Rick Romijn keihard afgewezen door Robert Jensen

De radiocarrière van Rick Romijn heeft mede door toedoen van Robert Jensen nooit echt een vlucht genomen. Dat heeft de sidekick van Wilfred Genee gezegd op Radio Veronica. De rol van sidekick is nou niet bepaald de hoogst haalbare positie in radioland, maar Rick heeft daar zelf ook niet voor gekozen. Hoe is hij in de sidekickrol terechtgekomen? “De toenmalige baas Robert Jensen zei op een gegeven moment tegen mij: ‘Jij kunt niet zoveel, jij mag het archief in’”, zo onthult hij.

In dat archief werd hij uiteindelijk opgevist door Edwin Evers. “Toen kwam Evers naar me toe en hij zei: ‘Wil je misschien mijn sidekick worden?’”

Na achttien jaar hield Edwin het in 2018 voor gezien bij Radio 538 en nu is Rick dus de sidekick van Wilfred. De andere sidekick Niels van Baarlen is nu programmadirecteur geworden bij Radio Veronica en dat heeft Rick nu een eigen programma opgeleverd.

Rick maakt nu solo radio de zondagavond. “Je kunt goede muziek verwachten: pop- en rockballade. Het is drie uur lang. Of ik zelf ga schuiven? Dat moet ik nog een paar keer oefenen. Radiomaken en schuiven is net als fietsen en neuken, dat verleer je niet. Niels wilde me er graag hebben.

Is dit niet gewoon vriendjespolitiek? Niels: “Zeker. Ik denk dat dat in elke branche gebeurt, toch?

Rick benadrukt dat hij wel een staat van dienst heeft. “Ik heb op 3FM gezeten, ik heb op de boot gezeten. Iedereen zei ‘Rob Out, Rob Out, mooie laatste woorden’. Wie heeft die woorden geschreven? Dat was Rick Romijn, hè? Wie heeft Erik de Zwart grootgemaakt? Dat ben ik hè? Edwin Evers kan drie jaar rustig aan doen. Waarom? Door mij, hè?

Als het niet scoort en het is niet goed, dan stop ik toch weer man?

Rick is overigens niet de enige radiomaker die niet langs Robert Jensen kwam. Radio-dj Michiel Veenstra publiceerde onlangs de volgende afwijzingsbrief van Jensen:

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen