Edwin Evers stapte op nadat 538 voorstel weigerde

Edwin Evers besloot in 2018 om te stoppen met Evers Staat Op, nadat Talpa Radio zijn voorstel weigerde om terug te gaan van vijf naar vier ochtenden radio per week. Dat heeft de radioster gezegd op BNR Nieuwsradio. Aanvankelijk wilde Edwin gewoon door met zijn hitshow, maar Talpa deed een beetje moeilijk. Uiteindelijk besloot de radio-dj om de handdoek in de ring te gooien, werd Edwin ingewisseld voor Frank Dane en is Radio 538 snel zijn marktleiderschap verloren.

Edwin wilde Evers Staat Op vier ochtenden per week gaan maken. “We hebben erover gesproken of dat misschien een optie zou zijn, maar uiteindelijk hebben we dat niet gedaan. Ik heb in eerste instantie gezegd dat ik dat wilde, maar daar hebben we over gesproken en 538 had zoiets van: nou oké, misschien dan volgend jaar nog erbij. Toen had ik zoiets van: voor één jaar ga ik het niet doen, ik wil daar geen einddatum aan plakken.”

Presentator Wilfred Genee: “Was 538 dat of was John de Mol dat die het niet wilde?

Edwin: “Ik denk 538. Nou, niet wilde klinkt heel hard. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om het dan toch gewoon niet te doen. Het is iets dat we gewoon opgegooid hebben. We moeten het niet te zwaar maken. Ik zei: ‘Ik zou er over willen nadenken.’”

Wilfred: “Maar toch: vier dagen Edwin Evers of vijf dagen Frank Dane, dan is de keuze toch niet zo moeilijk?

Edwin: “Dat is een keuze die zij gemaakt hebben, niet ik. Nou, uiteindelijk heb ik de keuze wel gemaakt om het niet te doen.”

Wilfred: “Je had het dan langer willen doen dan een jaar?

Edwin: “Om daar zo’n einddatum aan te prikken, daar had ik niet zo veel zin in.”

Voor mij was het een optelsom. Ik had voor mezelf al besloten dat het een goed moment was om te stoppen en toen zijn we in gesprek gegaan. Toen is er op een gegeven moment wel gesproken over of 4 dagen een optie zou zijn. Toen heb ik gezegd: ‘Daar wil ik wel over nadenken.’ Maar ik ben uiteindelijk toch tot de conclusie gekomen dat ik dat beter niet kon doen. Gewoon stoppen in één keer radicaal en wat anders gaan doen.”

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen