Podcasthype compleet: nieuwe podcast over podcasts

De Nederlandse mediaconsument wordt ineens van alle kanten overspoeld door podcasts: alle BN’ers hebben er één of willen er één. En nu is er zelfs een podcast over podcasts, van dj Sander de Heer. Dat heeft hij laten weten. Sander wil een einde maken aan de ‘wildgroei van slecht klinkende, te makkelijk gemaakte podcasts’ en komt daarom met advies in De Podcast Podcast. “Wat is een podcast? Hoe verdien je er geld mee? Wat kost het? En hoe begin je?“, luiden de thema’s.

Een podcast is volgens Sander al lang veel meer dan kroegpraat met een microfoon erbij. “Fantastisch dat merken, bedrijven, instellingen en zelfstandige makers zien dat audio op een unieke manier informatie kan verstrekken. Maar je moet wel weten hoe het werkt!“.

Sander geeft in zijn podcast, op basis van al zijn ervaring bij de radio, tips aan nieuwe makers . “Een luisteraar wil een écht verhaal horen en kiest niet voor een podcast als je daar de aanbiedingen van de week gaat voorlezen.

Het is dus lastig om als bedrijf of commercieel merk een lang, geloofwaardig verhaal te vertellen, maar er zijn al genoeg voorbeelden waar dit wel is gelukt.

De Podcast Podcast is te beluisteren via de gebruikelijke platformen, waaronder Spotify.

Foto: YouTube

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen