Radio Veronica zet grote naam op middagspits

Geplaatst op wo 30 sep 2020 om 9:00

Radio Veronica haalt een grote naam in huis om radio te maken tijdens de middagspits. Het zal in Hilversum flink de tongen losmaken. Dat heeft zenderbaas Niels van Baarlen gezegd in de radiovariant van Veronica Inside, waarin hij de sidekick is van Wilfred Genee. De radiovariant van Veronica Inside verhuist naar de ochtendspits om Giel Beelen op te volgen. Het betekent dat er een plekje vrij komt in de middagspits en daarvoor is Niels in onderhandeling met een grote naam.

Niels zit zich nu al te verkneukelen. “Ik heb vandaag vergaderd, absoluut, dat was leuk. Over de middagshow natuurlijk. Er moet een nieuwe middagshow komen. Nou, nou… Ik kan er nog niks over kwijt, maar als het doorgaat allemaal, dan gaat het hier in Hilversum...”

Wanneer maakt hij er iets over bekend? “Wij gaan op 2 november naar de ochtend, dus dan moet er hoe dan ook iets zitten.”

Niels wil er op dit moment nog helemaal niets over kwijt, behalve dat het iemand van statuur is. “Een tipje van de sluier? Het is iemand die zijn sporen verdiend heeft. Het is niet iemand die laat maar zeggen van de radioschool komt.”

Giel Beelen debuteert volgende maand op NPO Radio 2. Hij voelde zich niet langer prettig in de Talpa-dwangbuis en wilde weer in vrijheid radiomaken.

Foto: Radio Veronica
65 Reacties op “Radio Veronica zet grote naam op middagspits”


 1. Insider

  Het wordt Dennis Ruyer. Met dat itempje gisteren probeerden ze het gerucht in de wereld te helpen dat Evers er gaat zitten. Is niet waar. Dennis Ruyer. Dennis Ruyer. Dennis Ruyer.

 2. Albert Verhinderd

  Jensen

 3. Joost den Draayer

  Ik word het

 4. idioot

  Tineke de Nooij

 5. Norvo

  Is het niet een beetje gek dat de zenderbaas ook de sidekick is?

 6. prof. dr. ing. Akkermans

  Ik word genoemd

 7. tja...

  Grote naam? Wie is die man dan?

 8. Televisieman

  Jensen

 9. Per Huismans

  Een onervaren BNer met hulp van 5 redactiemeisjes met laptops. BNers bellen, het weer, de krant en de files. Makkelijk, en zielig.

 10. Klaas

  Evers.
  Verder erg boeiend.
  Next!

 11. real-Gordon

  Ik zeg: Jan Roos. Of Jensen. Misschien als ze geluk hebben Dries Roelvink.

 12. anonymous

  Edwin Evers.

 13. Klaas vaak

  Eddy Keur

 14. MolTalk

  Zo’n opgeblazen lachzak als zenderbaas. Niet te geloven. Als dat de meest competente man is voor die functie, dan heb ik ernstig medelijden met Talpa .

 15. Dennis

  Edwin Evers

 16. Merel

  Het merk Veronica knalt naar beneden. Steeds minder kijkers en minder luisteraars. Schrikbarend. Ook vlaggenschip Johan Derksen naar een beschamende 82.000 kijkers. Niet normaal dit. Hoe kan je een merk zo kapot maken binnen een jaar. De radiotak staat er nog beroerder voor maar wat wil je als je daar iemand neerzet als Niels die aan een knopje kan draaien natuurlijk maar geen kaas heeft gegeten van zenderbaas. Wat een mismanagement. Onvoorstelbaar zonde. John heeft het in de verkoop gezet. Dit is klaar. Jammer

 17. Trudy

  @Merel: Veronica is al heel lang een onbeduidend iets.
  Van een merk is in dit geval natuurlijk geen sprake meer.

 18. Jan van Eerten

  Céline Huysmans in bikini

 19. Peter

  Jeanne Kooijmans, deze is vrij en staat er voor open.

 20. mediakaal

  bij grote namen dan kom ik bij het lijstje:

  Jos Bergenhenegouwen, Toine van Peperstraten, Rik van de Westerlaken of Anthoinette Scheulderman

  uit.

 21. Fred

  “Het is niet iemand die laat maar zeggen van de radioschool komt.”

  —Dus niet Evers dus.

  Sorry dat ik het moet zeggen. Maar ik denk Gordon. Was eerder DJ bij 538.

 22. Marco Borsato

  Gijs Staverman

 23. willembever

  Johan Derksen zou logisch zijn. zonder lachzakken, met goeie americana en (neder)blues en ongegeneerd het hele jaar reclame maken voor zijn eigen festival in Grollo en de boekjes van de uitgeverij van zijn dochter. En een loonsverhoging van 3 ton. Nou al zin in.

 24. TheKing76.nl

  Ferry de Groot.

 25. Magnus Dickendorfer

  Jensen niet, die ligt niet goed in radioland. Bovendien wil hij het zelf ook niet. Dat heeft Jensen regelmatig duidelijk gemaakt. Het zal evers worden denk ik.

 26. Ronaldz

  Zij hintte overduidelijk naar Edwin Evers door de gebroeders De Boer te imiteren. Iets wat Edwin jarenlang deed. Niels heeft natuurlijk goede contacten met hem en Evers heeft nu ook weinig tot geen optredens met zijn band. Waarschijnlijk wilt hij weer wat gaan doen. Jensen is al afgeschreven voor Hilversum. Je kan zijn opgeblazen postuur bewonderen op YouTube waar hij shirts verkoopt en donaties vraagt om zijn angsthazen show te financieren. Hij is de weg (weereens) kwijt.

 27. Ben Zine

  Of toch…Ruud de Wild. Ruud die vorstelijk betaald wordt bij de NPO, reclame maakt voor Toyota, rijkelijk betaald wordt voor optredens bij RTL Boulevard, voor geld met schapen over de hei loopt en als schilder nog een extra eurootje meepikt, ja die.

 28. Sport 7 kijker

  Alfred Lagarde

 29. Ben Zine

  Evers niet denk ik. Als Corona weer over is (kan nog wel even duren) dan wil Evers niet gebonden zijn aan de middaguren. Dat is een tijd dat Evers onderweg moet zijn naar de theaters. Een mogelijk is ook nog Gerard Ekdom, de vrijheidsstrijder.

 30. Anton

  Het gaat niet om de dj maar om het management. Als je daar een onnozele sidekick neerzet aan de top is het binnen een paar jaar kapot. Dat gaat nu gebeuren. Waarschijnlijk Edwin Evers met zijn pijnlijke imitaties die al jaren sleets zijn. Wat een creatieve armoede daar bij Veronica. Gister op sbs9 een schamele 80.000 kijkers terwijl Derksen, de oh zo grote man, daar zit. Dit heeft geen zin meer. De mensen haken af bij dezelfde truukjes

 31. Hermann Boring

  Eddy Becker.

 32. L. Koopmans

  Ruud de Wild

 33. Lies

  Ria bremer? Jan rietman

 34. HadieDave

  Wie gaat er nou weer mislukken bij Talpa. de volgende jankerd.

 35. Mike

  Ik denk Robert Jensen of Jan Roos

 36. Bart

  @Ben Zine Edwin Evers denk ik niet, al zou het kunnen zolang we in corona zitten. Echter dan is de vraag of Niels en Rick bij Wilfred in de ochtend gaan zitten of in de middag. Of beide misschien.
  Gerard Ekdom zou kunnen maar men spreekt over een grote namen binnenhalen en Ekdom is al binnen bij Talpa radio.
  Lex Gaarthuis valt dan ook zeker af.
  Misschien heeft Talpa toch nog Rob Stenders weten te strikken al hoop ik dat niet.
  Ik ga dit keer niet mee verhuizen en blijf bij Radio 2.

 37. Robbie

  Aub geen Edwin Evers !!

 38. Mappy

  Ik hoop dat het Ruud de Wild is want die past niet op Radio 2 de enig echte
  radiozender van Nederland

 39. Dion

  Het is erg moeilijk lezen, er staat in het artikel: Het is niet iemand die laat maar zeggen van de radioschool komt. En dan hierboven namen als Evers noemen, man man

 40. Adonis

  Zet mijn geld op Ruud de Wild. Schijnt op de werkvloer van NPO radio 2 toch ’n beetje ’n eilandje te vormen. En ligt bij zijn collega’s niet allemaal even goed. Kan juist bij VOO waarschijnlijk altijd stuk meer gaan verdienen ivm Balkenende-norm bij NPO. En dat alleen door min of meer dezelfde show binnen hetzelfde tijdsvak te gaan maken bij een andere zender. Ook ’t pop-rock formaat van VOO past uitstekend bij Ruud. Daarnaast kan eveneens zijn podcast “Rauw” eenvoudig worden verhuisd naar Juke.

 41. Adriaan

  @Adonis:

  Je weet hoe de verhouding is tussen John de Mol en Ruud? Die heeft er al eerder voor gewerkt en zo lang John nog aan het roer is, zal Ruud niet voor hem willen werken.

 42. Adonis

  @Adriaan Wellicht dat Ruud z’n vriendin als intermediair tussen hem & John de Mol is ingezet. Zij werkt immers al wel voor Talpa : -) Time will tell…

  @Bart Wanneer Stenders alsnog overstag gaat en zou verhuizen naar VOO, is dat voor mij echt ’n enorme “radio-teleurstelling”. Kan ’t mij eerlijk gezegd ook niet voorstellen omdat Rob bij uitstek geen DJ is die tot volle wasdom komt als hij binnen ’n bepaald format radio moet gaan maken. Werkt niet voor hem & tevens niet voor de zender. Dat weet Rob inmiddels nu zelf toch ook wel(hoop ik…). Niet doen dus.

  Bij Radio 2 heeft hij momenteel alles voor elkaar. Oa Verrukkelijke 15 mogen reanimeren (vanaf volgende week naar dagprogrammering), mag “muziekthema”-uitzendingen maken waneer hij wil, invloed gehad op aanstelling nieuwe zenderbaas + evt aantrekken nieuwe DJ’s & toestemming om voor Juke wel podcasts/livestreams te maken om zo zijn NPO-loon toch nog wat aan te vullen :-)

  En dus ook ’n goede verstandhouding met vrijwel al zijn collega’s behalve Ruud de Wild want dat is 100% diegene die hij bedoeld in dit zeer recente filmpje (vanaf 6.45) https://youtu.be/l2VfTAdSmEU Rob sprak zich onlangs ook nog zeer verbolgen uit over Ruud omdat hij echt als enige Radio 2-DJ niet mee wilde doen aan zijn videoboodschap-initiatief tijdens de collecte drive-in.

 43. Erik

  Martien Meiland.

 44. By the way

  Simone Walraven!

 45. Meneer Sjon

  @Fred en Dion, met die zin wordt bedoeld dat er een ervaren, gevestigde DJ komt, die dus niet net van de radioschool komt. Het woordje “net” ontbreekt in het artikel, maar uit de contekst en toon van Niels gisteren op de radio, blijkt dat hij juist absoluut nadrukkelijk doelde op Evers. Er werd o.a. gezegd dat hij uit het oosten komt en er werd een Ronald en Frank de Boer immitatie gedaan.
  Dit betekend natuurlijk niet dat het ook echt Evers gaat worden. Ze waren gewoon een beetje aan het dollen en het genereerd weer aandacht, dus het doel is bereikt.

 46. Rinus

  Een grote naam, dat kan alleen Frank van ’t Hof zijn.

 47. Domme artikelen krijgen domme reacties

  Is het misschien Giel Beelen ?

 48. Jaap knasterhuis

  Willy dobbe

 49. Ron Flon Flon met Jacques Trekzak

  Wilhelmina Kuttje

 50. Wendel

  Tja…Niels van Baarlen als zenderbaas. Een zwaargewicht. Helaas voor de Talpa’s alleen letterlijk.

 51. Bart

  @Adonis In denk ook niet dat Rob Stenders is. Hoop het niet althans. Ruud de Wild denk ik ook niet. Of hij moet de ruzie met John de Mol hebben bijgelegd. Ik zou het stom vinden aangezien hij nu de best beluisterde middagshow heeft.

 52. Tomek

  De volgende personen waaraan ik denk die de middagshow kunnen doen zijn:

  1. Ferry Maat

  2. Rick van Velthuysen

  3. Will Luikinga

  4. Sander de Heer

  5. Frits Spits

  6. Felix Meurders voor als NPO radio 5 hem niet bevalt.

 53. Dave

  Marc Adriane de grote radiobaas himself!
  Of iemand met een hele grote (lange) naam natuurlijk.

 54. Danny

  Ik denk Ted de Braak of Jan Rietman

 55. Mike

  Natacha Harlequin en sidekick Dries Boussatta.

 56. Lies

  Jos brink

 57. Fons

  Edwin Evers, dat kan bijna niet anders

 58. Het is hem

  Henk mouwe

 59. Veronica Insider

  Adam Curry

 60. Opgelost

  Een aantal dingen op een rijtje.
  Edwin Evers wilt terugkeren bij voorkeur op een Talpa zender maar op een ander tijslot
  Giel Beelen wilt weg bij Talpa en terug naar de subsidiekraan
  Wilfred Genee gaat ineens naar de ochtend

  De logische verklaring is. Giel gaat weg. Evers wil de ochtend niet meer doen dus moet Wilfred plaats maken. Wilfred neemt de plaats over van Giel Beelen..

 61. Lau

  Zonde als het Evers is….
  Past veel beter bij Radio 10 om deze zender op nummer 1 te krijgen.

 62. Solaris

  Adam Ketchup

 63. Bas

  Bert Haandrikman

 64. Jannes van Loon

  Bart v L nee Robert J misschien Edwin E misschien Cobus B deed het goed op 3 Sander d H zit ook thuis toch moeilijk wie oh wie .

 65. Peter rijsenbrij

  Laten we de grote naam niet al te serieus nemen. We weten dat er zenders gaan omvallen en andere worden fors ingekrompen wat de programmering aan gaat, de helft of meer van het personeel krijgt ontslag. Ja, ook voor de corona was de advertentiemarkt ingestort. Opvallend nu is de overdreven branding op NPO radio vijf. Dat is nooit geweest en de NPO zenders blijven bergen geld ontvangen uit Den haag. Zo ook nu hebben ze een fors bedrag gekregen. Jaren terug toen 10 gold de naam veranderde in 10 fm en toch de fm frequentie verloor was het bijna einde verhaal. Nu sinds 2013 weer terug op de fm en alleen Rene verkerk is er nog van de DJ ploeg van toen. Ook donkere wolken nu boven Rene.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.