Niels van Baarlen: ‘Keihard genaaid door de politie’

Radiomaker Niels van Baarlen is keihard genaaid door de politie. Hij is bekeurd voor iets dat hij niet heeft gedaan. Dat heeft de sidekick van Wilfred Genee gezegd op Radio Veronica. Niels vindt het een grove schande. “Ik ben op 13 maart aangehouden door de politie op de snelweg. Ik zat met iemand te bellen en ik zei nog: ‘Hé, daar komt de politie aan.’ En mijn telefoon lag op de bijrijdersstoel. Die politie komt voor mij rijden en er staat: ‘Stop politie’”, zo legt de Radio Veronica-ster uit.

Hij was helemaal perplex. “Ik zeg tegen diegene aan de telefoon: ‘Nah, ik word aangehouden joh, maar waarom zou het zijn?’ Ik netjes mee met die agent en die zegt: ‘U had een telefoon vast.’ Ik zei: ‘Die had ik helemaal niet vast.’”

Niels besloot in hoger beroep te gaan. “Ik wist het honderd procent zeker, dus ik ben in hoger beroep gegaan, maar dat is door de corona allemaal blijven liggen. Ik kreeg vorige week een brief dat ik toch moet betalen. Dat verlies je aan alle kanten. Ze zeggen gewoon: ‘Wat die agent heeft gezegd dat is de waarheid en de hartelijke groeten.’”

Nu weet Niels niet meer wat hij ermee aan moet. “Het is toch raar? Je krijgt gewoon een standaardafwijzing. Aan de ene kant dacht ik: zullen we de overheid nog even lekker op kosten jagen en hier nog 26 brieven aan wijden of… Ik moet deze week de boete betalen.

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen