Edwin Evers reageert op ingestorte cijfers Radio 538

Edwin Evers vindt het niet gek dat Radio 538 zijn marktleiderschap heeft verloren na zijn vertrek bij de zender. Als je een gewoonte van de radioluisteraars doorbreekt, dan gaan ze ronddwalen. Dat heeft hij gezegd op BNR Nieuwsradio. Jarenlang maakte Edwin het populairste radioprogramma van Nederland, maar zijn opvolger Frank Dane heeft een uitstroom niet kunnen voorkomen. Frank is toch een vrij kleurloze presentator en weet niet de sfeer te creëeren, zoals die er in Edwins show was.

De luistercijfers zijn ingestort en dat is volgens Edwin niet gek. “Ik denk toch altijd dat het na zo’n lange periode een gewoonte van mensen is geworden en als er dan iets anders komt dat mensen altijd een beetje gaan zoeken. Het kost gewoon tijd om aan radio te bouwen. Het is even wat nieuws en het is een ander geluid.”

Edwin blijkt niet zomaar inwisselbaar. “Het kan een soortgelijk programma zijn met soortgelijke items, maar het is door een ander team gemaakt en dan krijg je automatisch een iets andere sfeer. Dan kan het gebeuren dat mensen gaan zoeken en nu is het natuurlijk al helemaal geen makkelijke tijd.”

De coronacrisis helpt ook niet mee, vervolgt hij. “Zeker stations als 538 hebben denk ik last van het feit dat de ochtendspits gewoon wat minder is. 538 werd traditiegetrouw goed beluisterd in drive-time-uren, ’s ochtends en ’s middags. Daar hebben ze nu wel een beetje last van.”

‘Frank doet het heel goed’

Het ligt niet aan Frank Dane, vindt Edwin. “Ik vind dat Frank Dane het heel goed doet. Hij heeft een geleidelijke overgang denk ik gedaan met het programma wat wij maakten. Ze wilden een soort zachte landing en ik denk dat dat redelijk goed gelukt is. Ze hebben het programma eigenlijk een beetje doorgezet op de manier zoals wij dat deden.”

Een aantal items van Evers Staat Op is behouden. “Ik denk dat dat in eerste instantie wel slim was. Er zitten natuurlijk nog wel een aantal andere dingen in die Frank ook heel goed doet. De gesprekjes met mensen uit de actualiteit bijvoorbeeld; Frank is natuurlijk ook gewoon een leuke interviewer. Het is denk ik onderhoudend.”

Politiek correct

Maar toch haakt de luisteraar af. “We hebben er 18 jaar in de ochtend gezeten. Als er dan ineens wat anders komt, dan ga je een beetje zoeken. Het is een beetje politiek correct hè?

Wat had je dan verwacht? Dat Frank Dane er niks van kan? Nee, dat zou ik nooit zeggen. Ik heb Frank Dane altijd een groot talent gevonden en ik vind het nog steeds een goede dj.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen