Hans Laroes trekt ‘extreemrechtse Roderick Veelo’ in

Geplaatst op do 15 okt 2020 om 10:15

Hans Laroes, oud-hoofdredacteur van de NOS, heeft zijn tweet waarin hij RTL-journalist Roderick Veelo ‘extreemrechts’ noemt verwijderd, overigens zonder verdere uitleg te geven. Dat is te zien op Twitter. Roderick was gisteren in het nieuws omdat hij na zijn vertrek bij RTL aan de slag gaat als columnist van De Telegraaf. “Bij de Telegraaf dachten ze: ‘We missen nog wat extreem-rechts geluid (…), we vragen Roderick Veelo’“, twitterde Hans Laroes vervolgens. Het leidde tot veel kritiek.

Diederik Smit, satirisch verslaggever bij NPO Radio en een van de schrijvers van Zondag met Lubach, vond de tweet buitensporig en riep Hans Laroes op om zijn tweet in te slikken.

Beste Hans Laroes, iemand ten onrechte en zonder onderbouwing extreem-rechts noemen is laaghartig, laf, intellectueel lui, moreel verwerpelijk en schadelijk voor het publieke debat en het journalistieke klimaat. Als al die zaken u ook maar iets interesseren, neemt u het terug“, twitterde Diederik.

Even later bleek Hans Laroes de tweet inderdaad te hebben verwijderd, na een onophoudelijke stroom van kritiek. Diederik: “Hij heeft de tweet verwijderd, dus dat beschouwen we dan maar als opgelost.

Politiek incorrect

Roderick is zo’n beetje de enige politiek incorrecte journalist bij de mainstream tv-media. Hij staat bekend om zijn pittige kritiek op politiek correcte media en collega-tv-makers.

Zo riep de journalist dat de talkshow M van Margriet van der Linden wegkijken een gezicht geeft, dat Eva Jinek een Trump-basher is en dat er een mediahetze wordt gevoerd tegen Thierry Baudet.

Door zijn kritische houding was Roderick niet geliefde bij al zijn collega’s van RTL Nieuws. Zo ergerde onder meer Erik Mouthaan zich aan hem.

Roderick. Ik weet dat je op kliks jaagt. Maar probeer je beroepsgroep te verdedigen onder grotendeels onjuiste beschuldigingen. Toe“, bitchte hij een keer tijdens een Trump-discussie met Roderick.

Foto: NOS, NPO
27 Reacties op “Hans Laroes trekt ‘extreemrechtse Roderick Veelo’ in”


 1. Wilfred Gemeen

  Wil je deugen dan leef je in een leugen (zoals Hans ‘ikslaapondereendoosophetstationzotezien’ Laroes).

 2. Mevrouw Post van Gisteren

  Hij is toch extreem!! In alles.

 3. Karbonade

  Erik Mouthaan…
  Toch een beetje het l ulletje rozenwater onder de verslaggevers.

 4. Sport 7 kijker

  Roderick Veelo is ook extreem rechts. Man man man, de mensen met wie hij omgaat. Doodeng.

 5. Marijke

  Roderick Veelo is een van de eerlijkste journalisten die ik ken. Zonder aanziens des persoons beargumenteert hij heel netjes en onderbouwd zijn mening. Wat laat Hans Laroes zich hier kennen.

 6. robb

  Als je het opneemt voor Trump en Thierry Baudet dan ben je wel heel dom rechts ,of dat extreem is nee , maar ze zijn wel een gevaar voor de vrijheid en democratie.

 7. StefanV

  Dit voorval zegt vooral heel veel over Hans Laroes, die jarenlang hoofdredacteur van het NOS Journaal was. Sinds hij die pet niet meer op heeft en terloops nog even KRO’s Brandpunt de vernieling in hielp, komt zijn ware aard steeds duidelijker naar voren.

  Ik lees regelmatig columns van Veelo en heb vorige week nog een uitgebreid gesprek met hem gezien bij GeenStijl. Veelo, die zijn carrière nota bene bij de VARA begon, is in de verste verte niet extreem-rechts. Hij laat gewoon een gematigd rechts geluid horen, meer niet.

  Volgens mij moet je links-extremist zijn om Veelo extreem-rechts te kunnen noemen. Dit voorval zegt dan ook meer over Laroes dan over Veelo. En dat Laroes lafjes zijn tweet heeft verwijderd zonder excuses te maken is ook veelzeggend.

 8. robb

  Geert Wilders in thuisquarantaine geweldig na zijn betoog dat over de ic patienten , waren de feestende Hagenaren ook allemaal niet westerse allochtonen .

 9. Peterselie

  ik vraag me wel eens af of links wel weet wat recht en extreemrechts is, uit hun uitingen blijkt dat namelijk niet. Daarbij is de Telegraaf noch rechts noch extreemrechts, mensen die dat denken moeten eens echte rechtse media lezen. Daarbij is de Telegraaf gewoon een midden-krant.

 10. Sjaak echt

  @robb do 15 okt 2020 om 11:02
  Één van de beveiligers van Wilders is besmet. Als Wilders niet zo extreem bedreigd werd uit het Moslim kamp was hij dus niet besmet geweest.

 11. 😷Paulus

  😷Extreemrechtse-en extreemlinkse zijn achterlijke termen ooit bedacht door een of ander debiel. Iemand die humaan is heeft een dergelijke etiket niet nodig. Een mens is een mens, de ene met hoge menselijke kwaliteiten, de ander met een lage of verderfelijke kwaliteiten om op te schijten. Een mens met de IQ en EQ in balands, dat is pas iemand en heeft geen etiket nodig. Kortom! Deze Veelo is om op te schijten. Gelukkig zijn er heel veel mensen met kwalitatieve eigenschappen 🤗

 12. Kuis

  Laroes beredeneerd (vtt) vanuit zijn linkse bubbel.
  Alles wat niet in die bubbel zit lijkt dan al gauw extreem.

 13. Rudolfo

  Ach. Hans Laroes. Spermadouche. Vraag dat maar aan talloze voormalige stagiares van het NOS-journaal.

 14. Donald

  Deed Hans ook in zijn NOS tijd, berichten verwijderen. Dat Moutkip zich ergert aan Roderick en weer met het handtasje rondmept is een compliment. Erik moeten ze hoofd voorlichting van een kinderboerderij maken. Maar ook dat zal nog veel te hoog gegrepen zijn. Want hij kan nog niet eens een demente ezel in een gezelschap herkennen.

 15. Willie

  robb
  do 15 okt 2020 om 11:02

  Dat klopt het zijn autochtonen daarom gaat het ook de wereld ronde wordt het enorm opgeklopt en opgeblazen door het Haagse kartel en de Media.

 16. Marcel van Dam

  Hans Laroes, U bent een minderwaardig mens.

 17. Paul Lamote

  Domme actie van Laroes. Maar met Thierry Baudet wil je op dit moment natuurlijk ook liever niet gezien worden.

 18. robb

  Sjaak echt :als wilders zich net zo gedraagt als de andere politici hoeft hij ook niet beveiligt te worden.

 19. Geox

  robb, domste opmerking van het jaar.

 20. Ass to Mouthaan

  Veelo is een integere en objectieve verslaggever en presentator. Dat Laroes dat als extreem-rechts ziet, zegt meer over de incestueuze NPO met hun extreem linkse narratief dan over een klasbak als Veelo.

  Mouthaan is by far de slechtste (Amerika) verslaggever die RTL ooit heeft gehad. Vol van zichzelf, totaal niet kritisch en al helemaal niet objectief.

  Ondanks zijn idiote visie op (Nederlandse) tradities zie ik liever Max Westerman weer terug op die positie. Is homo zijn een vereiste voor deze job eigenlijk?

 21. Frank Zweers

  Had die van mij niet hoeven doen. Roderick Veelo is een nazi. Past daarom goed bij de NSB krant.

 22. robb

  Peterselie : Mensen weten ook niet meer wat links rechts is , pvv aanhangers zijn gewoon links maar hebben een hekel aan buitenlanders en dan zijn ze ineens rechts.

 23. Momo

  @robb

  Want? Het is tocht echt links dat mensen monddood wil maken.

 24. robb

  Momo : dombo.

 25. Sui Generis

  @robb
  do 15 okt 2020 om 12:52

  Twee dingen staan vast: @Robb is onbedreigd koploper als het gaat om de domste opmerking van het jaar. Zie ook reactie van Geox – do 15 okt 2020 om 12:53. En als je beveiligt met ‘t’ schrijft in plaats van ‘d’, dan wordt de uitdrukking ‘domste’ extra benadrukt.

 26. anoniem

  Politiek incorrect is niets mis mee, racisme is in ons land (nog) geen officieel beleid…

 27. Extreem links

  Veelo is extreem objectief en pragmatisch. Nitwits die hem extreemrechts vinden zijn zelf extreem intolerante elitaire conservatieven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.