Tweede lockdown legt tv-land niet lam, Voice gaat door

De tweede coronalockdown waar we nu in zitten, heeft weinig extra gevolgen voor de televisie-industrie. Ook de opnames van kijkcijferhit The Voice of Holland gaan gewoon door, zij het zonder publiek. Dat heeft RTL 4 laten weten. De NPO, RTL en SBS hebben zich het afgelopen halfjaar al aangepast aan het tijdelijke nieuwe normaal en de gedeeltelijke lockdown die nu is ingegaan, legt tv-land niet lam. Voor RTL is The Voice of Holland nu de enige productie waar enigszins ingegrepen moet worden.

De opnames van de Voice-auditieronde zitten er al op; daar was wél publiek aanwezig. Bij The Battles die nu worden opgenomen zal dat dus niet zo zijn. “De nieuwe coronamaatregelen hebben bij RTL op dit moment alleen effect op de opnames van The Voice Battles. Die opnames zullen zonder publiek worden opgenomen.

Talpa zit ook niet in de stress. Nieuwe programma’s worden steeds volgens de dan geldende richtlijnen opgenomen, laat het mediabedrijf weten aan Shownieuws. “We volgen steeds de richtlijnen van het RIVM en passen opnames aan op basis van het actuele Protocol Audiovisuele Sector.”

Voor elke show wordt apart naar de regels gekeken. “Omdat ieder programma anders is, bekijken we per programma steeds wat de mogelijkheden in de meest actuele situatie zijn. Bij de aankondiging van onze programma’s kun je zien hoe we dit aanpakken. We lopen daar niet op vooruit.”

De AvroTros laat weten: “We houden ons vanzelfsprekend aan de afstand en hygiënemaatregelen. Daarnaast zijn er voor onze sector geen nieuwe aanpassingen nodig.”

De omroep benadrukt ook dat de media onder een uitzonderingsregel vallen. “Radio- en tv-opnames vallen onder de uitzonderingsmaatregelen van de landelijke overheid waar maximaal 100 personen aanwezig mogen zijn in een ruimte waar 1,5 meter afstand gehouden kan worden. We kijken heel secuur of en waar we van deze mogelijkheid gebruikmaken.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Als je het kort samenvat, kun je zeggen: het was al goed geregeld bij de omroepen en dat is eigenlijk nog steeds zo.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen