Nikkie Plessen voorstander van lelijke mondkapjes

Nikkie Plessen is voorstander van het dragen van chirurgische mondkapjes op straat in plaats van exemplaren die een beetje fashionable zijn. Dat heeft de mode-ontwerpster woensdagavond gezegd in RTL Boulevard. We moeten mondkapjes volgens Nikkie niet mooi gaan vinden en daarom heeft haar modemerk ook geen mondkapjeslijn. “Het heeft voor mij meer een medische factor; het moet lelijk zijn. We moeten het niet mooi vinden, dit moet gewoon echt helpen“, zegt ze.

Sommige experts stellen dat mondkapjes alleen werken, omdat men dan het besef heeft dat er iets aan de hand is. “Er zijn heel veel mondkapjes waarvan we zeggen: helpt het wel? Dan zeggen ze: ‘Ja, het schrikt af.’ Nou, dan moet het ook afschrikken. Dan moeten we het niet mooi vinden. Dat is wat ik erover denk.”

Het koningspaar heeft nu een eigen, blauw mondkapje laten ontwerpen. De Britten pakken uit met een bloemetjesmotief. “Je ziet echt verschillen. Het mooie van ons koningshuis is dat ze het mondkapje echt zien als iets medisch en wat moet zorgen voor het tegenhouden van het virus. Ze zien het niet als een soort fashion-item.”

Nikkie vervolgt: “Als je het vergelijkt met Kate Middleton; zij draagt een soort bloemetjesmakser, waardoor het een beetje onschuldig en lieflijk lijkt, maar dat is het niet. Dat is ook niet wat we willen volgens mij met z’n allen. Dat vind ik het mooie van ons en van het Spaanse koningshuis.

Het zal er nog even zijn, maar ik denk niet dat we dit als een soort van het nieuwe gewoon moeten zien, maar echt als het voorkomen van het verspreiden van een virus. Niet dat we het gaan omarmen.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen