Kijkersbedrog: Meilandjes logen over Chateau-bloedbad

Geplaatst op za 17 okt 2020 om 8:45

De Meilandjes hebben hun kijkers een jaar lang voorgelogen over het vertrek van huisvriendin Caroline van Eeden uit Chateau Meiland. Haar exit volgde niet op vermoeidheidsklachten, maar op een bloedbad in het chateau. Dat onthult Martien Meiland in zijn biografie. De door de Meilandjes stellig ontkende geruchten dat er een gevecht heeft plaatsgevonden, blijken gewoon waar te zijn. Er ging volgens dochter Maxime Meiland een vier dagen durende ‘hel-en-chateau’ vooraf aan haar exit.

Het broeide al een paar maanden (“zij is heel anders dan wij“), maar de druppel was een bloederige bitchfight. Maxime in De Telegraaf: “Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo boos kan worden als zij. Ze was continue in your face en over de rooie. Ik probeerde rustig te blijven. Maar daarna kregen we toch echt twee dagen vreselijke bonje.”

Op een middag ging het fout. Maxime vervolgt in de krant: “We zaten buiten aan een tafeltje. Zei ze eerst: ’Hou je bek, ik praat met je moeder’. Ik was woest. En ze spuwde vuur naar mama, waar ik tussen probeerde te komen, en toen kwam ze helemaal op me af en zei ze recht in mijn gezicht: ’Dóós!’ Nou, ik heb liever dat je me k*nkerwijf noemt dan doos, en dat wéét zij. Vandaar dat ze juist dát woord zei.

Erica Meiland: “Ze kwam helemaal over de tafel. ’Dóós!’ Wat is dat, doos? Iets waar je iets instopt. Een enorm smerige belediging als je een vrouw zo noemt. En toen stond Maxime op, stond Caroline op en ik dacht: ’Nou, dan ga ik ook maar staan, want ik weet niet wat er gaat gebeuren.”

Maxime: “Ik pakte mijn wijnglas, gooide het naar haar toe…

Erica: “Mis.

Maxime: “En toen werd het een soort vechten. Maar ja, als je zo’n vrouwtje vast hebt… Het is net iemand van tachtig. Die ga je echt niet op d’r bek slaan, al haat je haar nog zo. Maar ze zette dus haar nagels in mijn arm, ik heb er nog littekens van.

Het was ernstig. “Ik had bloed. Schrammen.”

Kijkersbedrog

De kijker van Chateau Meiland heeft daar helemaal niets van meegekregen. Die werd keihard voorgehouden dat Caroline oververmoeid zou zijn en daarom remigreerde naar Nederland.

De Meilandjes hielden hun leugen vervolgens overal vol. Zelfs aan de talkshowtafel van Jeroen Pauw hielden ze met een stalen gezicht voet bij stuk.

Waarom ze hun fans zo lang hebben voorgelogen, is onduidelijk. Het kan niet zo zijn dat ze Caroline wilden beschermen, want die gooien ze nu alsnog keihard voor de bus.

Eén ding is zeker: na de Televizier-Ring kunnen de Meilandjes nu ook op voor een Oscar.

Foto: SBS
45 Reacties op “Kijkersbedrog: Meilandjes logen over Chateau-bloedbad”


 1. Ben Naaktgeboren

  Ze moest wat zeggen na de leugens van Caroline!

 2. Moland Rolendijk

  MC doet weer een RTL4’tje…
  MC kan alleen maar negatieve berichten over de Meilandjes publiceren.
  Best sneu MC!

  “Bloedbad”

  nou nou, sensatiezoekers.

 3. Inside

  Meiland gaat naar RTL.
  (= afgelopen week beklonken)

 4. A.M.

  Ik herinner me dat Caroline zo’n pijn in haar rug enz. had, ze zou een nieuwe heup moeten in Nld. Haha, ook allemaal voor de bühne dus! Oh, wat waren ze allemaal in tranen toen Caroline afscheid nam en in de auto stapte!

 5. Tv man

  Niet zo sjiek. Waarom alsnog iemand, die zichzelf niet kan verdedigen, zo beschadigen. Waarom niet gewoon door en het laten rusten. Waar twee vechten, hebben twee schuld. Maxime is ook niet de makkelijkste. Krijg nu het gevoel dat ze gewacht hebben met deze onthulling tot het moment dat het van waarde kon zijn; de boekpresentatie van Martien. Niet sjiek, niet fair en niet nodig.

 6. Nadege

  Gebeurt er eens iets spectaculairs en dan filmen ze het niet, een keer wat anders dan een gillende nicht.

 7. Sjaak echt

  Leuk verhaal, meer meer meer Meilands.

 8. Zomaar

  Het vertrek en afscheid nemen van Caroline was dus een toneelstuk waarin ze allemaal deelnamen.

 9. B

  Lijkt mij logisch , het is een verhaallijn en je hoeft niet alles te laten zien . Iedereen heeft in overleg blijkelijk aangegeven dat ze er mee kunnen leven . Fans moeten niet zeuren want alles weten maakt niet gelukkig.

 10. Coby Potappel-Stroop

  Zomaar
  za 17 okt 2020 om 9:11

  Contract is contract. Ook voor oma Caroline. Ze moest dus terug anders was het contractbreuk.

 11. Help

  Beide partijen spelen een rol. Maar ik heb steeds meer het idee dat de firma Meiland een dubieuze rol speelt en dat geld een belangrijke factor is.

 12. Layka

  Mediacourant gaat wel lekker met z’n fotobewerking de laatste tijd.

 13. Remi

  #TeamMaxime

 14. Ik weet alles van de tv

  Inside ik hoop toch van niet

 15. Tycho Graagnat

  Ik hoop dat jullie begrijpen dat 95 procent van dit programma is geënsceneerd.
  En ja hoor, men trapt er massaal in en het format scoort? Kijk tv werkt zo: Zorg dat je opvalt en een beetje type paradijsvogel bent. Een tv zender maakt een eerst een script en dan programma. De rare trekjes van het type worden uitvergroot emhet script zit vol leugens, ‘grappen’ en ‘grollen’….alles voor de ijkcijfers.

  Maak dus goede (kijk) keuzes.
  Aanstaande dinsdag een mooi portret van Jeroen van Merwijk in Vollen Zalen.

 16. Tycho Graagnat

  ijkcijfers= kijkcijfers

 17. Geox

  @Inside als dat zo is, dan is het de stunt van het jaar en kan Talpa helemaal wel inpakken.We gaan het zien.

 18. Stanislav

  Heerlijk toch een ordinair potje matten tussen het wijnen door.. #TeamMaxime

 19. Geox

  @9:42
  Naamjatter

 20. Zalmneusje

  Niet alleen de Meilandjes, maar ook Caroline heeft hier haar mond over gehouden. Erg flauw weer om hier los te gaan op de Meilands. Maar MC heeft blijkbaar iets tegen de familie en buigt elk bericht over hun om in het negatieve.

 21. Karbonade

  Ze hebben Caroline juist in bescherming genomen door er niets over naar buiten te brengen.
  En daar komt bij dat toen bekend werd dat Caroline torenhoge schulden had De Meilandjes het voor haar afgelost hebben. Uiteindellijk bleek ze niet de hele waarheid verteld te hebben want ze bleek nog meer schulden te hebben.
  Caroline heeft juist misbruik gemaakt van hun goedheid.
  Net als huishoudster Nadège.

  MC doet weer eens aan stemmingmakerij wat betreft De Meilandjes.

 22. mrGer

  Waar was die kameraman dan?

 23. Jim Beam

  Typische ruzies van alcoholisten.

 24. Daantje

  Bah, steeds meer een hekel aan de meilands. Niet sjiek om het toch naar buiten te brengen. Alleen maar om geld in het laatje voor boekverkoop. Niks mis mee om geld te verdienen maar gaat over de rug van anderen. Nardege is daar ik de dupe van. En Maxime is een verend nest

 25. Bart

  Een bloedbad is wel erg overdreven als je de tekst leest. Iedereen kon op zijn klompen aanvoelen dat dit niet goed zou gaan. Dat kan nog steeds over vermoeidheid gaan. Dat gaat opspelen als je hard moet werken en je dierbaren mist. Dit was bij iedereen ander ook gebeurd en helemaal niet perse vanwege de Meilandjes. Prima dat ze dit ook niet groots naar buiten hebben gebracht. Zowel de Meilandjes als Caroline niet. Ze staan er dus volwassen in en weten aan beide kanten dat niet perse aan iets of iemand ligt maar gewoon gebeurd is in de situatie van dat moment. Dan kun je 2 dingen doen, of doorgaan met nog meer irritaties en ruzie of ieder andere eigen weg kiezen. Ze hebben gekozen voor het laatste en dat is de verstandigste keuze denk ik.

 26. Gerda

  Ik vind die familie zo verschrikkelijk onsympathiek, vooral die vrouwen allemaal.. Martien is een uitgekookte paljas!

 27. Jantje

  Dit laat vooral het falen van de productie zien. Bij programma’s als BzV is het camera team 24/7 aanwezig om alle smeuïge momenten vast te leggen. Ik heb de indruk hier dat ze op afspraak 1 of 2 draaidagen in de week hebben waardoor ze zich die dagen in kunnen houden. Als je 24/7 gevold wordt hou je dat niet vol en krijg je het echte leven te zien.
  Uiteindelijk gewoon een ruzie die in de beste families voor komt. Gewoon een gevolg van de onverstandige keuze van Caroline om bij een ander gezin in te trekken. Natuurlijk gaat dat niet goed, is nog nooit goed gegaan. Was vroeger al een drama met inwonende grootouders, laat staan een buitenstaander.

 28. Fred

  Heerlijk…heerlijk…. al deze commentaartjes….
  Prachtig toneelspel van de Meilandjes…. amuseer me met alle spelers en vooral met de kleine Claire.
  Jammer dat er zoveel pauzes tussen zitten…..
  Sinds kort neem ik het op en kijk dan later (met doorspoelen van de pauzes natuurlijk).

 29. SL

  Wel jammer dat we dit niet te zien hebben gekregen

 30. colette

  Natrappen is niet netjes Martien

 31. Olga

  Niet sjiek en zeer onnodig dit. Siert de familie niet.

 32. Dr. Bibber

  Heeft er iemand zich wel eens afgevraagd hoe de Meilandjes aan al dat geld komen om dat Chateau te kunnen kopen? Stille wateren diepe gronden

 33. Rocky

  Nou die Maxime wat een dom kind bah ze komt net kijken ze wil gewoon in de belangstelling staan…….
  Niks gedaan ze wil gewoon overal met haar grote aso grote bek tussen staan en pappa beetje na doen…..
  Geef me maar die oudste dochter die is met als de moeder ( top )!!!
  Denk dat Caroline beetje heeft uitgesloofd daar en die Maxime zat maar wat op de computer te ouwehoeren…..stom kind die had Erica beter terug kunnen stoppen in haar doos…….

 34. Mark

  Laat MC maar lúllen, bij elk negatief bericht komen er weer zoveel extra kijkers bij. Negatieve publiciteit is kassa! Chateau Meiland heeft elke donderdag meer kijkers. De kijkers smullen ervan! Dan maar nep. 90% van de tv is nep. The Masked Singer is ook allemaal door gestoken kaart. Gisteren Kim Feenstra die eruit moest. Ze had waarschijnlijk een contract om hooguit 2 x mee te doen (is in één middag opgenomen), langer kan ze niet volhouden door zwangerschap. Willeke Alberti net zo’n verhaal: die zei vooraf al dat ze maar 1 x mee wilde doen. Dus ook al had het hele publiek op haar gestemd, dan nog zou ze eruit zijn gegaan.

 35. Bart

  @Jantje Nee, ze hebben er gewoon voor gekozen dit niet in het programma te laten zien omdat het er niet bij past. Het is een feelgood programma.

 36. Peter

  Als je alle dagen op elkaars lip zit kunnen deze dingen gebeuren , we gaan maandag weer met plezier kijken.

 37. Max

  Hahahaha de Meilandjes naar RTL! Fakenews! En tja, alle tv is nep dus ook the masked singer en de meilandjes! Maar daarom kijken er wel miljoenen mensen naar, wat boeit het! We hoeven niet te kijken, maar stemmen massaal op ze af! Lekker laten gaan en die Carolien zal er ook niet minder van zijn geworden om dit stil te houden, hoewel iedereen wist hoe het zat! Boeiend nieuws weer MC, zoals elke dag, jullie worden met de dag erger inclusief de reacties hier van bepaalde types, jammer.

 38. Robbedoes

  Tja, het is ook gewoon maar een soap waar veel geld mee wordt gemaakt. Om twee keer per week 1,5 mln kijkers te blijven boeien speelt de familie een overdreven karikatuur van zichzelf. Alles wordt in scene gezet. Hierdoor kunnen de kijkers lachen, meeleven en of denken zich te herkennen. Het echte priveleven gaat de kijker natuurlijk niet aan. Sommige kijkers komen daar nu pas achter. Best wel sneu eigenlijk.

 39. Noekje

  Persoonlijk vond ik die Maxime in die tijd ook een vreselijk krijsend vloekend en onaangepast kinderlijk monster en had haar ook graag een veeg over haar smoel gegeven…

 40. Joey

  Gelukkig is die geldwolf weg en is de serie nog leuker geworden. Niet gaan oordelen wat je ziet op tv, in het echt zijn ze nog leuker. Ik ws bij het signeer sessie bij Montana, praatje gemaakt en hartstikke top. Leuke lieve mensen.. Vooral Martien en Maxime ❤️❤️

 41. E.J

  Die maxime is een bitch! Als je goed gekeken hebt,was het je zeker opgevallen dat het niet klikte tussen haar en Caroline! Verwend meisje die Maxime! Ze kan alleen maar roepen: papaaaaa!
  Lekker makkelijk om je vader en moeder te ‘ gebruiken ‘ .
  Zus Montana is heel anders! Snap wel waarom zij in Nederland gebleven is.
  En leroy,: zint eer gij begint! 😉😉😉

 42. Saskia

  Maxime vind ik verschrikkelijk. Ze doet haar nichterige vader de hele tijd na. Ik vind het een eng erg dom mens die Maxime.

  Maxime: “En toen werd het een soort vechten. Maar ja, als je zo’n vrouwtje vast hebt… Het is net iemand van tachtig. Die ga je echt niet op d’r bek slaan, al haat je haar nog zo. Maar ze zette dus haar nagels in mijn arm, ik heb er nog littekens van”

  Maxime geef je een tikje in die enge magere nek en ze breekt bij haar enkels af, ze is slapper dan Caroline en heeft de conditie van een bejaarde die maffe nichten na-aper.

  Super nichterige Truus Martien vind ik wel leuk, ondanks dat hij toneel speelt vind ik het vermakelijk.

  Erica heeft duidelijk een beurt nodig en Maxime moet gewoon uit de serie en niet meer terugkeren.

 43. Janny

  Keek graag naar de Meilandjes maar nu haak ik af want natrappen vind ik erg laag en het heeft altijd twee kanten Maxime heeft een hele grote mond die moet nodig eens gesnoerd worden.

 44. Marianne

  Maxime had een draai om haar oren moeten hebben.Caroline heeft bikkelhard gewerkt.Is gewoon als sloof behandeld.En Ericia i.s doortrapt.kon alleen Martien gebruiken om bikkelhard te werken in het kasteel.En Erica alles manipuleren zodat zij de kantjes er af kon lopen.Zij is een NARCIST.Martien in Hengelo alleen voor je zelf zorgen.En de NARCIST voor zichzelf laten koken en klusjes opknappen.

 45. Tippy

  Ik vind het gewoon een kutprogramma dat gemaakte doe maar gewoon doe je gek genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.