Martien Meiland in Op1: ‘Of ik eigenlijk een rol speel?’

Het imago van Martien Meiland staat onder druk nu hij de kijkers van Chateau Meiland blijkt te hebben bedonderd. Niet alleen loog hij over de reden van het vertrek van zijn beste vriendin Caroline van Eeden uit de soap, ook gebruikt hij de werkelijke reden – een vermeend bloedbad in zijn Franse kasteel – om over haar rug te cashen met zijn boek. Is Martien eigenlijk wel wat hij lijkt of zijn hij en zijn gezin gehaaide moneymakers? Gisteren werd hem in Op1 gevraagd of hij een rol speelt.

Gastheer Erik Dijkstra: “Je hoort ook weleens een beetje kritiek dat mensen zeggen: wie is nou de echte Martien Meiland? Speel je ook een beetje een rol?

Martien Meiland beweert dat hij authentiek is. “Dan moet je dat aan al die mensen vragen die vorig jaar als gast bij ons op het chateau zijn geweest. Al die mensen kwamen de auto uit, kwamen een aantal dagen leuk op het chateau en toen gingen ze weg en zeiden ze: ‘Nou, moet je luisteren, het is net alsof ik in de serie zit. Jij bent gewoon zo jezelf.’”

De presentator: “Je hoeft nooit een knop om te zetten als de camera begint te lopen?

Martien: “Nee hoor. Nee joh. Daar word je toch ook helemaal gek van? Er zijn ook mensen die zeggen dat het allemaal in scène is gezet. Dat vind ik ook zo’n dooddoener.”

De presentator: “Ja, dat denken mensen soms.

Martien: “Ja, gekke mensen heb je hè?

Chateau Meiland wel degelijk in scène gezet

Gekke mensen? Dat staat haaks op de onthullingen in zijn eigen biografie over Caroline. De kijker zag hoe zij uit het ‘chateau’ vertrok vanwege vermoeidheidsklachten, maar dat is volledig in scène gezet, staat in het boek.

Na de bloederige ruzie in het Franse kasteel, vertrok Caroline abrupt uit het tv-decor. Ze werd teruggevlogen om er voor de kijker een mooi einde aan te breien. Daar ontstond de oververmoeidheidsleugen.

Paradepaardje

Het kan Martien allemaal verrotten: hij is multimiljonair aan het worden dankzij zijn tv-succes. Gastvrouw Sophie Hilbrand: “Had jij verwacht dat het succes van Chateau ertoe zou leiden dat jij nu het paradepaardje van SBS bent?

Martien: “Nee, dat had ik nooit kunnen bedenken.”

Sophie: “Zou je het erg vinden als het voorbijgaat?

Martien: “Als we van de 1,5 miljoen naar 600.000 kijkers gaan, dan is Nederland er klaar mee. Het leven bestaat niet alleen uit tv maken. Er zijn nog genoeg andere dingen.

Lees ook:
Kijkersbedrog: Meilandjes logen over Chateau-bloedbad (zaterdag)
Meilandjes cashen met dirt: ‘Boek levert 1,5 miljoen op’ (zaterdag)
Caroline reageert op bloedbad in Chateau Meiland (zondag)
Caroline’s volgers vinden Meilandjes diep gezonken (maandag)
Maken Meilandjes zich schuldig aan laster of smaad? (maandag)

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen