Hans Laroes trekt ‘extreemrechtse Roderick Veelo’ in

Hans Laroes, oud-hoofdredacteur van de NOS, heeft zijn tweet waarin hij RTL-journalist Roderick Veelo ‘extreemrechts’ noemt verwijderd, overigens zonder verdere uitleg te geven. Dat is te zien op Twitter. Roderick was gisteren in het nieuws omdat hij na zijn vertrek bij RTL aan de slag gaat als columnist van De Telegraaf. “Bij de Telegraaf dachten ze: ‘We missen nog wat extreem-rechts geluid (…), we vragen Roderick Veelo’“, twitterde Hans Laroes vervolgens. Het leidde tot veel kritiek.

Diederik Smit, satirisch verslaggever bij NPO Radio en een van de schrijvers van Zondag met Lubach, vond de tweet buitensporig en riep Hans Laroes op om zijn tweet in te slikken.

Beste Hans Laroes, iemand ten onrechte en zonder onderbouwing extreem-rechts noemen is laaghartig, laf, intellectueel lui, moreel verwerpelijk en schadelijk voor het publieke debat en het journalistieke klimaat. Als al die zaken u ook maar iets interesseren, neemt u het terug“, twitterde Diederik.

Even later bleek Hans Laroes de tweet inderdaad te hebben verwijderd, na een onophoudelijke stroom van kritiek. Diederik: “Hij heeft de tweet verwijderd, dus dat beschouwen we dan maar als opgelost.

Politiek incorrect

Roderick is zo’n beetje de enige politiek incorrecte journalist bij de mainstream tv-media. Hij staat bekend om zijn pittige kritiek op politiek correcte media en collega-tv-makers.

Zo riep de journalist dat de talkshow M van Margriet van der Linden wegkijken een gezicht geeft, dat Eva Jinek een Trump-basher is en dat er een mediahetze wordt gevoerd tegen Thierry Baudet.

Door zijn kritische houding was Roderick niet geliefde bij al zijn collega’s van RTL Nieuws. Zo ergerde onder meer Erik Mouthaan zich aan hem.

Roderick. Ik weet dat je op kliks jaagt. Maar probeer je beroepsgroep te verdedigen onder grotendeels onjuiste beschuldigingen. Toe“, bitchte hij een keer tijdens een Trump-discussie met Roderick.

Foto: NOS, NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen