Johan Derksen: ‘Jesse Klaver grootste Haagse dwaas’

Johan Derksen vindt GroenLinks-leider Jesse Klaver de grootste dwaas van politiek Den Haag. Er komt alleen maar onzin uit die man. Dat heeft hij laten weten in Veronica Inside. Jesse werd vorige week flink uitgelachen vanwege zijn plan om iedereen die 18 jaar wordt een bedrag van 10.000 euro te geven. Wat een onzin, vindt Johan. “Dat vind ik de grootste dwaas uit de Nederlandse politiek. Jesse Klaver bestaat eigenlijk niet. Hij heeft een denktank achter zich en die souffleren hem.”

Jesse is de buikspreekpop van die denktank, meent Johan. “Hij is zo dom om dat allemaal met dat filmsterrenhoofd te brengen. Het is natuurlijk je reinste lulkoek wat hij verkondigt.”

Het is volgens Johan gewoon stemmen kopen. “Als iedereen van 71 jaar 10.000 euro van hem krijgt, dan stem ik meteen op hem. Zo zit de wereld in elkaar. Hij kan dat toch helemaal niet verkopen? Dat is toch zo louche als wat? Er komt alleen maar onzin uit het hoofd van die man.”

Vindt hij Thierry Baudet eigenlijk niet de grootste dwaas uit Den Haag? “Ik heb één keer de fout gemaakt om op die mensen te stemmen. Ze hebben een leider die erin slaagt om alles te verpesten en iedereen tegen zich in het harnas te jagen. Iedereen walgt nu van dat clubje, terwijl ze ook heel goede ideeën hebben. Hoe is het nou mogelijk dat ze zo’n man tot boegbeeld maken?

Johan neigt inmiddels naar de VVD. “Ja, ik heb de laatste keren VVD gestemd. Ik vind Mark Rutte een geweldige leider, ja. Ik ben het niet overal met hem eens, maar ik vind het wel een goede leider. Ik denk dat hij iemand is die boven de partijen kan staan op momenten dat het nodig is en volgens mij kan hij dat.

Ik heb een beetje gezweefd de laatste tijd. Toen Pechtold er was zat ik bij D66, daarna heb ik een fout gemaakt en één keer op Forum voor Democratie gestemd en ik wilde nu weer terugkeren bij de VVD om Dijkhoff. Het was voor mij de meest aansprekende politicus. Ik moet me nu opnieuw oriënteren.

Foto: NPO, SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen