Maken Meilandjes zich schuldig aan laster of smaad?

Het zou zomaar kunnen dat de familie Meiland zich schuldig maakt aan laster of smaad nu ze Caroline van Eeden door het slijk halen in de biografie van Martien Meiland en in interviews over het boek. Dat heeft Bram Moszkowicz gisteren gezegd in Shownieuws. Na een jaar komen de Meilandjes ineens met een andere lezing over het vertrek van Caroline uit de tv-hit Chateau Meiland. Ze zou in een bloederig gevecht zijn beland met Maxime, zelfs met littekens tot gevolg.

De Meilandjes roepen bovendien dat Caroline meer dan tien jaar lang een affaire zou hebben gehad met een getrouwde man. Het is allemaal niet zo chic, maar de Meilandjes hebben een boek te verkopen die in potentie miljoenen euro’s kan opleveren.

Maar kán dit allemaal wel? Bram Moszkowicz heeft er zijn twijfels over. “Als het niet waar is en ook nog lasterlijk of smadelijk, dan kan ze natuurlijk een procedure beginnen.

Caroline heeft laten weten het niet chic te vinden van de Meilandjes, maar dat ze het verder wil laten rusten. “Ze kiest er kennelijk voor om er niets mee te doen. Ze zegt: ‘Ik weet hoe het zit en verder deel ik het niet.’”

Misschien is dat wel het verstandigst, aldus Bram. “Ze kan aangifte doen, het civielrechtelijk oplossen, ze kan een schadevergoeding vorderen, maar ik denk dat ze wijs is.”

Voor de verkoopcijfers is deze rel alleen maar goed, weet Story-baas Guido den Aantrekker. “Die schrijver Jan Dijkgraaf hoopt natuurlijk dat dit zó gaat escaleren, dat er nóg meer rumour about the book komt.

Lees ook:
Kijkersbedrog: Meilandjes logen over Chateau-bloedbad (zaterdag)
Meilandjes cashen met dirt: ‘Boek levert 1,5 miljoen op’ (zaterdag)
Caroline reageert op bloedbad in Chateau Meiland (zondag)
Caroline’s volgers vinden Meilandjes diep gezonken (vandaag)

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen