Erik Mouthaan ergert zich aan Roderick Veelo

Geplaatst op ma 17 jul 2017 om 13:00

Erik Mouthaan, Amerikacorrespondent van het RTL Nieuws, laat op Twitter zijn ergernis blijken over Roderick Veelo. Hij vindt dat zijn collega het moet opnemen voor de media, en niet voor Donald Trump. Dat is te volgen op het sociale medium. Mouthaan retweette zondag een berichtje van de Amerikaanse president, waarin hij zegt: ‘With all of its phony unnamed sources & highly slanted & even fraudulent reporting, Fake News is DISTORTING DEMOCRACY in our country!’

Dat vatte Mouthaan als volgt samen: “President: media verdraaien de democratie.” En dat leidde tot een correctie van Veelo, die als volgt reageerde: “Niet ‘media’. Hij zegt ‘fake news’.

Een onnodige correctie, vindt Mouthaan, omdat we allemaal weten dat Trump de mainstream media bedoelt. “Julie bedoelen al die verhalen die Trump bekritiseerde als fake en die vervolgens waar bleken? Hij doelt op alle media.

Veelo daarop: “Nou, waar hij op doelt weten we niet, maar wat ie schrijft weten we wel. En fake news bleek inderdaad nogal ‘ns fake news.

Mouthaan: “Roderick. Ik weet dat je op kliks jaagt. Maar probeer je beroepsgroep te verdedigen onder grotendeels onjuiste beschuldigingen. Toe.

Veelo: “Geen beroepsgroep boven kritiek verheven. Rare opmerking over dat ik ‘op kliks uit ben’. Ben alleen iets specifieker over fake news/media.

Mouthaan blijft bij zijn standpunt dat Trump met ‘fake news’ wél alle media bedoelt. “Hij heeft zowat elk medium bestempeld als fake. Hij gebruikt de term niet enkel voor losse verhalen maar voor de hele media.

Foto: RTL Nieuws
72 Reacties op “Erik Mouthaan ergert zich aan Roderick Veelo”


 1. shrink

  Die Roderick Veelo raakt steeds meer de weg kwijt. Verblind door haat tegen de “linkse media” lijdt hij aan dezelfde geperverteerdee kijk op de werkelijkheid als zijn collega’s Wierd Duk, Arnold Karskens en niet te vergeten Joost Niemoller, de godfather van de hele paranoïde alt-rechts kliek.

 2. NV

  Snap dat Erik Mouthaan zich ergert aan Roderick Veelo op Twitter.

  Roderick Veelo komt liever op voor dump en pownet en valt naaste collega’s liever af terwijl hij weet dat ze gelijk hebben.

  Je moet wat doen voor … Ja voor wat?? Baantje bij Trump

 3. Maurice Bicker C.

  Mouthaan kan zijn ergernis over het verlies van Hillary niet voor zich houden. Erg vermoeiend hoe hij steeds “biased” blijft rapporteren over Trump. Blijkbaar is het erg verleidelijk om roddel en achterklap rond te tweeten. Hij moet afstand nemen en minder emotioneel twitteren, als ik hem nu zie bij RTL weet ik waar hij zijn analyses op baseert. Veelo doet het daarentegen erg goed, die scheidt wel de hoofd en bijzaken.

 4. B

  Mouthaan laat zich wel heel erg kennen hier. Wat een valse reactie over die kliks ook.

 5. M

  Ik ben voor onpartijdig nieuws, dat daarna geduidt wordt door politici, waarbij hun zendtijd in de praatprogramma’s afhangt van hun aantal zetels. Alleen dan heb je objectieve media.

 6. Bets

  Mouthaan ergert zich aan Veelo? De rest ergert zich aan Mouthaan!!

 7. sammy

  tja, links kan niet tegen de ECHTE WAARHEID,
  links laat de andere kant niet in z”n waarde,[behalve hun knuffeltjes ]
  mooipraters hebben we niks aan ,er moet wat gebeuren,
  en die mouthaan is gewoon een verwend jochie, die alles zo kreeg van z”n papsie en mammie;
  en waarom moet iemand t eens zijn met z”n concurrent ??
  waarom mag iemand van mouthaan geen eigen mening hebben?
  typies de linkse kerk,

  en DONALD doet t toch prima,
  beter dan die vorige knuffelpresident,

 8. Momo

  Wat dacht je van gewoon neutraal zijn???

 9. Mike

  Roderick Veelo. Daarvan doet nog een hele gênante naaktfoto de ronde.

 10. Walter

  Ehh, wie zijn deze twee nobodies?

 11. Kaaskijker

  Roderick Veelo zou als journalist en opiniemaker de waarheid centraal moeten stellen. De macht controlen en fouten van andere media corrigeren.

  De alt-right media maken een typische ideologisch gedreven fout: de onvrede en wensen van de bevolking vertegenwoordigen ze niet meer. Ze doen precies hetzelfde als wat ze de reguliere media en politiek correcten verwijten: de burger met ideologie (haat) overvoeren.

  Donald Trump blijkt waar menigeen voor waarschuwde, een knalharde kapitalist die geen moment de ontevreden burger tegemoed komt. Bijna al zijn maatregelen straffen de arme (links/rechtse) burger die van een minimaal inkomen moet rond komen.
  Trump is alleen nog maar bezig zijn eigen eer te redden. Ik hoop niet dat het tot een impeachment komt maar dat Trump zelf zegt dat hij niet meer het vertrouwen en legitimiteit voelt onder zijn kiezers.

 12. aammehoela

  Trump bestempelt inderdaad alle media als fake-news. Zeer irritant dat hij dat doet, mede omdat het simpele volk dat niet door heeft. Onafhankelijk nieuws is zo belangrijk. Maar voor de rechtse gasten hier is dat onzin, zij willen enkel fake news horen. Ze noemen alles links wat ze niet bevalt. Onafhankelijk en objectieve verslaggeving is niet links, maar de waarheid. Jammer voor die jochies hier die nooit het nieuws volgen, enkel via sociale media. Trump is namelijk de allerslechtste president aller tijden, daar is vrijwel iedereen het wel over eens.

 13. Otto Groeneveld

  Hahaha opnemen voor de media. Werkelijk alles verzwijgen als Angela of Mark het zegt. Je moet toch wel een enorm bord voor je kop hebben om de reguliere media te geloven, dan spoor je echt niet. Keulen Mouthaan. Moet ik het spellen voor gutmensch.

 14. NV

  Roderick Veelo. Wie? Ja, die doet dingen bij RTLz. Daarbij schrijft hij onder andere opinies. Of, zoals wij dat noemen, enorme totaaldiarree die de belasting op het doorspoelen niet waard is.

  http://www.retecool.com/roderick-veelo-ga-naar-huis-bent-dronken/

 15. Otto Groeneveld

  Aammehoela ga jij lekker dat achterlijke AD nieuws lezen. Zeer irritant die reacties van je. Geen fake nieuws, word toch eens wakker stumper.

 16. Bertha Broodmaaltijd

  Gezeik over niks.

 17. sammy

  aanmehoela,

  maak jij uit wat de waarheid is,?
  [ links is gewoon een religie ]

 18. aammehoela

  Ja, dat maak ik uit. Het valt toch altijd op dat dicators en rechtse partijen de media de nek omdraaien. Denk aan Poetin, Erdogan, de huidige Poolse en Hongaarse regering (uiterst nationalistisch) en in dat rijtje hoort ook Trump. Maar extreem-links zal niet beter zijn, dat wil ik nog wel toegeven.

 19. Barbara

  @ aammehoela

  In Noord-Korea en Cuba is men natuurlijk ook links, hè?
  Droploela!

 20. Barbara

  @ aammehoela
  In Noord-Korea en Cuba is men natuurlijk ook rechts, hè?
  Droploela!

  (Ik was even afgeleid)

 21. Adam

  Trump is niet serieus te nemen. Wat zei hij laatst ook alweer over zijn beloofde muur?
  “We have some wall that’s already up that we’re already fixing. We’re taking wall that was good, but it’s in very bad shape, and we’re making it new. So we’ve actually, in the true sense — you know, there’s no reason to take it down or shit — so in a true sense, we’ve already started the wall.”
  En zijn schaapjes trappen er weer met open ogen in.

 22. De schuld Van Vladimir Poetin

  Ik heb er niets mee te maken hoor. Voordat Mark met zijn vriend Erdogan weer begint te janken.

 23. F'iscadel

  Donald en Vladimir zijn volkshelden!!!!!!

 24. Prector

  Аch, daar hebben we nep-F’iscadel.

 25. b

  Veelo is al tijden de weg kwijt en verbaas mij erover dat RTL hem nog steeds in het zadel houd.

 26. anonymous

  Mouthaan is een valse relnicht

 27. Huiskamer

  Veelo durft stelling te nemen tegen de gutsmenschen van de stasi-omroepen.
  En dat al heel wat. Je hoort immers de bedachte mening te delen, zo niet dan ben je nazi, racist, populist of racist.
  Netjes in de kerk zitten, handjes gevouwen en goed luisteren naar de pastoor. Dan dan ben je geaccepteerd. Gelukkig komt Veelo voor zijn eigen mening uit.

 28. Factuality

  Erik Mouthaan doet, als linkse correspondent, exact wat tal van andere anti-Trump ‘journalisten’ ook doen. Trump zegt in dit geval letterlijk ‘fake news’ maar Mouthaan maakt daarvan ‘de media’. Daarop aangesproken door Roderick Veelo geeft Mouthaan aan “[ja hij zegt misschien wel ‘rake news’ maar] hij bedoeld alle media”. Hij legt Trump dus woorden in de mond en hij vertelt ons niet wat Trump letterlijk zegt maar wat Trump zou bedoelen. Dat alleen al valt onder de noemer ‘produceren van fake nieuws’. Ironisch genoeg heeft Trump het dus ook over Erik Mouthaan die ons zijn [anti-Trump] mening in plaats van feiten voorschotelt. Vervolgens graaft Mouthaan de valkuil waarin hij liep nog even wat dieper uit door te stellen dat “jullie [?] doelen op al die verhalen die Trump bekritiseerde als fake nieuws maar die waar bleken te zijn”. Nu volgen wij de Amerikaanse media, zowel de MSM alsook de alternatieve bronnen, nauwgezet en daaruit blijkt telkens weer dat de verhalen die Trump als ‘fake news’ betitelde of betitelt in 99% van de gevallen ook fake news blijken te zijn. Ze zijn ronduit fake of de feiten zijn, zoals Mouthaan ook graag doet, op zijn zachtst gezegd nogal ‘vrij en losjes geïnterpreteerd’ zo niet gemanipuleerd. Wat eveneens redelijk schokkend is, is dat Mouthaan kennelijk van mening is dat de feiten niet de toon van de muziek zouden moeten bepalen, maar dat ‘de media’ als een homogeen blok ‘haar beroepsgroep zou moeten verdedigen’. Ofwel, als wij dit dan even vrij mogen interpreteren, zegt Mouthaan dat collega’s andere collega’s elkaar zouden moeten dekken als deze bedoeld of onbedoeld fake news produceren? Vervolgens valt Mouthaan Veelo aan met een nogal lafhartig verwijt. Want Veelo zou niet perse zijn beroep als journalist, de brenger van feiten, serieus nemen maar hij zou ‘jagen op kliks’. Al met al geeft het een nogal onthutsende inkijk in de geest van ‘de MSM’ mentaliteit.

 29. M

  De meeste mensen halen hun nieuws van sociale media omdat ze de gewone media niet meer vertrouwen.

 30. Blije Kip.

  @Mike
  Mon 17 Jul 2017 om 13:49

  Nou en ???….wat is daar voor bijzonders aan.

  Photoshoppen kan iedereen tegenwoordig hoor.

  En ik erger me trouwens aan al die nieuwslezers en journalisten, met hun gelieg iedere dag, ik kijk er nooit meer na, niks dan ergernis.

 31. Barbara

  @ Factuality

  Je mag wel eens iets aan je Nederlands gaan doen.
  Je stukjes wemelen van de grammaticale fouten.

 32. De sambalbij

  @Factuality

  “Nu volgen wij de Amerikaanse media, zowel de MSM alsook de alternatieve bronnen, nauwgezet en daaruit blijkt telkens weer dat de verhalen die Trump als ‘fake news’ betitelde of betitelt in 99% van de gevallen ook fake news blijken te zijn.”

  Iedereen die dit beweert is niet serieus te nemen. Trump spreekt zichzelf geregeld aantoonbaar tegen. Laat ik dit nu eens extreem laag inschatten. Laten we zeggen dat hij zich in 5% van de gevallen tegenspreekt, dan kan hij dus niet eens in 99% van de gevallen gelijk hebben!

 33. M

  @De sambalbij Trump spreekt zichzelf geregeld aantoonbaar tegen: dat is alleen zo voor mensen die zich laten voorlichten door de Hillarybubble. De wegkijkers, net zoals je die hier hebt.

 34. De schuld Van Vladimir Poetin

  Wij volgen blablabla, zo lust ik er nog een paar. Jules de Korte kan nog zien hoe de laatste jaren de media de nieuwsberichten maniuleert en alleen maar bezig is propaganda te bedrijven voormhet neoliberalisme. Democratie is een zeepbel.

 35. De sambalbij

  @M

  Eh, ik denk eerder dat jij in een Trumpbubbel zit. Die man kan ook niets anders dan Hillary overal bij trekken. Ik heb helemaal niks met dat mens. Het is gewoon een goedkope, zeer doorzichtige manier om iedereen die wat op Trump heeft aan te merken weg te zetten. De verkiezingen waren een halfjaar geleden! Ik neem aan dat je dat weet. Wat ik wel heb, zijn oren en ogen. Dat is de reden dat ik weet dat de man een leugenaar is die zichzelf tegenspreekt.

 36. Doctorandus T

  Het kan weinig mensen ontgaan zijn dat bepaalde mainstream media op de een of andere manier niet kunnen ophouden over de vermeende ongepaste contacten van Trump met Rusland terwijl hiervoor geen enkel bewijs was. CNN is kort geleden ontmaskerd door dit thema aan te houden, omdat het goed verkocht. Nu komt men met het verhaal over Donald jr. die iets verkeerds zou hebben gedaan. Mijn God. Beseft men wel dat het Hillary-kamp veel dubieuzere dingen heeft gedaan? Dat hun campagne mede gefinancieerd werd door landen als Saudi-Arabië? En als het op andere westerse landen aankomt, zitten zij op schoot bij de VS en gebeurt niks zonder hun inmenging. Zelfs regeringen en verkiezingsuitslagen in andere landen zijn bewerkt toen Hillary minister van buitenlandse zaken was. Voor zover de hypocrysie.

  Trump is inderdaad een aparte vogel, maar de media en de democraten zijn minstens zo erg aan toe en lagen hem vanaf het begin dwars om hem te laten falen. Ook onze media zijn schuldig aan niet-objectieve berichtgeving. Trump was al een fascist, racist en een mislukt voordat hij ook maar begonnen was. Hillary kon vertrouwelijke emails laten verdwijnen, geld van dubieuze landen aannemen, openlijk op oorlogspad in Syrië en door en door corrupt zijn en nog steeds gezien worden als de volgende Messias. Herinneren we ons nog dat Obama zonder ook nog maar iets te doen de Nobelprijs kreeg voor Vrede? Dat is echt een teken aan de wand: zo erg zijn we hier heen.

 37. Momo

  @aammehoela

  Je maakt maar lekker voor jezelf uit wat de “waarheid” is, niet voor anderen.

 38. F'iscadel

  @prector Ben inderdaad een nep-F’iscadel. Hij post al een tijdje niet meer en dat baart me zorgen. Ik sta volledig achter zijn uitspraken en vind dat zijn stem moet blijven bestaan zolang hij geen teken van leven geeft. Links moet en mag niet winnen, want ze maken dit ooit zo mooie land kapot!

 39. Anyhow

  @Doctorandus T

  Moeilijk om jezelf niet tegen te spreken in één post, hè! Sukkel! XD

 40. M

  @F’iscadel Maar waarom gebruik je dan zijn naam en niet een eigen naam? Er zit hier ook een of andere trol die steeds mijn nick gebruikt, erg irritant met zijn wezenloze kletspraatjes.

 41. Henk

  Maar waarom ben je afgestapt van Mix?

 42. M

  Ik ben niet afgestapt van Mix, ik schrijf hier al ruim een halfjaar onder deze naam. Mix zegt dat hij genoeg had van dat mensen steeds onder zijn naam schreven, en vervolgens schrijft hij onder mijn naam, wat hij volgens hem al deed voordat hij overstapte naar Mix. Tja, jammer dan: ik ga echt niet van naam veranderen omdat hij opeens die van mij gaat gebruiken. Opgestaan plaats vergaan.

 43. M

  Pfff, groei toch op, M.

 44. M

  Ik heb gewoon de eerste rechten en ik heb nooit afstand gedaan van deze nick. Dat jij hem al een halfjaar gebruikt geeft je geen enkel recht. Iedereen kent me hier ook nog steeds als M.

 45. Herman

  @mix Je gedraagt je een beetje als een koningin die recht denkt te hebben op de troon die ze zelf heeft laten verstoffen. Nu iemand anders erop zit, wil ze hem opeens terug. Beetje kinderachtig wel.

 46. Albert Verslinde

  Het maakt niet uit welke nick Mix gebruikt, want je haalt ‘m er zo uit: dat is degene die nooit iets onderbouwt en boos wordt als je hem daarnaar vraagt.

 47. Herman

  @Albert Verslinde Het zit je blijkbaar nogal dwars.

 48. KIP

  M&M ook lekker.

 49. De M van Mallig

  Je zal maar menen ruzie te moeten maken over een nick.

  Een nick die bestaat uit één letter.

  Als er één partij is die recht heeft op die letter, is het McDonalds. En daarna M&M’s.

  Get a life, losers!

 50. Knorr

  Wij hebben recht op de nick Mix. Samen met Ben Liebrandt.

 51. mix

  Aan Henk, J, Henk II, Laurens, X, Mark, Tim20MJ, Flippo, Bertje, Victor, en de andere vaste bezoekers die al jaren op deze site komen. De afgelopen weken wordt er van alles hier uit mijn naam gepost. Ook hierboven weer van alles. Ik ben dat dus niet. Ik heb het altijd erg leuk gevonden om met jullie over televisie te praten. Dit was ooit de beste site voor het medianieuws en het praten daarover. Helaas wordt steeds meer verziekt door mensen die uitspraken gaan doen onder andermans nickname en door mensen die uitspraken verdraaien. Of erger nog gewoon weg anderen uitschelden en uitlokken. Daarom heb ik besloten om hier niet meer te komen. Misschien dat mc hier ooit nog wat aan deze mensen gaat doen Ik denk van niet en dat is heel jammer voor mc en de mensen die hier wel serieus komen om te praten.

 52. Mentaal

  Tot nooit weer ziens, e¡kel.

 53. X

  @mix: Je hebt 100% gelijk. De lol is er vanaf. Ikzelf post ook amper meer wat omdat er nauwelijks serieuze reacties verschijnen, alleen domme prietpraat en/of gescheld. Goed lezen kunnen velen ook niet. Gewoon jammer.
  Hoop je nog weer eens te zien hier.

 54. Joost

  Ik volg Roderick Veelo op Twitter. Hij laat zich meeslepen door rechtse clowns die hem als recalcitrant lid van het establishment op een schild hijsen. Alles voor een beetje aanmoediging en erkenning. So sad.

 55. Wolf

  Eric is een leuke knappe jongen ,jammer dat hij door de linkse mallemolen is vergiftigd met linkse nutteloze ,waardeloze prietpraat.

 56. Henk II

  @ mix, ja ,ikzei ook dat ik hier niet meer reageer maar doe het toch nog altijd onder andere nick namen net als jij dat doet. Om alleen nog maar op onze VARA JOOP.nl blog te reageren met linkse zieke medetrollen was ook maar niks . dus ik ben hier maar weer elke dag.

 57. X

  @Mixje. Kruip maar weer in de slachtoffer rol, zuur linkse droef toeter. Huilie huilie doen.Lui zoals jij wedden op een dood NPO paard en PvdA.

 58. Mix

  P.s. de namen die ik noemde zijn allen van maar 2 persoontjes , ikzelf en Xje. Dat noemt men trollen .LOL!!!

 59. Alternative facts

  Arme Henk II. Hij is niet alleen opeens eng rechts geworden, maar is ook zijn beheersing van het Nederlands kwijtgeraakt. Dat schijnt vaak samen te gaan.

 60. Laurens

  @Mix;
  Kom op, laat die gast (het is er waarschijnlijk maar één) niet winnen.
  Ik zie mijn naam ook wel eens voorbij komen.
  En probeer mssn contact te zoeken met Mediacourant hierover?
  Er wordt de laatste tijd te veel gescholden en geboekt, maar het is zonde om dan nergens meer over tv te kunnen kletsen!

 61. Laurens

  @Mix;
  Kom op, laat die gast (het is er waarschijnlijk maar één) niet winnen.
  Ik zie mijn naam ook wel eens voorbij komen.
  En probeer mssn contact te zoeken met M.C. hierover?
  Er wordt de laatste tijd te veel gescholden en geboekt, maar het is zonde om dan nergens meer over tv te kunnen kletsen!

 62. Ano

  Veelo heeft gelijk en dat zint Mouthaan niet. Zodra een journalist de waarheid gaat verkondigen wordt die verketterd. Kijk maar naar Wierd Duk en Arnold Karskens.

 63. Ano

  Je zou maar dingen die op sites als Joop.nl ter harte nemen. Dan ben je verdwaald.

 64. M

  @Laurens Henk ll is duidelijk ook gekaapt.

 65. X

  Ook ik word meermalen gekaapt. Dom volk.

 66. M

  En Kees D is een tijdje terug afgehaakt. Jammer dat MC weigert nicks te registreren (één geregistreerde per nick, en één nick per registreerde), dat zou veel problemen voorkomen. Nu weet je nooit of degene die onder een nick post dezelfde is als degene die die nick even ervoor gebruikte, maar weet je ook nooit of iemand die meer dan één nick gebruikt zichzelf enorm bijval zit te geven/tegenstanders onder verschillende nicks zit aan te vallen, en zo een discussie de nek omdraait.

 67. X

  Deze site gaat zo ten onder. Je kan het met elkaar eens zijn of niet, maar het WAS leuk om hierover te discussiëren. Nu met alle trollen is het een rioolputje geworden. Ik heb de laatste weken ook niks meer te zeggen, het is te dom wat hier geplaatst mag worden.

 68. aammehoela

  Inderdaad, als je een links statement plaats dan ben je meteen zoiets als een landverrader en geloof je in fake-news. Triest om dat zo gemakkelijk te bestempelen. Rechts wil de macht van de media beperken door ruimte te bieden aan de commercie. Deze zenders zenden amper nieuws uit en veelal programma’s met weinig inhoud. Figuren als Baudet en Wilders gaan nog verder. Het liefst zouden ze de NPO opheffen, gaat niet dus enkel NPO 1 en Radio 1, maar in ieder geval gaan ze veel te ver. Alle sport naar de CO. dus het zijn liefhebbers van reclames. Iedereen weet nog hoe men zich kapot ergerde aan de samenvattingen van Talpa. Veel reclames met tussendoor een samenvatting. Ook een reden, naast het feit dat de NOS wel degelijk objectieve berichtgeving doet, om niet rechts te stemmen. De media is zo belangrijk als waakhond. En nogmaals, denk aan Poetin, Erdogan, Trump met zijn onzin, en ik was inderdaad Cuba en Noord-Korea vergeten in dat rijtje.

 69. Wolf

  12.28 uur Zo ,je linkse onderbuik geleegd? doe dat maar op je Vara blog joop. Dat soort van prietpraat lezen we niet. Zure zeurpiet. Ik hoop dat je er niet goed van slaapt. Links is bedorven, verloren en over en uit. WEN ER MAAR AAN. slaap lekker.

 70. Lop

  Een ding staat buiten kijf: Veelo roept iedere week nog luider voor een beetje aandacht. Ik denk dat hij in het circus meer tot zijn recht komt dan bij een nieuwszender. Hoe moet ik bovendien die man nog vertrouwen als hij het nieuws opleest terwijl hij, meer dan eens, krankzinnige dingen roept?

 71. NH

  Links-radicale demonstranten hebben in Hamburg voor een schadepost van 180 miljoen euro gezorgd. Het wordt de hoogste tijd gearresteerde relschoppers maximaal te laten dokken, vindt Roderick Veelo.

  Werkelijke kosten: 12 miljoen. Scheelt maar 168 miljoen

  Veelo werkt toch bij RTL-Z???

 72. Wolf

  @ 13.22 uur M . Ik ben het roerend eens met jou op dit punt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.