Meilandjes cashen met dirt: ‘Boek levert 1,5 miljoen op’

Het verbaast Patty Brard niets dat Martien Meiland en zijn familie zo lang hebben gewacht met het vertellen van de waarheid over het vertrek van Caroline van Eeden uit Chateau Meiland. De Meilandjes gebruiken het échte verhaal, een gevecht tussen Caroline en dochter Maxime, nu keihard om de verkoopcijfers van zijn boek op te krikken. En dat legt hen volgens Patty geen windeieren. Zij schat dat de SBS 6-familie nog voor de kerst 1,5 miljoen euro kan bijschrijven op zijn rekening.

Weekend-baas Bart Ettekoven vindt de Meilandjes heel doortrapt. Hem werd vorig jaar nog gesmeekt om niet te publiceren over het gevecht tussen Caroline en Maxime, terwijl ze er nu keihard mee cashen.

Bart: “Ik wilde vorig jaar een verhaal publiceren toen Caroline plotseling wegging van het chateau. Ik had toen gehoord dat er een heel fikse ruzie was geweest waarbij ook geweld was gebruikt tussen Maxime en Caroline. Ik werd toen echt op de knieën gesmeekt of ik dat niet wilde publiceren, want ze wilden dat per se niet naar buiten hebben.

Om de familie te sparen, heeft Bart toen niet gepubliceerd. “Ik heb toen met de hand over mijn hart gestreken – ze denken weleens dat wij alles gewoon maar opschrijven – en dat hebben we er toen uitgelaten, omwille van de familie. En nu schrijven ze het zelf allemaal in een boek!

Puur voor het geld, zegt Patty, die dit jaar zelf een biografie uitbracht. “Ja, maar Bart, ze zijn zelf een uitgeverij begonnen! Dan bewaar je die verhalen. Ze vragen 22,95 euro voor het boek. Normaal is de helft voor de schrijver en de helft voor de uitgeverij, nu is alles voor de familie Meiland. Stel dat ze 100.000 boeken verkopen, dan de kosten ervan af haalt, dan zijn ze deze kerst toch wel 1,5 miljoen euro rijker.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen