Claudia de Breij wil om de drie jaar oudejaarsconference

Claudia de Breij zou graag om de drie jaar de oudejaarsconference verzorgen op NPO 1. Ze zou dat een prettig tempo vinden. Dat vertelt de cabaretière in gesprek met het AD. Na de edities in 2016 en 2019, zou Claudia in 2022 graag opnieuw aan de beurt zijn. “Er staat nog niets in de agenda. Maar Youp heeft hem altijd om de drie jaar gedaan. Dat vind ik ook een heel mooie frequentie“, zegt ze, wijzend op Youp van ’t Hek, die dit jaar weer de beroemde oudejaarsconference doet.

Het is een bijzonder jaar, maar ook een jaar dat eigenlijk alleen maar draait om één ding: corona. Claudia is er daarom blij mee dat ze niet dit jaar aan de beurt is.

Claudia benijdt Youp niet. “Nee. Nee. Helemaal niet. Het leuke van een oudejaars is mensen te laten zien waar het jaar volgens jou eígenlijk over ging, het verhaal achter de nieuwsberichten. Maar dit jaar gaat over één ding, het hele jaar lang! Misschien is er best een goede oplossing voor te bedenken, hoor. Maar ik benijd Youp niet.”

Voor de sfeer helpt het ook niet mee dat de oudejaarsconference dit jaar geen volle zaal kent. “De zalen mogen met dank aan corona ook nog eens niet vol. Begrijp me goed, ik ben nog nooit zo blij geweest met een halfvolle zaal als nu, maar de lach rolt er niet.”

Voor puur cabaret, en zeker voor de getrapte grappen van Youp, is dat wel een uitdaging“, zegt ze. Maar ook: “Hij zal het best flikken.

De oudejaarsconference is traditiegetrouw te zien op oudejaarsavond. Niet alleen NPO 1, maar ook RTL 4 heeft tegenwoordig een oudejaarsconference. Die wordt dit jaar verzorgd door Guido Weijers.

Foto: VPRO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen