Erik Mouthaan ergert zich aan Roderick Veelo

Erik Mouthaan, Amerikacorrespondent van het RTL Nieuws, laat op Twitter zijn ergernis blijken over Roderick Veelo. Hij vindt dat zijn collega het moet opnemen voor de media, en niet voor Donald Trump. Dat is te volgen op het sociale medium. Mouthaan retweette zondag een berichtje van de Amerikaanse president, waarin hij zegt: ‘With all of its phony unnamed sources & highly slanted & even fraudulent reporting, Fake News is DISTORTING DEMOCRACY in our country!’

Dat vatte Mouthaan als volgt samen: “President: media verdraaien de democratie.” En dat leidde tot een correctie van Veelo, die als volgt reageerde: “Niet ‘media’. Hij zegt ‘fake news’.

Een onnodige correctie, vindt Mouthaan, omdat we allemaal weten dat Trump de mainstream media bedoelt. “Julie bedoelen al die verhalen die Trump bekritiseerde als fake en die vervolgens waar bleken? Hij doelt op alle media.

Veelo daarop: “Nou, waar hij op doelt weten we niet, maar wat ie schrijft weten we wel. En fake news bleek inderdaad nogal ‘ns fake news.

Mouthaan: “Roderick. Ik weet dat je op kliks jaagt. Maar probeer je beroepsgroep te verdedigen onder grotendeels onjuiste beschuldigingen. Toe.

Veelo: “Geen beroepsgroep boven kritiek verheven. Rare opmerking over dat ik ‘op kliks uit ben’. Ben alleen iets specifieker over fake news/media.

Mouthaan blijft bij zijn standpunt dat Trump met ‘fake news’ wél alle media bedoelt. “Hij heeft zowat elk medium bestempeld als fake. Hij gebruikt de term niet enkel voor losse verhalen maar voor de hele media.

Foto: RTL Nieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen