Na horrorweek: Champions League naar SBS 9

SBS 6 heeft dankzij de play-offs van de Champions League een verschrikkelijke slechte week achter de rug. Iemand in de Talpa-top heeft in al zijn wijsheid besloten dat nietszeggend voetbal – denk aan Tel Aviv – Salzburg op dinsdag en Gent – Dynamo Kiev op woensdag – een goed aanbod is voor familiezender SBS 6, maar de kijker bleef massaal weg. Al drie avonden op rij scoort het station baggerscores, terwijl de concurrentie de kijkcijfers flink ziet groeien. Een misser van jewelste.

Het voetbal bleef op dinsdag onder de 200.000 kijkers, kwam daar woensdag iets bovenuit en gisteren scoorde de Super Cup-wedstrijd Bayern München – Sevilla 522.000 kijkers (12 procent). Een verbetering ten opzichte van de voorgaande avonden, maar niet ten opzichte van vorige week, toen Chateau Meiland nog een miljoen kijkers trok.

Die Meiland-kijkers zijn gillend weggerend naar de concurrentie: RTL 4 zag de scores stijgen en NPO 1’s Beste Zangers zette zelfs een all-time high neer.

Inkeer

Ze komen nu tot inkeer bij Talpa, vertelde René van der Gijp gisteren op SBS 6. “Ik hoorde dat de directie van Talpa heel erg teleurgesteld was in de kijkcijfers van gisteren en eergisteren. Dan denk ik: ja, maar godverdomme, er gaan 250.000 mensen zitten kijken naar Gent tegen Dynamo Kiev. Dat is gewoon verschrikkelijk veel, dat is krankzinnig veel. Ik dacht echt: ik zie de kijkcijfers en ik zie 0 staan. Van: er hebben 0 mensen gekeken”

Het is nietszeggend voetbal, vindt ook Gijp. Nu moet hij verhuizen. “Wat er nu gebeurt: omdat zij zo teleurgesteld zijn, gaan wij nu naar SBS 9. Daar zitten alleen maar mensen met een licht verstandelijke handicap op. Daar gaan wij dus nu naartoe, Wimpie, dat je het weet.”

Dan tegen Hélène Hendriks: “En ik was al blij dat ik jou zag, want ik denk: er heeft er vast vanmiddag één voorgesteld bij Talpa om Martien Meiland het maar te laten presenteren. Ik denk: dadelijk zit die halve nicht hier! Ha ha ha. O wat goééééd!

Volgende week vinden de returns plaats van de play-offs, ook met nietszeggende clubs. Die zullen dus niet op het hoofdnet van Talpa te zien zijn.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen