Kijkersbedrog: Meilandjes logen over Chateau-bloedbad

De Meilandjes hebben hun kijkers een jaar lang voorgelogen over het vertrek van huisvriendin Caroline van Eeden uit Chateau Meiland. Haar exit volgde niet op vermoeidheidsklachten, maar op een bloedbad in het chateau. Dat onthult Martien Meiland in zijn biografie.

Chateau Meiland Foto: SBS

De door de Meilandjes stellig ontkende geruchten dat er een gevecht heeft plaatsgevonden, blijken gewoon waar te zijn. Er ging volgens dochter Maxime Meiland een vier dagen durende ‘hel-en-chateau’ vooraf aan haar exit.

Het broeide al een paar maanden (“zij is heel anders dan wij“), maar de druppel was een bloederige bitchfight. Maxime in De Telegraaf: “Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo boos kan worden als zij. Ze was continue in your face en over de rooie. Ik probeerde rustig te blijven. Maar daarna kregen we toch echt twee dagen vreselijke bonje.”

Op een middag ging het fout. Maxime vervolgt in de krant: “We zaten buiten aan een tafeltje. Zei ze eerst: ’Hou je bek, ik praat met je moeder’. Ik was woest. En ze spuwde vuur naar mama, waar ik tussen probeerde te komen, en toen kwam ze helemaal op me af en zei ze recht in mijn gezicht: ’Dóós!’ Nou, ik heb liever dat je me k*nkerwijf noemt dan doos, en dat wéét zij. Vandaar dat ze juist dát woord zei.

Erica Meiland: “Ze kwam helemaal over de tafel. ’Dóós!’ Wat is dat, doos? Iets waar je iets instopt. Een enorm smerige belediging als je een vrouw zo noemt. En toen stond Maxime op, stond Caroline op en ik dacht: ’Nou, dan ga ik ook maar staan, want ik weet niet wat er gaat gebeuren.”

Maxime: “Ik pakte mijn wijnglas, gooide het naar haar toe…

Erica: “Mis.

Maxime: “En toen werd het een soort vechten. Maar ja, als je zo’n vrouwtje vast hebt… Het is net iemand van tachtig. Die ga je echt niet op d’r bek slaan, al haat je haar nog zo. Maar ze zette dus haar nagels in mijn arm, ik heb er nog littekens van.

Het was ernstig. “Ik had bloed. Schrammen.”

Kijkersbedrog

De kijker van Chateau Meiland heeft daar helemaal niets van meegekregen. Die werd keihard voorgehouden dat Caroline oververmoeid zou zijn en daarom remigreerde naar Nederland.

De Meilandjes hielden hun leugen vervolgens overal vol. Zelfs aan de talkshowtafel van Jeroen Pauw hielden ze met een stalen gezicht voet bij stuk.

Waarom ze hun fans zo lang hebben voorgelogen, is onduidelijk. Het kan niet zo zijn dat ze Caroline wilden beschermen, want die gooien ze nu alsnog keihard voor de bus.

Eén ding is zeker: na de Televizier-Ring kunnen de Meilandjes nu ook op voor een Oscar.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen