Katja Schuurman woest op agenten, zet video op Insta

RTL 4-ster Katja Schuurman is er woest over dat het restaurant Breda van haar man Freek van Noortwijk een officiële waarschuwing heeft gekregen omdat er om 22.03 uur nog gasten uit de zaak liepen. Dat laat ze weten op Instagram. Het gaat nergens over, vindt Katja. “Het risico accepterend dat ik door dit te delen met pek en veren het land uit gejaagd wordt, maar: serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels – 22.00 sluiten – houdt om 22.03 uur??“, briest de televisiester.

De gasten waren al aan het weglopen, legt ze uit. “Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten, een laatste propt een hapje dessert naar binnen, niet exact 22.00 buiten staan?

Katja wijst op de gevolgen van deze strikte handhaving. “Een tweede keer is de boete 4000 euro. De derde keer moet je je restaurant, je passie, je levenswerk, sluiten.

Ook bij Freeks andere restaurant Guts was het raak: daar kwam de politie klagen omdat de lichten na 22.00 uur nog aan waren. De gasten waren toen echter al lang en breed weg.

Een filmpje daarvan heeft Katja op haar Insta-kanaal (400.000 volgers) geknald, met daarbij een uitgebreid beklag. “Er waren al lang geen gasten meer aanwezig, maar de eigenaren waren aan het opruimen geweest; het lijkt mij sterk dat verwacht wordt dat je je gasten eruit bonjourt, de deur direct ook achter jezelf dicht trekt, en de volgende ochtend wel weer verder kijkt.

Krankzinnig, vindt Katja. “Ik kan me voorstellen dat het voor onze handhavers van de wet ook allemaal nog lastig te volgen is, maar de toon van deze politiedame – ‘ik vind het heel irritant, dus doe gewoon je lampen uit en ga weg’- komt op mij nogal lomp en zonder enig inlevingsvermogen over.

Het is bizar dat de politie hier strikt komt handhaven, terwijl de kerken en vliegtuigen vol zitten, vindt Katja. “Als we deze ellendige crisis inderdaad ‘samen’ moeten oplossen, moet er consequent beleid worden gevoerd. Bij voorkeur gebaseerd op kennis en feiten.”

Katja’s Insta-post:

 

View this post on Instagram

 

Het risico accepterend dat ik door dit te delen met pek en veren het land uit gejaagd word: “Serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels -22.00 sluiten- houdt om 22.03 uur?? Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten, -een laatste propt een hapje dessert naar binnen-, niet exact 22.00 buiten staan? @restaurantbreda (Een tweede keer is de boete 4000,- euro. De derde keer moet je je restaurant, je passie, je levenswerk, sluiten.) Het filmpje is ook van gisteravond @restaurant_guts , waar allang geen gasten meer aanwezig waren, maar de eigenaren aan het opruimen waren geweest; het lijkt mij sterk dat verwacht wordt dat je je gasten eruit bonjourt, de deur direct ook achter jezelf dicht trekt, en de volgende ochtend wel weer verder kijkt. Ik kan me voorstellen dat het voor onze handhavers van de wet ook allemaal nog lastig te volgen is, maar de toon van deze politiedame -“ik vind het heel irritant, dus doe gewoon je lampen uit en ga weg”- komt op mij nogal lomp en zonder enig inlevingsvermogen over. Mensen, in zoveel verschillende sectoren, moeten al maanden lang elke dag vechten om hun bedrijf te laten overleven. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor eigenaren en personeel van restaurants. Ook zangers, theatermakers; de hele cultuursector dreigt om te vallen door regels die op z’n zachtst gezegd niet consequent doorgevoerd worden voor eenieder in ons land. Ik noem kerken. En vliegtuigen. Of Ton uit Rossum, die eigenaar van een bedrijf met touringcars, die in die hoedanigheid maximaal 15 mensen mag vervoeren, maar wordt diezelfde bus ingezet voor de NS mogen dit er 30 zijn. Met hoeveel verschillende maten wil onze overheid meten? Over de luchtvaart en Schiphol moeten we in dit kader maar helemaal zwijgen; elk weldenkend mens krijgt dan al helemaal kortsluiting. Als we deze ellendige crisis inderdaad ‘samen’ moeten oplossen, moet er consequent beleid worden gevoerd. Bij voorkeur gebaseerd op kennis en feiten. Waardoor eenieder begrip kan en wil opbrengen voor regels en restricties. Lieve overheid, dit is beleid voor de bühne, bureaucratie en willekeur. En lees voor dinsdag aub ook die brandbrief van artsen nog even goed door.”

A post shared by Katja Schuurman (@katjaschuurman) on

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen