Katja Schuurman woest op agenten, zet video op Insta

Geplaatst op ma 12 okt 2020 om 10:45

RTL 4-ster Katja Schuurman is er woest over dat het restaurant Breda van haar man Freek van Noortwijk een officiële waarschuwing heeft gekregen omdat er om 22.03 uur nog gasten uit de zaak liepen. Dat laat ze weten op Instagram. Het gaat nergens over, vindt Katja. “Het risico accepterend dat ik door dit te delen met pek en veren het land uit gejaagd wordt, maar: serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels – 22.00 sluiten – houdt om 22.03 uur??“, briest de televisiester.

De gasten waren al aan het weglopen, legt ze uit. “Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten, een laatste propt een hapje dessert naar binnen, niet exact 22.00 buiten staan?

Katja wijst op de gevolgen van deze strikte handhaving. “Een tweede keer is de boete 4000 euro. De derde keer moet je je restaurant, je passie, je levenswerk, sluiten.

Ook bij Freeks andere restaurant Guts was het raak: daar kwam de politie klagen omdat de lichten na 22.00 uur nog aan waren. De gasten waren toen echter al lang en breed weg.

Een filmpje daarvan heeft Katja op haar Insta-kanaal (400.000 volgers) geknald, met daarbij een uitgebreid beklag. “Er waren al lang geen gasten meer aanwezig, maar de eigenaren waren aan het opruimen geweest; het lijkt mij sterk dat verwacht wordt dat je je gasten eruit bonjourt, de deur direct ook achter jezelf dicht trekt, en de volgende ochtend wel weer verder kijkt.

Krankzinnig, vindt Katja. “Ik kan me voorstellen dat het voor onze handhavers van de wet ook allemaal nog lastig te volgen is, maar de toon van deze politiedame – ‘ik vind het heel irritant, dus doe gewoon je lampen uit en ga weg’- komt op mij nogal lomp en zonder enig inlevingsvermogen over.

Het is bizar dat de politie hier strikt komt handhaven, terwijl de kerken en vliegtuigen vol zitten, vindt Katja. “Als we deze ellendige crisis inderdaad ‘samen’ moeten oplossen, moet er consequent beleid worden gevoerd. Bij voorkeur gebaseerd op kennis en feiten.”

Katja’s Insta-post:

 

View this post on Instagram

 

Het risico accepterend dat ik door dit te delen met pek en veren het land uit gejaagd word: “Serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels -22.00 sluiten- houdt om 22.03 uur?? Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten, -een laatste propt een hapje dessert naar binnen-, niet exact 22.00 buiten staan? @restaurantbreda (Een tweede keer is de boete 4000,- euro. De derde keer moet je je restaurant, je passie, je levenswerk, sluiten.) Het filmpje is ook van gisteravond @restaurant_guts , waar allang geen gasten meer aanwezig waren, maar de eigenaren aan het opruimen waren geweest; het lijkt mij sterk dat verwacht wordt dat je je gasten eruit bonjourt, de deur direct ook achter jezelf dicht trekt, en de volgende ochtend wel weer verder kijkt. Ik kan me voorstellen dat het voor onze handhavers van de wet ook allemaal nog lastig te volgen is, maar de toon van deze politiedame -“ik vind het heel irritant, dus doe gewoon je lampen uit en ga weg”- komt op mij nogal lomp en zonder enig inlevingsvermogen over. Mensen, in zoveel verschillende sectoren, moeten al maanden lang elke dag vechten om hun bedrijf te laten overleven. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor eigenaren en personeel van restaurants. Ook zangers, theatermakers; de hele cultuursector dreigt om te vallen door regels die op z’n zachtst gezegd niet consequent doorgevoerd worden voor eenieder in ons land. Ik noem kerken. En vliegtuigen. Of Ton uit Rossum, die eigenaar van een bedrijf met touringcars, die in die hoedanigheid maximaal 15 mensen mag vervoeren, maar wordt diezelfde bus ingezet voor de NS mogen dit er 30 zijn. Met hoeveel verschillende maten wil onze overheid meten? Over de luchtvaart en Schiphol moeten we in dit kader maar helemaal zwijgen; elk weldenkend mens krijgt dan al helemaal kortsluiting. Als we deze ellendige crisis inderdaad ‘samen’ moeten oplossen, moet er consequent beleid worden gevoerd. Bij voorkeur gebaseerd op kennis en feiten. Waardoor eenieder begrip kan en wil opbrengen voor regels en restricties. Lieve overheid, dit is beleid voor de bühne, bureaucratie en willekeur. En lees voor dinsdag aub ook die brandbrief van artsen nog even goed door.”

A post shared by Katja Schuurman (@katjaschuurman) on

Foto: RTL
68 Reacties op “Katja Schuurman woest op agenten, zet video op Insta”


 1. Dries Roel Vink

  Dom wijf! Regels zijn regels, dan trekken je gasten maar eerder hun jas aan!

 2. Detox

  Ik ben het met Katja eens dat wij als natie en samenleving ernstig tekort blijken te schieten in een crisissituatie.

  Wie de schuldigen zijn? Wij allemaal! Wij hebben zelf de normen en waarden afgeschaft of toegekeken.

 3. Mono

  De idee is om vanaf 21:00 uur al je gasten de zaak uit te werken. Niet zo vreemd dus dat je een waarschuwing krijgt als er na een uur nog mensen in de zaak zijn.

 4. Tom

  Helemaal eens met Katja, verstandig nadenken en relativeren is er bij de handhaving niet bij, die volgen de regels van Grapperhaus (die waarschijnlijk zelf met 50 gasten thuis zat te dineren met z’n schoonmoeder op schoot).

 5. Robert

  Ze moet er niet van alles bijhalen, gewoon dit laten zien is genoeg. Handhaving ok, maar meteen bon schrijven om 3 minuten over 10, erg triest, dus zit in kamp Katja deze keer.

 6. Con Domen

  10 uur is 10 uur ook voor Katja!

 7. Bert

  Verkeerd handhaven!

 8. @ Robert

  @ Robert

  Ze hebben geen bon gekregen, maar een waarschuwing. En terecht. Als 22:03 mag dan gaat ze volgende keer weer janken omdat er iemand om 22:10 uitloopt, want 22:03 was toch ook geen probleem? Zo blijven we bezig. 22:00 dicht is 22:00 dicht.

 9. Mink Vaillant

  Katja denkt dat ze als bn’er boven de wet staat (en sluit zich daarmee aan bij talloze horecaondernemers) maar de regel is: vanaf 21 uur klaarmaken voor vertrek, 22 uur de boel op slot. Handhaving zou een wassen neus zijn als drie over tien het nieuwe negen uur wordt. Maar goed, goede kans dat die Freek vanaf morgenavond beter een ander vak kan gaan leren.

 10. Jesse

  @tom
  Zwakzinnige reactie
  FG maakt die fout niet meer
  Jij wel?

 11. Huismaker

  Fantastische aflevering van Sven Hulleman en Arno Wellens.
  Vandaag gepost: Youtube: Een oorlog reeds verloren.
  En bekijk welke rol de banken spelen in deze corona-crisis.

 12. 🗣(wordt VAAK verwijderd...)

  Katja heeft gelijk. Rutte c.s. gaan net zo lang door met hun achterlijke regeltjes dat het hele land naar de knoppen is. In mijn jeugd hadden we dit nooit gepikt van die lachzak!

 13. guido

  De politie denkt dat je als eigenaar je etablissement in het donker opruimt.

 14. Jan

  @11:09
  Hé natte tosti, jouw jeugd is nog niet eens aangebroken, peuterventje!

 15. Brenda

  regels zijn regels Katja, straks is 22.10u en dan weer 22.15u en voor je weet is het 22.30u voor de gasten weg zijn en daarbij het is een waarschuwing dus wat is nou het probleem.

 16. Quasimodo

  Aandachtshoertje. Ga je met de kinderen bezighouden, je moest er niet voor niks nog eentje op je ouwe dag!

 17. Sip

  Je kan ook rustig overleggen zonder direct de media opzoeken op basis van het feit dat je BNNer bent.

 18. Sjaak

  Wat is het toch een heerlijke, lekkere vrouw.

 19. JohanV

  Wat een drukte om niks. Regels gelden ook voor BNérs, het was een waarschuwing en geen bon dus wat is het probleem?

 20. Mink Vaillant

  Is dat die vrouw die zich dronken misdraagt in een vliegtuig?

 21. G.ossip

  Katja heeft 100% gelijk,wat een dictatuur leven we momenteel in,en als ze voor de spoedwet gaan stemmen vind er een machtsgreep plaats,maar jongens blijf vooral braaf zijn en je leven in handen geven van onze Dictator Rutte en Hugo.

 22. tja tja

  Ook Kutja staat niet boven de wet.. Niet steeds de grenzen opzoeken.

 23. Jon

  @G.ossip

  Huilebalken als jij zijn degenen die er het eerst aan gaan in een echte dictatuur. Niks gewend, alleen maar verwend!

 24. Waar van akte

  En door.

 25. Stanislav

  Ik begrijp uit dit verhaal dat er nog iemand zat te vreten om 22.03u. Dan wordt die 3 minuten al gauw een kwartier. Dan wordt het natuurlijk al een heel ander verhaal

 26. G.ossip

  @Jon schaap dat je bent🐑 jij hebt zeker een uitkering na keuze en hoef je niet druk te maken of je volgende week je zaak/winkel nog hebt.

 27. eva

  quasimodo, wat een triest figuur ben jij, ze heeft gewoon gelijk, wie kan er nu in het donker schoon maken, ongelofelijk lul dat je er bent.

 28. Juist

  Je zou haast denken dat Katja die waarschuwing heeft gekregen, zo’n ophef maakt ze hier. Iedereen en alles mag beboet worden, behalve als het de deugers zelf betreft.

 29. Wim

  Katja heeft zeker en vast gelijk. We moeten de wet handhaven, maar het niet in het belachelijke trekken. Eigenaars die aan het opkuisen zijn of mensen die een paar minuten na 22h buitenwandelen zijn geen overtreders van de wet. Stop met ondernemers pesten, want zij zijn wel diegene die voor werkgelegenheid zorgen en de economie in leven houden. Velen lijken dat niet te snappen.

 30. Sjaak echt

  Katja heeft gelijk, een officiele waarschuwing vanuit een politieauto gegeven omdat je 3 minuten te laat bent laat zien dat we totaal doorgeslagen zijn.

 31. John S

  Wat een sneuneuzen hierboven, is kijken hoe je zelf zou reageren als je om 22,03 een waarschuwing krijgt . Of als zo,n simpele platte pet die jouw vertelt dat het licht uit moet.

 32. ton

  op dee waarschuwing staat 22:03, dus dat valt nogal mee, laat ze eens beter naar de lichtgetintieers kijken.

 33. Quasimodo

  Eva, kop houden lelijke greppeldel!

 34. bo

  Al die mensen die hierboven reageren dat regels zijn regels ook zo reageren als ze een snelheidsovertreding krijgen van drie kilometer per uur te hard. Ik denk het niet.

 35. Chelsey

  Bij Herr Bertelsmann’s rtL-Nederland zullen ze bepaald niet blij zijn met je klaagzang beste Kutja Schuursmans! Of is het nietszeggend rtL Peppi-contractje inmiddels stilzwijgend ontbonden? Zou me niets verbazen aangezien ik je al lange tijd niet voorbij heb zien komen op Luxembourg 4? Welkom in 2020! Neem er alvast nog één, wat dat betreft genoeg keuze in Freeks restaurant en verdwijn voorgoed in de vergetelheid!

 36. G.ossip

  Ja en geef de BOA straks een knuppel en wat al niet meer,laten ze eerst de curcus communicatie maar eens afronden want dat is zeer triest hoe BOA’S mensen aanspreken,zijn gewoon Melkert banen en die mensen moet je geen middelen geven om hun macht uit te oefenen.

 37. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Zelfvoldane zelfingenomen kut kop op die foto zeg

 38. Xxxxx

  Werd Katja Schuurman zelf niet ooit dronken achter het stuur weggeplukt door Oom Agent? Katja kun je beter door Katje vervangen. Katja is zelf ook niet bepaald een “lieverdje” is in het grijze verleden al eens vaker gebleken. Dan vind ‘mevrouw” al gauw dat het nergens over gaat.

 39. Xxxxx

  Katja Schuurman is net als met rokers en drinkers. Ze zeggen altijd dat ze niet zoveel roken en drinken. Zoeken eeuwig naar een excuus voor de misstappen die ze hebben begaan.

 40. Daantje

  Gewoon zorgen dat je zaak kwart voor tien leeg is. Zoals het nu hoort

 41. Levi

  Daar hebben we die viezige Katja Schuurman weer, moet ze niet even seks hebben op een of andere wc om dat vervolgens publiekelijk te kunnen delen?

  Handhaving heeft gelijk. Geen discussie. Die lulhannes van een kok moet gewoon de tijd bewaken!

 42. ropart

  je ziet hier pure discriminatie van de handhavers t.o.v. de niet westerse allochtoon,wel keihard optreden tegen de goed nederlands sprekende autochtoon en de slecht nederlands sprekende niet westerse mensen maar aan laten modderen op offerfeesten,bruiloften en moskeebezoeken geen 1.5m afstand houden bij straatrellen enz zodat die bevolkingsgroep nu de i.c. over vertegenwoordigen!. allemaal de schuld van de politie en handhavers dat bij die bevolkingsgroep corona zo heftig toeslaat!. toch?

 43. Bastiaan

  of ze extra privileges heeft! regels zijn regels

 44. Benjamin

  Katja Schuurman kan gaan klagen bij haar goede vriendin. de incompetente pruts burgemeester Femke Halsema, die wil vast wel liegen voor haar of een goed woordje voor haar doen. Want deze pruts burgemeester Femke Halsema, is niet vies van een beetje list, leugens en bedrog afgaande op de berichten.

 45. IngridHenk

  Net als paarden horen politie agentjes te werken met oogkleppen. Maar helaas gaat deze vergelijking mank als intelligentie ontbreekt.

 46. Eva

  Katja heeft helemaal gelijk, het is te schandalig hoe die boa’s aan de overkant op de brug gaan staan wachten. Ze moeten eens een rondje Adam nieuw west of zuidoost maken en daar zo bijdehand zijn. Feesten op elke p plaats, parken en onder viaducten. Maar ja dat durven die boa helden niet. Mag niet van de mislukte Linkse k… burgemeester.

 47. anonymous

  Om.22 uur moet restaurant leeg zijn. Punt.
  Had dan om 21.30 de gasten al naar buiten begeleid

 48. man pan

  Er is een interessant interview met IC-arts Armand Girbis op NPO Radio 1, hij geeft aan dat merendeels v.d. covid-IC patiënten mannen van Noord Afrikaanse afkomst zijn. Hij onthoudt zich van enige politieke uitspraak maar roept andere mensen (epidemiologen, beleidsmakers e.d.) op om met dit gegeven wat te doen.

  Hier in Nederland durven we etnische afkomst niet te benoemen omdat men bang is voor ophef van links hoek of dat extreem rechts dit gaat misbruiken. De enige die beetje ballen heeft is Aboutaleb, maar goed.. lees net dat hij ook is besmet en komende tijd in quarantaine gaat.

 49. Xxxxx

  Al die alcoholisten die elke dag in een café zitten moeten eens in tehuizen gaan kijken waar patienten zitten die door hun alcohol-verslaving letterlijk helemaal van het padje af zijn geraakt. Zodra je dat gezien hebt zullen velen geen druppel alcohol meer drinken. Het is maar goed dat cafés om 22 uur worden gesloten. Hadden ze met of zonder Corona al veel eerder moeten doen. Werkt alleen maar verslaafden in de hand en dat moet allemaal weer verhaald worden op de ziektekostenverzekeringen.

 50. Xxxxx

  Katja Schuurmans is al wat “woest” geweest in haar leven. Ze is meer wel woest dan niet woest. Wat maakt dat mens zich belachelijk!

 51. G.ossip

  Als het een onbekende Nederlander was en het op Instagram zette dan was er niks aan de hand,maar omdat het Katja betreft gaat het los,het zelfde is dat Trump Corona heeft en iedereen gunt hem de dood,Aboutaleb heeft Corona en iedereen zegt beterschap,hopen dat hij deze vreselijke ziekte te boven komt en niet op de IC hoeft😷🤣😷🤣

 52. Volger

  @Mono: na 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen en om 22.00 iedereen eruit! Bij ons op het Leidseplein liepen er een paar weken terug op de eerste dag met het terugbrengen van de sluitingstijden naar 01.00 uur 2 meisjes van het toilet om 30 seconden over 01.00 uur naar buiten en meneer de NSBOA stond al klaar! Mijn collega: “30 seconden over 01.00!??” De NSBOA reageerde onverbiddelijk met de woorden:” dat is 30 seconden te laat!!!” Wat volgde was een officiele waarschuwing en op het proces verbaal als tijdstip 01.03!!! Wat schets mijn verbazing, die zondagochtend erop om 01.45 was er in het pand van de straatcoaches, die gesubsidieerd worden door de gemeente Amsterdam en samenwerken met de NSBOA’S en de politie gewoon vol een feestje aan de gang met ongeveer 13 mensen met drank en luide muziek, heb het gefilmd! Dit heet meten met twee maten!!! Ze helpen op deze manier alle (horeca) ondernemers naar de afgrond en op een toon aangesproken worden, alsof je een klein kind bent, schandalig!!!

 53. Ietsnut

  Mensen die na 22.00 uur nog hun dessert naar binnen moeten proppen? Iemand heeft hier toch iets niet goed gepland.

 54. Jon

  @G.ossip

  Waar heb je het in godsnaam over, minderbedeelde lul? Je bent een sneu sukkeltje als je een paar tijdelijke regeltjes vergelijkt met een dictatuur. Punt. Dan ben je een verwend kneusje dat niks gewend is. Ik heb familie in Noord- (en Zuid-)Korea. Ga daar maar eens heen en durf dan nog eens het woord dictatuur in de mond te nemen vanwege onze regels. Je bent een verwende kleuter die geen snoepje krijgt. Stuk tuig.

 55. Arjan van Leeuwen

  Jullie vergeten dat er voor BNrs andere
  regels zijn !

 56. Mike

  Als de trein om tien uur vertrekt en je bent er om drie over tien ben je ook te laat!

 57. WEST*

  Waarom zijn actrices altijd zo hysterisch?

 58. Bob Knobbel

  Agenten moeten niet zo stoer doen. Zoo, vandaag nog op de vlucht geslagen voor boze marokkaantjes? Is een mooie vraag voor oom agent. Hetzelfde met onze held die gepakt werd tijdens wildplassen. Agentjes hadden geluk. 4 knurftjes tegen een vent die meerdere maken zware gevechten heeft geleid tegen moordlustige wilde apen in oetkeringistan.

 59. Laura

  De coronamaatregelen van de KLM zijn lachwekkend. Voor een vlucht van één uur ligt een bakje water, zonder rietje, en een veel te vette sandwich op iedere stoel. Het verplichte mondkapje is daardoor een farce.

 60. 🗣(wordt VAAK verwijderd...)

  De BOA die deze waarschuwing heeft gegeven is totaal ongeschikt voor z’n werk! Het is ook logisch dat hij/zij afgewezen is bij de politie. De BOA die zich zo opstelde in Ijmuiden, een paar maanden terug, kwam er minder goed van af!

 61. Leo knots

  Ze heeft groot gelijk, het ieta anders al bedrijf nog volop in beweging was. Je kan niet voorkomen dat klanten blijven plakken. Domme actie van overijverige BOA waardoor draagvlak onder de bevolking afneemt. Dom, dom, dom

 62. YeahhRight

  Toch wel bijzonder dat in dit land de vrijheid om met zn allen je geloof in een kerk of moskee te vieren bóven de vrijheid om ergens een hapje te eten staat…

 63. Smerig Zwijntje Geronimo

  En daarom krijgen BOA’s geen wapens tot hun beschikking.

 64. Jongeheer

  En wat blijkt, ze piepte voordat ze gebeten werd.

 65. Alotta Fagina

  Wat een mierenneukerij allemaal, er zijn ergere dingen aan de hand in de wereld dan 3 minuten later ergens een pand verlaten. Alsof een virus weet wat 3 minuten zijn. In winkels en bouwmarkten loopt iedereen kriskras door elkaar.

 66. eva

  katja, trek je niks aan van dat gezeik hier, regels zijn regels, degene die dat zeggen moeten maar naar duitsland, griezelig volk hier.

 67. freerk flerk

  Katja en Freek kunnen hun lol op, het wordt allemaal nog veel erger, dankzij mensen zoals jullie, hou je aan de regels, is dat zo moeilijk ? Freek kan zij hele zaak straks sluiten, niets meer aan te doen, zelfs gal spuiten in de media zal niet helpen.

 68. Jasmijn

  Heeft Katja nu haar Instagram aan gepast.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.