Luuk Ikink vindt nabeschouwingen op tv heel erg saai

Geplaatst op do 15 okt 2020 om 14:00

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink vindt de voor- en nabeschouwingen van voetbal op televisie behoorlijk saai. Er verandert nooit iets wezenlijks aan. Dat zegt hij op Twitter. Luuk vindt het glansloos. “Waarom zien voor- en nabeschouwingen er na al die jaren eigenlijk nog steeds hetzelfde uit? Presentator plus twee oud-voetballers, beetje napraten aan de hand van fragmenten. Daar zou je toch ook wel meer mee kunnen doen? Of is dat er wel en kijk ik gewoon te weinig voetbal?“, zegt hij.

Zijn Boulevard-maatje Rob Goossens springt er direct bovenop. “Misschien een keer experimenteren met Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg, die de wedstrijd alvast op maandag kijken om zich voor te kunnen bereiden.

Luuk vervolgens: “Haha dát kan, maar je zou ook meer met data kunnen doen, een actieve redactie op dat programma zetten die ter plekke deskundigheid zoeken dat past bij het spel. Ik noem maar wat.. t viel me op hoe statisch het eigenlijk oogt.

Rob weer: “Ik denk dat die ‘revolutie’ in esports begint en pas later naar reguliere nabeschouwingen overwaait. Want er is natuurlijk genoeg mogelijk maar iedereen vindt het wel prima zo. Zeker de analisten die voor 5000 euro een kwartiertje over voetbal komen lullen.

Louis

AD-journalist Marcus den Blanken: “Op Fox Sports spelen ze in het weekend quizjes er tussendoor met de analisten. Ik weet niet of dat de luchtigheid is die je bedoelt?

Luuk: “Nee juist niet, meer dingen als data-analyses, deskundigen die passen bij het spelbeeld via schakels, modernere setting.. bijvoorbeeld. Heb er zelf niet echt over nagedacht, maar viel me ineens op hoe saai die setting eigenlijk is.

Marcus: “Ik ben het eens dat die setting saai is, maar als je zo technisch op het spel ingaat, is het denk ik ook niet leuk voor het grote publiek. Louis van Gaal voor een bord in de goede oude tijd op SBS 6 is denk ik de oplossing (Lowietje is altijd de oplossing).

Luuk: “Je zou ook een algemene analyse kunnen maken voor het grote publiek en een inhoudelijke op een van de extra netten. Verder is Louis altijd de oplossing.

Foto: RTL
24 Reacties op “Luuk Ikink vindt nabeschouwingen op tv heel erg saai”


 1. Leo

  Gelukkig is de nabeschouwing van Expeditie Robinson nooit saai *kuch*

 2. Wilfred Gemeen

  Heeft hij niet een of andere k#t real life soap na beschouwd op TV? Hoezo hypocriet?

 3. Het is net RTL Boulevard

  Ook altijd hetzelfde.

 4. Mevrouw Post van Gisteren

  En dat zegt de saaiste inwoner van Nederlander.

 5. HansR

  er staat dat je verder moet lezen.
  Alles wat Luuk Ikink betreft is totaal oninteressant en de saaiheid straalt eraf, zelfs van dat hoofd

 6. HansR

  dus zeker niet verder lezen

 7. margriet

  Met een voetbalfan in huis, hoor ik uiteraard altijd de prognose , voor-midden en eindconclusie van wedstrijden. Voor mij een groot bla bla bla, met praten om het programma vol te krijgen, Met diepte interviews met voetballers en trainers die niets kunnen of mogen zeggen,”wat ging er door je heen toen je misschoot, wat vind je zelf van het resultaat, “ met technische analyse van “als de speler naar voren was gelopen, en die ander meegelopen was, dan…..”

 8. Enzo Voorthuijsen

  Voetbalnabeschouwing is gekwebbel van niks om een geldspelletje van niks. Natrappen op de middenstip van de tv.

 9. Zomaar

  Celine uit Zaandam die hen een drankje schenkt zou al een grote verbetering zijn.

 10. CB

  Tsja, dan kijk je toch niet?

 11. Marq

  En dat zegt Brilsmurf. als er 1 saai is dan is het die flapdrol wel.

 12. Midi

  En dan hebben we het nog niet eens over sneuneuzen als Joep Schreuder en Bert Maalderink… Sowieso worden sportwedstrijden hinderlijk onderbroken door dit soort verslaggevers en studiogesprekken.

 13. Cokejunk Barbie

  Meneer Ikink is zelf een saaie, seksloze en onaantrekkelijke weggewaaid dakraam.

 14. Achtmet

  Wat te denken van Bart Nolles en die verdomde Simon Zijlemans een schreeuwlelijk eerste klas .Sorry vergat Tommetje ehh EGberts

 15. jmp

  Aldus de misschien meest saaiste tv-‘persoonlijkheid’ uit zo mogelijk nog saaiere en flauwere RTL Boulevard.

 16. Bastiaan

  dat moet deze saaie vervelende en kleurloos type zeggen!

 17. Lachgas

  Het zou al een hele verbetering zijn als men techniek van het laten zien wie wie is, zoal het uitlichten van 1 voetballer of bij het zeilen de boten van aanduiding voorzien. Of bij het autoracen, wie is nu wie?

 18. Caramba

  Voorbeschouwingen trouwens ook. Wat een treurige malloot moet je zijn om naar een van beide te kijken.

 19. aammehoela

  Zelf kijk ik nooit naar voorbeschouwingen, nabeschouwing enkel als er wat interessants is gebeurd. Blunderende scheidsrechters of VAR bijvoorbeeld.

 20. Kusje

  Kan hij niet eerst na zichzelf kijken?

 21. Smerig Zwijntje Geronimo

  Het gras is groen, de hond die blaft en de voor- en naprietpraat bij voetbal is saai. Die Ikink toch met zijn bespiegelingen. Het is maar goed dat ik voor hetere vuren gestaan heb.

 22. Vrouwtje de Bok

  Luuk wie?

  Ooh, die zeikbril. Hij kan beter zijn muil houden.

 23. Grondvogel Luuk

  Luuk bewijst dat de evolutie ook in reverse gezet kan worden.

 24. Betty Glasbak

  Luuk is de personificatie van nabeschouwing.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.