Luuk Ikink vindt nabeschouwingen op tv heel erg saai

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vindt de voor- en nabeschouwingen van voetbal op televisie behoorlijk saai. Er verandert nooit iets wezenlijks aan. Dat zegt hij op Twitter. Luuk vindt het glansloos. “Waarom zien voor- en nabeschouwingen er na al die jaren eigenlijk nog steeds hetzelfde uit? Presentator plus twee oud-voetballers, beetje napraten aan de hand van fragmenten. Daar zou je toch ook wel meer mee kunnen doen? Of is dat er wel en kijk ik gewoon te weinig voetbal?“, zegt hij.

Zijn Boulevard-maatje Rob Goossens springt er direct bovenop. “Misschien een keer experimenteren met Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg, die de wedstrijd alvast op maandag kijken om zich voor te kunnen bereiden.

Luuk vervolgens: “Haha dát kan, maar je zou ook meer met data kunnen doen, een actieve redactie op dat programma zetten die ter plekke deskundigheid zoeken dat past bij het spel. Ik noem maar wat.. t viel me op hoe statisch het eigenlijk oogt.

Rob weer: “Ik denk dat die ‘revolutie’ in esports begint en pas later naar reguliere nabeschouwingen overwaait. Want er is natuurlijk genoeg mogelijk maar iedereen vindt het wel prima zo. Zeker de analisten die voor 5000 euro een kwartiertje over voetbal komen lullen.

Louis

AD-journalist Marcus den Blanken: “Op Fox Sports spelen ze in het weekend quizjes er tussendoor met de analisten. Ik weet niet of dat de luchtigheid is die je bedoelt?

Luuk: “Nee juist niet, meer dingen als data-analyses, deskundigen die passen bij het spelbeeld via schakels, modernere setting.. bijvoorbeeld. Heb er zelf niet echt over nagedacht, maar viel me ineens op hoe saai die setting eigenlijk is.

Marcus: “Ik ben het eens dat die setting saai is, maar als je zo technisch op het spel ingaat, is het denk ik ook niet leuk voor het grote publiek. Louis van Gaal voor een bord in de goede oude tijd op SBS 6 is denk ik de oplossing (Lowietje is altijd de oplossing).

Luuk: “Je zou ook een algemene analyse kunnen maken voor het grote publiek en een inhoudelijke op een van de extra netten. Verder is Louis altijd de oplossing.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen