Tweede lockdown legt tv-land niet lam, Voice gaat door

Geplaatst op do 15 okt 2020 om 9:45

De tweede coronalockdown waar we nu in zitten, heeft weinig extra gevolgen voor de televisie-industrie. Ook de opnames van kijkcijferhit The Voice of Holland gaan gewoon door, zij het zonder publiek. Dat heeft RTL 4 laten weten. De NPO, RTL en SBS hebben zich het afgelopen halfjaar al aangepast aan het tijdelijke nieuwe normaal en de gedeeltelijke lockdown die nu is ingegaan, legt tv-land niet lam. Voor RTL is The Voice of Holland nu de enige productie waar enigszins ingegrepen moet worden.

De opnames van de Voice-auditieronde zitten er al op; daar was wél publiek aanwezig. Bij The Battles die nu worden opgenomen zal dat dus niet zo zijn. “De nieuwe coronamaatregelen hebben bij RTL op dit moment alleen effect op de opnames van The Voice Battles. Die opnames zullen zonder publiek worden opgenomen.

Talpa zit ook niet in de stress. Nieuwe programma’s worden steeds volgens de dan geldende richtlijnen opgenomen, laat het mediabedrijf weten aan Shownieuws. “We volgen steeds de richtlijnen van het RIVM en passen opnames aan op basis van het actuele Protocol Audiovisuele Sector.”

Voor elke show wordt apart naar de regels gekeken. “Omdat ieder programma anders is, bekijken we per programma steeds wat de mogelijkheden in de meest actuele situatie zijn. Bij de aankondiging van onze programma’s kun je zien hoe we dit aanpakken. We lopen daar niet op vooruit.”

De AvroTros laat weten: “We houden ons vanzelfsprekend aan de afstand en hygiënemaatregelen. Daarnaast zijn er voor onze sector geen nieuwe aanpassingen nodig.”

De omroep benadrukt ook dat de media onder een uitzonderingsregel vallen. “Radio- en tv-opnames vallen onder de uitzonderingsmaatregelen van de landelijke overheid waar maximaal 100 personen aanwezig mogen zijn in een ruimte waar 1,5 meter afstand gehouden kan worden. We kijken heel secuur of en waar we van deze mogelijkheid gebruikmaken.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Als je het kort samenvat, kun je zeggen: het was al goed geregeld bij de omroepen en dat is eigenlijk nog steeds zo.

Foto: RTL
11 Reacties op “Tweede lockdown legt tv-land niet lam, Voice gaat door”


 1. Bart

  Maakt voor RTL niet uit. Kunnen ze het nog goedkoper produceren dan ze al deden. Als argument kunnen ze dan zeggen dat door de corona maatregelen komt maar dat ze de kijker toch The Voice hebben kunnen bieden in deze moeilijke tijd.

 2. Mensje van Steen

  Voice is toch van de Mol?

 3. videolandistop

  Ongelooflijk dat tv-opnames een uitzondering krijgen voor het max. aantal personen in bijv een tv-studio. 100 mensen. Terwijl bij een begrafenis nog steeds max. 30 personen aanwezig mogen zijn.

 4. Marq

  Blijft die ellende maar doorgaan?? waarom moet elke vrijdag “gezongen” worden? ik vind het inmiddels een wel erg uitgekauwd format. kom eens met iets totaal anders.

 5. RoB

  Weer dat eeuwige wekenlange showtje waarvan de fantastische winnaars in de marge of in de vergetelheid belanden. Gaat dat door tot Pasen en Pinksteren op één dag vallen? Niet te geloven.

 6. Huismaker

  MEDIA=VIRUS

 7. Mink Vaillant

  jammer

 8. Uitgemolken Voice virus woekert voort

  RTL komt maar niet van het Voice virus af.

 9. Donald Dumb

  Dus dan is het echt een show voor juryleden…
  Degene die wint zal geen optredens hebben.
  Cultuursector zal je niet redden met het zoveelste winnaartje van die De Mol zangwedstrijd. Daar zal geen publiek op afkomen
  Je moet wel compleet gestoord zijn daar nu aan mee te willen doen…

 10. Donald Dumb

  RoB.

  Ja dat zal nu zeker gebeuren.
  Al die winnaars van The Voice hadden al nauwelijks optredens.Nu zeker niet meer. Om de cultuursector weer op gang te krijgen ga je niet een onbekend iemand uit een zangwedstrijdje boeken. Dat zal geen zoden aan de dijk zetten…

 11. Boerenverstand

  Ik dacht dat het kabinet alle uitzonderingen op de 30-regel zou schrappen? Dus hoezo 100 mensen in een tv-studio? En ook gewoon mondkapjes dragen in een publieke binnenruimte als een tv-studio. Geldt ook voor de presentatoren en gasten van talkshows. Geen uitzonderingen meer = geen uitzonderingen meer. Zeker niet bij al die om strengere maatregelen zeurende programma’s als Ab1.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.