, de radiodirecteur van Talpa Radio, denkt in elk geval Qmusic wel weer van de troon te kunnen stoten. “Ik ben ervan overtuigd dat we straks de koppositie in 20-49 weer kunnen terugpakken“, zegt hij tegen Adformatie.

Marc verwacht dat Radio 538 na de coronacrisis weer als een malle gaat scoren. “De zender heeft last van de coronacrisis, omdat de echte Radio 538-luisteraar in de auto of op het werk luistert.”

Radio 538 heeft volgens hem een knauw gehad van het thuiswerken. “Tel daarbij op dat Coen en Sander even geen duo meer waren, omdat Coen een burn-out had.”

Bovendien zijn de marketinguitgaven flink teruggeschroefd vanwege de coronacrisis. “We hebben relatief weinig van ons kunnen laten horen in die periode en je moet als radiozender top-of-mind blijven.”

Ondertussen wordt er bij de zender hard gewerkt aan inhoudelijke verbeteringen. “Bijvoorbeeld met Wietze nu iedere dag tussen 12 en 2. Op die manier versterken we de dagprogrammering van Radio 538, die tijdens de coronacrisis nog belangrijker geworden is.”

Al met al komt 538 er wel weer bovenop, verwacht Marc. “We zien nu dat het bereik weer toeneemt en we kunnen ook de marketingmachine weer aanzetten.

De drie andere zenders van Talpa Radio zijn Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Daarmee domineert het bedrijf van John de Mol de radiomarkt in Nederland.

Foto: Talpa

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in Radio

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen