Jan Roos tipt zichzelf voor vooravond SBS 6

Geplaatst op ma 21 sep 2020 om 10:00

Jan Roos denkt dat hij een prima optie zou zijn om de vooravond van SBS 6 uit het slop te trekken. Hij tipt zichzelf als opvolger van het geflopte Dit Vindt Nederland. Dat laat hij weten op Twitter. Er kijken naar SBS 6 veel bezorgde burgers en de zender hoopte daarop in te spelen met de meningenshow van Natacha Harlequin, omdat daaraan ook conservatieve opiniemakers als Wierd Duk en Jenny Douwes meedoen. Jan denkt dat híj de SBS-kijker wél kan boeien.

Dit Vindt Nederland trekt nog geen 100.000 kijkers en Jan denkt SBS 6 aan een drie keer zo’n hoge score te kunnen helpen. “Geef mij een show en je hebt 300k kijkers gegarandeerd. Maar ja..“, zegt hij op Twitter.

De kans dat SBS 6 aan de bel trekt bij Jan is heel klein. Vijf jaar geleden zaten beide partijen nog wél om tafel, maar toen liepen de gesprekken stuk omdat hij iets had geroepen in de media.

Jan riep op de radio dat Wendy van Dijk een affaire zou hebben gehad met Thijs Römer en dat werd hem in tv-kringen niet in dank afgenomen. “Het kostte me een contract, ha ha. Ik zou naar SBS toe gaan. Ik had daar een bespreking en dat werd afgezegd omdat ik iets had gezegd over de relatie tussen Galjaard en zijn vrouw Wendy van Dijk en Thijs Römer.

Talpa-baas John de Mol haat hem, denkt Jan. “Ik word door jullie grote baas gezien als bijna een soort van hele enge massamoordenaar, terwijl ik helemaal niets misdaan heb ooit. Dat begrijp ik niet helemaal.

Foto: NPO
53 Reacties op “Jan Roos tipt zichzelf voor vooravond SBS 6”


 1. Izzy van Gisteren

  Ik kijk dan ZEKER niet.

 2. Rukken moet lukken

  Jan Roos is de verpersoonlijking van het dunning-krugereffect.

 3. Henny Huisman

  LAAT MIJ HET NOU TOCH GEWOON DOEN!! HOE VAAK MOET IK ME NOG AANBIEDEN????

 4. Will

  Jan Roos, ook in hoger beroep veroordeeld als kindermepper. Mislukt mens als rode draad in zijn leven.

 5. Hermann Boring

  Het pleit voor John de Mol dat hij een hekel heeft aan Jan Roos.

 6. anonymous

  Hahahahahaha
  Jan Roos…..is de grootste flop.
  Loser

 7. Dennis Schouten

  Top idee Jan! Mag ik dan weer naast je zitten?

 8. IngridHenk

  Wat een sukkel is deze matroos. Zelfs Powned kan hem niet meer luchten.

 9. Erewijn

  Jan Roos is wanhopig op zoek naar aandacht maar loopt bij een psycholoog om om te kunnen gaan met zijn oneindig falen

 10. ..-'_ Joke _'-..

  Is Jan het debiele neefje van Saskia Noort?

 11. Jantje met de pet

  Bah weg met Jan Roos…

 12. MolTalk

  Goed plan. Kan namelijk nooit slechter dan die clown van een Harlequin.

 13. AlexF

  nog te weinige antie roos shampoo gebruikt schijnt

 14. Jantje

  Ik vind Roos bloedirritant en niet echt op SBS passen. Wel goed bij PowNed. Robert Jensen daarentegen zou goed bij SBS6 passen. Al heeft die RTL en de NPO de rug toegekeerd. Voor Talpa is hij altijd terughoudend geweest, wellicht om de deur op een kier te houden.

 15. Annoniemus

  Jan Roos is gesloopt door drugs en drank , wat wil hij nou nog ?

 16. AlexF

  Waarom gaat John niet zelf zitten samen met Johnny.

 17. Realist

  De conservatieven zijn juist de neplinkse media die onder meer met hun zwart-wit jargon racisme bevorderen.

 18. Mick

  De vooravond van SBS6. Wat is daar nou mis aan.

  Utopia deed het goed toen er veel voor gepromoot werd en de kandidaten wel aardig waren. Op een bepaald moment veranderde het in een plek vol ruziënde egoïsten waardoor er niets van het originele plan terecht kwam. Utopia bleek een utopie.

  Een dagelijkse comedy zou best kunnen. Ik ook van jou flopte. Maar kijk eens hoe lelijk en slecht dat gemaakt was. Het beste zijn dan oudere en meer ervaren acteurs. Ik ook van jou was lelijk en kil belicht, het geluid klonk goedkoop, veel sketches waren flauw en het werd enkel met statief gefilmd. Dat alles maakt het goedkoop.

  17.00 De 5 Uur Show (terug naar originele format)
  18.00 50/50
  18.30 Man bijt hond
  19.00 SBS Nieuws
  19.30 Comedysoap
  20.00 Lingo

 19. Bart

  Als Talpa durft om er echt een rechtse zender(groep) van te maken past Jan Roos daar zeker goed bij en zullen de kijkcijfers nog wel hoger worden dan 300.000. Een gat in de markt en veel programma’s kunnen zelfs op de zender te zien blijven. Echter willen te veel mensen binnen de media te veel deugen en daarom gebeurd het niet. Zelfs PowNed is gezwicht. Slechte zaak!

 20. Ton

  Een heel goed idee .

 21. Mick

  Dit vindt Nederland was vooral irritant door Harlekijn. Als je dan op de doelgroep van Duk en Douwes richt dan moet je niet Harlekijn nemen. Die heeft zich in hét programma van die doelgroep – VI – onpopulair gemaakt.

 22. Mick

  @Bart
  Ja ze willen geen kleur bekennen, behalve als het links is. De VPRO en de VARA zijn daar al jaren succesvol in. Ook de NOS is gewoon zeer links. Ook Erik Mouthaan komt ervoor uit dat het RTL Nieuws een linkse inslag heeft.

 23. Bart

  @Mick Eens wat betreft die 5 uur show. Dat gaat hem niet worden. Maakt voor Talpa niet heel veel uit want de Postcode Loterij betaald. Beter nog hadden ze gewoon 5 uur live 1 op 1 overgenomen.

  Je vooravond ziet er leuk uit al zou ik 50/50 niet terug laten keren. En er zit nog steeds geen informatie voorziening bij. Nieuws, regio, weer etc. waardoor mensen dat bij een andere zender gaan kijken en veel al daar blijven hangen. De vooravond is net als nu niet urgent genoeg. Het alsof er 2 supermarkten in een dorp zijn en de ene verkoopt geen brood en zuivelproducten en de andere wel. De mensen gaan dus naar die andere en komen niet tot zelden bij die eerste supermarkt. Een enkeling wel.

 24. Bart

  @Mick reactie van 10:41 Klopt!

 25. Mick

  @Bart
  Het probleem is dat alles wat als ‘rechts’ gezien wordt gepaard gaat met een advertentieban. Zie JENSEN op RTL5 en Veronica Inside op Veronica. Dan trekken Gillette, AH en al die andere deugbedrijven zich terug omdat ze denken dat kijkers denken dat zij verantwoordelijk zijn voor de inhoud van het programma. Wat nergens op slaat.

 26. Mick

  @Bart
  Als 5 Uur Live voortaan focust op de Vrienden Loterij dan kan het wat worden. Die doelen zijn veel meer lokaal en voor de gewone Nederlander. De Postcode Loterij doelen zijn vooral linksige topics voor bakfietstypes. Zo is het nou eenmaal.

  De SBS doelgroep wil lekker voetballen op zaterdag en dat oma het goed heeft in het verzorgingstehuis. Dat zijn hun issues in het leven. Dus het kan gewoon met De Goede Doelen Loterijen verder. Alleen mijd GreenPeace, WNF en alle Afrika doelen.

 27. Bart

  @Mick Eens wat betreft die doelgroep. Echter denk ik dat de focus helemaal niet zo op die loterijen moet liggen en dat ze als je het De 5 uur show noemt terug moet naar hoe de 5 uur show was. Uiteraard vertaald naar 2020. Tijd voor MAX is daar bijvoorbeeld heel goed in geslaagd.

 28. Farida Oeleweboea

  Wit. Bril. Oud. Geestelijk gehandicapt. De juiste nieuwe keuze.

 29. Ron

  Toch Utopia maar weer uit de net nog geen mottenballen halen. Dat had een hele sterke vast kijkerspubliek, en dit samen met LLDL je peilers in de vooravond maken.

 30. arie

  Hup Jan, ik ben een fan van je.
  Zou wel verademend zijn iemand op onze Nederlandse TV te horen en te zien ,die eens een andere mening heeft een ook geeft dat an dan linkse gel.l ins de meeste programma’s.
  Bovendien Jan heeft humor en dát is ook wat waard.

 31. Linksmensch

  @Guttegut
  Eigenlijk zouden ze zich op de linkse mens moeten richten. Die kunnen dan naast de NPO en RTL ook eindelijk SBS kijken. Want dat rechtse gepeupel (meerderheid samenleving, minderheid medialandschap) verdient geen stem.

 32. Dirk

  Geen domme man hoor die Jan Roos. Heeft wel humor.

 33. Wyatt

  Niemand zit op zo’n dom rechtse blaaskaak te wachten.

 34. BradgeTV

  Zet mij op de vooravond van SBS6 en het wordt gegarandeerd een hit!
  intussen kunt u zich abonneren op mijn YouTube-kanaal!

  Bedankt voor het lezen, tot de volgende keer!

 35. Curryworst

  Jan Roos zou bij de Jostiband niet misstaan.
  Net als 90% van de reageerders op deze site, IQ van een potlood. Curryworst is de enige met verstand op MC!

 36. Wyatt

  De kijkcijfers van Powned zeggen genoeg.

 37. Angela’s man

  Mijn vrouw zou wel kijken met dr dikke reet. Die kijkt naar alles. Hele dag voor de tv met een zak chips.

 38. Pieter

  @Curryworst zo te zien ben je net als Jan aardig vol van jezelf

 39. Curryworst

  @Pieter, kom anders even langs bij me. Dan schop ik je lelijke kop van je romp af en laat ik je daarna door een ezel in je oogkas naaien.

 40. E. Hartsma

  Jan Roos op SBS 6 zou ik beslist graag naar kijken.

 41. Lau

  @Bart;
  Het format van 5uur Live is beter dan het huidige format van de 5uur Show. ALs ze terugkeren naar de 5uur Show van vroeger, lijkt teveel op Tijd voor Max van nu.
  Dat wint SBS6 nooit.
  Ze kunnen het beter omdopen naar de 6uur Show met onderdelen van HvNL.

  16.15 – 17.15 Herhaling primetime vorige avond
  17.15 – 17.45 Huizenjacht
  17.45 – 18.00 Update HvNL/Shownieuws
  18.00 – 18.30 6uur Show (onder andere verder in op het nieuws van HvNL, in de zomer Man Bijt Hond)
  18.30 – 19.00 HvNL
  19.00 – 19.30 Shownieuws
  19.30 – 20.00 Soap
  20.00 – 20.30 Lingo/ Show me the Money

 42. Bart

  @Lau Dan beter geen 5/6 uur show en gewoon Man bijt hond. (of de Belgische opvolger daarvan Iedereen beroemd)
  Ik zou ook zeker niet stoppen met Lang leve de liefde.

 43. Bart

  @Lau Los daarvan moet SBS6 voor nu niet de strijd aangaan met Tijd voor MAX maar kan het wel proberen om met wat beters te komen dan Eigen Huis en Tuin Lekker leven. Dat is met de huidige opzet van De 5 uur show bij lange na niet te vallen.

 44. Boy van der Kot

  Mick
  ma 21 sep 2020 om 10:43
  @Bart
  “Het probleem is dat alles wat als ‘rechts’ gezien wordt gepaard gaat met een advertentieban. ……Dan trekken Gillette, AH en al die andere deugbedrijven zich terug…………….”.

  ALBERT HEIJN, HEMA en GILLETTE, wie waren dat ook alweer?

 45. Sport 7 kijker

  Vreselijk. Jan Roos kan ernstige schade aan uw televisietoestel toebrengen!

 46. bert

  Parovi de Realityshow uit Servie blijft boeien ook in Nederland staat het al in het nieuws op De bestezinnetjes.nl waar een dame van 21 Miljana haar man ontmoet die in de 70 is maar ze heeft daar in de krant gewoon gezegd dat ze van hem houdt en gewoon alles doen.Ze deden mee in 8 maar nu is 9 gestart.Nieuwe inwoners en na 3 weken is de Realityshow enorm populair op youtube omdat het gratis is en de bewoners gewoon 100% ervoorgaan.Er doen 40 inwoners maximaal mee en iedereen is welkom maar er is veel veranderd zo maken de bewoners zelf nu de show en niet de produktie.Wel heeft de bedenker wat gewijzigd zo hangen er nu gewoon camera s in de kleedkamer en worden de bewoners bloot in beeld gebracht tussen 22 en 5 uur.De Realityshow heeft nachtparty s op woensdagen 23 tot 4 uur waar de drank een rol speelt zeker en een paar bewoners de boel op stelte zetten en dan in te sexy kleding zwemmen van de week op Happy tv de video waar een bewoonster in haar sportkleding het zwembad ingeduwd werd maar ze had haar sport bh eronderaan dat niet doorscheen .Maar met 40 inwoners die live in een Villa op youtube in de nachturen gewoon doorgaan is een megahit.Big Brother Parovi live op youtube since Januari 2020 en dat blijft wel even dit gaat nog 10 jaar door heeft de bedenker laten weten.Met 23 Miljoen abonees in Europa staat het zelfs op wikkipedia de beste Realityshow verlaat Endemolshine.

 47. By the way

  Op basis waarvan denkt Jan dat hij een succesvolle avond kan neerzetten op SBS 6, met een gegarandeerd aantal kijkers van 300.000?

 48. Kees

  Als Dit vindt Nederland terugkeert – wat de bedoeling lijkt – dan moet het anders. Harlekijn heeft zich onpopulair gemaakt bij VI. Dat staan aan die desk met ruggen naar de kijker ziet er niet uit. Of gewoon stoelen of krukken. De stellingen moeten meer op macroniveau in plaats van microniveau. Bemoeizucht over verplichte fietshelmen pikt de SBS kijker niet.

 49. Lau

  @Bart;
  Vandaar ook de keuze om Huizenjacht uit te zenden. Iets heel anders dan wat Max biedt op dat moment, lage kosten om te maken en content dat past bij SBS6.
  Scoort zeker beter dan nu het geval.
  Lang leve de Liefde zou dan prima kunnen om 19.30 of 20.00 uur als deze programma’s met zomer- en winterstop gaan. Een mooi alternatief

 50. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Dat zou hij inderdaad goed kunnen. Ik vond het vroeger bij Powned/GS ook altijd inhoudelijk sterk en verbaal krachtig.

 51. show nieuws sbs KANAAL 37

  hallo mensen hier ben ik weer john je weet wel van die flop zenders .zo weer een programma er af gegooid .nu kan ik weer rustig gaan bouwen aan mijn zenders met mijn zus botox Linda en dat debielen zoontje van mij .want ik geloof niet dat hij een zoon van mij is .wat heeft hij in godsnaam te zoeken daar in Griekeland bij dat schorrem dat heeft hij niet van mij .zo en nu moet ik weer aan het werk moet gaan opbouwen bedankt mensen ik ga binnen kort al mij kijkers persoonlijk bedanken .dat luk nog wel

 52. AlexF

  Lau
  ma 21 sep 2020 om 11:47

  Lau hou toch eens op met je zogenaamde formatjes. Je hebt nog geen seconde aan format op de buis gebracht. Hou toch eens op met je onzin.

 53. Jaap Aap

  Slechter dan dat donkere wijf dat er nu zit kan niet. Onmogelijk.

  Hoe verzin je het überhaupt om iemand met 0 ervaring daarop te zetten, afgezien van het feit dat niemand op die zeer, zeer enge feeks zit te wachten… Onbegrijpelijk…..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.