VI-sterren gieren om ‘chagrijnige kop’ koning Wim-Lex

De mannen van Veronica Inside hadden gisteren dikke pret om de rel over de Griekse minivakantie van koning Willem-Alexander en zijn gezin. Vooral zijn ‘chagrijnige kop‘ bij terugkomst vonden ze geestig. Dat was te zien in de uitzending op Veronica. Bij terugkomst bij paleis Huis ten Bosch werd het koninklijk transport opgewacht door een stelletje fotografen, die fotografeerden hoe de koning zonder gordel en zonder mondkapje chagrijnig in zijn auto zat. Hij was overduidelijk erg pissig.

Voetbalanalist Johan Derksen is het eens met de kritiek dat Willem-Alexander totaal niet aanvoelt wat de coronacrisis voor de gewone mensen teweegbrengt.

Johan: “De koning heeft zich in een hoekje gemanoeuvreerd en die ziet nu in hetzelfde schuitje als onze minister van Justitie. Die kunnen nooit meer iets zeggen tegen het volk of dat ze op moeten letten, want die worden niet meer serieus genomen. Hij hoort nu bij de studenten die zich nergens wat van aantrekken en die godsdienstdwazen.”

Collega René van der Gijp: “Het allerpijnlijkst vond ik nog dat Rutte zei: ‘Ik neem de volledige verantwoordelijkheid.’ Daarmee geef je dus aan: je kan het van hem niet verwachten.”

Chagrijnige kop

Johan: “Het pijnlijkste was nog: er stonden vanochtend foto’s in de krant van de auto’s die hen terugbrachten naar het paleis en hij zat daar met een heel chagrijnige kop in.

Gastheer Wilfred Genee: “Hij had ook geen mondkapje op.”

Johan: “Hij had er de tering in, maar ook de reden: hij is teruggekomen omdat er te veel negatieve reacties waren. Hij is helemaal niet teruggekomen omdat hij inziet dat hij helemaal niet voelt wat er in deze samenleving leeft en hoe andere mensen zich voelen.

De voetbalanalist hoopt dat de koning hiervan leert. “Hij kon toch ook met zijn mooie boot gaan varen op het IJsselmeer?

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen