Edwin Evers stapte op nadat 538 voorstel weigerde

Geplaatst op do 15 okt 2020 om 13:15

Edwin Evers besloot in 2018 om te stoppen met Evers Staat Op, nadat Talpa Radio zijn voorstel weigerde om terug te gaan van vijf naar vier ochtenden radio per week. Dat heeft de radioster gezegd op BNR Nieuwsradio. Aanvankelijk wilde Edwin gewoon door met zijn hitshow, maar Talpa deed een beetje moeilijk. Uiteindelijk besloot de radio-dj om de handdoek in de ring te gooien, werd Edwin ingewisseld voor Frank Dane en is Radio 538 snel zijn marktleiderschap verloren.

Edwin wilde Evers Staat Op vier ochtenden per week gaan maken. “We hebben erover gesproken of dat misschien een optie zou zijn, maar uiteindelijk hebben we dat niet gedaan. Ik heb in eerste instantie gezegd dat ik dat wilde, maar daar hebben we over gesproken en 538 had zoiets van: nou oké, misschien dan volgend jaar nog erbij. Toen had ik zoiets van: voor één jaar ga ik het niet doen, ik wil daar geen einddatum aan plakken.”

Presentator Wilfred Genee: “Was 538 dat of was John de Mol dat die het niet wilde?

Edwin: “Ik denk 538. Nou, niet wilde klinkt heel hard. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om het dan toch gewoon niet te doen. Het is iets dat we gewoon opgegooid hebben. We moeten het niet te zwaar maken. Ik zei: ‘Ik zou er over willen nadenken.’”

Wilfred: “Maar toch: vier dagen Edwin Evers of vijf dagen Frank Dane, dan is de keuze toch niet zo moeilijk?

Edwin: “Dat is een keuze die zij gemaakt hebben, niet ik. Nou, uiteindelijk heb ik de keuze wel gemaakt om het niet te doen.”

Wilfred: “Je had het dan langer willen doen dan een jaar?

Edwin: “Om daar zo’n einddatum aan te prikken, daar had ik niet zo veel zin in.”

Voor mij was het een optelsom. Ik had voor mezelf al besloten dat het een goed moment was om te stoppen en toen zijn we in gesprek gegaan. Toen is er op een gegeven moment wel gesproken over of 4 dagen een optie zou zijn. Toen heb ik gezegd: ‘Daar wil ik wel over nadenken.’ Maar ik ben uiteindelijk toch tot de conclusie gekomen dat ik dat beter niet kon doen. Gewoon stoppen in één keer radicaal en wat anders gaan doen.”

Foto: Radio 538
23 Reacties op “Edwin Evers stapte op nadat 538 voorstel weigerde”


 1. Joost

  Radiodj’s zijn kneuzen, maar die jank Evers helemaal.

 2. Betrouwbare bron

  Edwin staat op de lijst heb ik gehoord van een Media bedrijf.
  Voor een radio station die vermoed ik begin volgend jaar van start gaat in Nederland onder SBS. Er zijn lange gesprekken geweest bij Agentschap Telecom en andere partijen.
  Zou heel mooi zijn.

 3. Mevrouw Post van Gisteren

  Groot gelijk van Talpa

  5 dagen is een werkweek en geen 4 dagen. Waarom een uitzondering?

 4. Karel

  Even vertaald:

  Evers wilde graag dat 538 op zijn knietjes smeekte of hij wilde blijven, maar schrok ervan dat ze niet meteen Ja en Amen zeiden en heeft toen gedacht “ik kan ook iets anders gaan doen”

 5. Jamai

  Dit ‘nieuws’ was allang bekend. Is een jaar geleden al naar buiten gekomen dus waarom nu herhalen? Alleen omdat Evers dit nog een keer bij Genee uitlegt?

 6. Kuis

  Oftewel:

  Een of andere nietszeggende “manager” was bang om 538 gezichtsverlies te laten lijden door “eventjes” niet toe te geven aan hun beste DJ…

  En die nietszeggende “manager” heeft gemeend alles of niets te moeten spelen…

  En nu zitten we met Frank Dane opgezadeld…

  Wat heeft John de Mol met die “manager” gedaan? Dat wil ik dan wel eens weten.

 7. Max

  en terecht!

 8. Lulo

  oh dus Talpa wist dat je wilde stoppen maar wilde je binnenboord houden en keken of je te porren was om te blijven en boden je 4 dagen aan zodat je ruimte had voor andere dingen. Het is dus niet Talpa die je heeft weggejaagd dat heb je zelf besloten. Beetje raar bericht dat er gesuggereerd wordt dat Talpa de stekker er uit trekt omdat jij geen zin had in een jaarcontract en/of 4 dagen terwijl dat een voorstel was om je alsnog te laten blijven.

 9. StefanV

  @ Betrouwbare bron: Ik ben benieuwd. Het Nederlandse medialandschap kan wel een verfrissende nieuwe radiozender gebruiken.

 10. Ron

  @Betrouwbare bron: is dat niet die nieuwe radiozender van Rob Stenders? Zijn geruchten dat hij ook met iets bezig is.

 11. 🗣(wordt VAAK verwijderd...)

  Evers’ zijn contract is niet verlengd omdat hij te duur was. Niks eigen keuze. Talpa heeft dit besloten.

 12. Dhr. Ch. v. Dongen, Wormerveer

  In de tijd toen hij nog bij de KRO zat was hij al top.
  Lang geleden dat ik schaterlachend met de auto naar het werk reed.

 13. Job

  Gelukkig hebben we frank dane nog

 14. Bob

  @ Betrouwbare Bron: hoe gaat dat station dan heten? Yorin FM? Caz? ;-)

 15. Evo

  De zoveelste foute beslissing van Talpa. Frank Dane is super irritant en totaal niet leuk. Dat ze de nr 1 positie zijn verloren is niet zo verwonderlijk met de hele dag door promo’s voor SBS 6 programma’s. Echt een zeik zender geworden.

 16. Fritsie!

  Allemaal citaatjes uit een radioprogramma van twee weken geleden… Next!

 17. Tweetie het DJ vogeltje

  Er zijn ook mensen die E. Evers niet zo leuk vinden. Zoals bijvb de Boertjes, Bouterse en anderen. Gelukkig is dit hoofdstuk ook voorbij.

 18. Puck

  Nare club mensen bij Talpa!

 19. bo

  Jammer dat niet werd besproken dat vriend Rick Romeijn de grootste tegenstander was van vier dagen Evers. Die vond dat echt niet kunnen, daardoor geen steun van zijn sidekicks en is het hele verhaal niet doorgegaan..

 20. Henkie

  Doorlopen mensen,niks te beleven!

 21. Ben

  Sjonnie weet precies wie goed zijn : patty brard, gordon, marco b., lil kleine enz.
  Zeg maar precies degene die echt helemaal niemand meer wil.

 22. AlexF

  bo
  vr 16 okt 2020 om 10:25

  onzin.

 23. AlexF

  bo
  vr 16 okt 2020 om 10:25

  Zijn reactie is een vervolg en geen oorzaak.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.