Na horrorweek: Champions League naar SBS 9

Geplaatst op vr 25 sep 2020 om 11:10

SBS 6 heeft dankzij de play-offs van de Champions League een verschrikkelijke slechte week achter de rug. Iemand in de Talpa-top heeft in al zijn wijsheid besloten dat nietszeggend voetbal – denk aan Tel Aviv – Salzburg op dinsdag en Gent – Dynamo Kiev op woensdag – een goed aanbod is voor familiezender SBS 6, maar de kijker bleef massaal weg. Al drie avonden op rij scoort het station baggerscores, terwijl de concurrentie de kijkcijfers flink ziet groeien. Een misser van jewelste.

Het voetbal bleef op dinsdag onder de 200.000 kijkers, kwam daar woensdag iets bovenuit en gisteren scoorde de Super Cup-wedstrijd Bayern München – Sevilla 522.000 kijkers (12 procent). Een verbetering ten opzichte van de voorgaande avonden, maar niet ten opzichte van vorige week, toen Chateau Meiland nog een miljoen kijkers trok.

Die Meiland-kijkers zijn gillend weggerend naar de concurrentie: RTL 4 zag de scores stijgen en NPO 1’s Beste Zangers zette zelfs een all-time high neer.

Inkeer

Ze komen nu tot inkeer bij Talpa, vertelde René van der Gijp gisteren op SBS 6. “Ik hoorde dat de directie van Talpa heel erg teleurgesteld was in de kijkcijfers van gisteren en eergisteren. Dan denk ik: ja, maar godverdomme, er gaan 250.000 mensen zitten kijken naar Gent tegen Dynamo Kiev. Dat is gewoon verschrikkelijk veel, dat is krankzinnig veel. Ik dacht echt: ik zie de kijkcijfers en ik zie 0 staan. Van: er hebben 0 mensen gekeken”

Het is nietszeggend voetbal, vindt ook Gijp. Nu moet hij verhuizen. “Wat er nu gebeurt: omdat zij zo teleurgesteld zijn, gaan wij nu naar SBS 9. Daar zitten alleen maar mensen met een licht verstandelijke handicap op. Daar gaan wij dus nu naartoe, Wimpie, dat je het weet.”

Dan tegen Hélène Hendriks: “En ik was al blij dat ik jou zag, want ik denk: er heeft er vast vanmiddag één voorgesteld bij Talpa om Martien Meiland het maar te laten presenteren. Ik denk: dadelijk zit die halve nicht hier! Ha ha ha. O wat goééééd!

Volgende week vinden de returns plaats van de play-offs, ook met nietszeggende clubs. Die zullen dus niet op het hoofdnet van Talpa te zien zijn.

Foto: SBS
53 Reacties op “Na horrorweek: Champions League naar SBS 9”


 1. Geronimo

  JdM heeft overwinnaarsmentaliteit. In sommige gevallen werkt dat contraproductief. Het hele SBS-verhaal is zo’n geval.

 2. Ron

  Vroeg me al af waar waren de Meilandjes gisteren, maar die moesten voor dat voetbal wijken. Dan kun je beter dat uitzenden en voetbal inderdaad verplaatsen.

 3. Ben Zine

  Volgens mij hebben ze een rad van onfortuin staan bij Talpa waar op het rad de verschillende zenders staan, er een naam van een programma wordt getrokken uit een zak met alle programma’s en vervolgens aan het rad gaan draaien en zo besluiten waar dat programma naar toe verhuist tot het volgende moment dat dat programma’s uit de zak komt. Deze tombola wordt geleid door Erland Galjaard en Marco ‘directeurtje’ Louwerens.

 4. Remi

  … Horen we ook niet veel meer van …
  zit ongetwijfeld even in een ‘moeilijke’ periode ;)

  #Afgeserveerd

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Valerio_Zeno

 5. S. Tuurloos

  Je vraagt je geleidelijk aan af wie er nog aan de knoppen draait.

 6. De wortel van 144 is....

  Ze zouden ook kunnen besluiten al die voorronde-ellende in de Champions League niet uit te zenden.

 7. Falco Buteo

  Slechte ideeën gevolgd door paniek en noodgrepen. Dat is zo’n beetje een samenvatting van Talpa.

 8. Wyatt

  Ze hadden het sowieso op Veronica moeten laten. Volgens mij weet niemand dat SBS9 bestaat. 🤣

 9. Ate-Harm

  Waar blijft het afkraken van de tariefkaartpresentatie met dus de programmering van november?

 10. Het lijkt wel RTL te worden

  Programma er op, programma er af.

 11. Albert Kromhouter Linde

  Misschien alles wat minder is uitzenden op SBS 6Inside. Komt het zeker goed.

 12. Pieter

  Sbs 9?? Bestaat dat echt of is dit een tikfout?

 13. Bart

  @Ben Zine Je zou het haast denken ja

 14. bo

  Elke voetballiefhebber had je dit van te voren kunnen vertellen maar er werken alleen maar valse nichten bij Talpa. Hebben geen flauw benul van sport. Zouden het liefst de hele dag shownieuws uitzenden. Ze zijn het contact met de gewone man en vrouw volledig kwijt.

 15. By the way

  Je vraagt je af hoe die duur betaalde en ook zeer ervaren top van Talpa het steeds voor elkaar krijgt om onbegrijpelijke keuzes te maken die de zenders meer kwaad dan goed doen.

  De kijkcijfers van afgelopen week voor het voetbal waren toch behoorlijk voorspelbaar, zou je zeggen.

 16. Uuuh

  Volgens Wendy van D. is er een visie en een plan…..

 17. Bart

  @Pieter Ha Ha! Nee die zender bestaat uit echt. Hadden ooit als slogan, “het best bewaarde geheim van je tv”

 18. MC bezoeker 39

  Sorry hoor, maar de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze beslissing zou ik direct vervangen.

 19. MC bezoeker 39

  Dat het ooit op sbs6 is belandt dan hè, voor de goede orde.

 20. Albert Verhinderd

  Campingtokkies kijken toch de hele dag naar voetbal?

 21. Mark

  Mooi dan, kan HvNL en SN ook gewoon om half 11 beginnen. Gisteren HvNL pas 23:47 en SN om 23:59. En nu kwam HvNL en SN weer ineens niet op SBS 9 om half 11 (di & wo wel). Ze jasten op SBS 6 even snel al het nieuws in een half uur er doorheen. Normaal duurt HvNL & SN blok 75 min. Ze wilden zeker voor 1 uur ’s nachts weer thuis zijn? Anders was het een wel heel latertje geworden.

 22. Sander

  Bij Talpa moeten ze terug naar de Tien / Talpa mentaliteit. Toen probeerde ze nog iets totaal nieuws. Nu zetten ze op elke show Martien om een beetje succes te hebben. Het is echt een grote bende daar bij Talpa TV.

 23. StefanV

  Is de verhuizing naar SBS9 een grapje van Van der Gijp of echt door Talpa aangekondigd? Het zou veel logischer zijn om het voetbal naar Veronica te verhuizen, daar waar ook Veronica Inside is te zien.

 24. jmp

  Ik begrijp dat de sportkennis, cq voetbalkennis niet groot is bij Medaicourant, maar, nogmaals, bij wedstrijden van deze clubs maakt het geen bál uit op welke zender men dit uitzendt. Dit zijn clubs uit, op voetbal-gebied, B- en C-landen die totáál niet aanspreken. Welke zender ook, behalve wat voetbal die-hards, kijkt daar geen hónd naar.
  Voetbalwedstrijden tussen alle promo’s van al die flut en flop programma’s van SBS6 is inderdaad niet heel handig, om het netjes te zeggen. Maar de belangrijkste oorzaak is toch echt dat deze clubs totaal oninteressant zijn voor de gemiddelde voetbal liefhebber.

 25. Pipo de poep

  Martien Meiland het maar te laten presenteren. Ik denk: dadelijk zit die halve nicht hier! Ha ha ha. O wat goééééd!” Hahahahhah Ik lig plat..

 26. kees

  Ongelooflijk zo’n John de Mol. Met zoveel ervaring bij hem en daaronder en dan keer op keer deze zoveel blunders. Wie durft daar met zijn vuist op tafel te slaan?

 27. pepe

  @Kees John de Mol is een typische dictator hij is zo rijk en heeft zo’n veel macht dat hij alleen maar ja knikkers om zich heen heeft en het gevoel en de band met het “volk” totaal kwijt is.

 28. Silvia de Bourbon Parmaham

  Shownieuws was om half 3 vannacht.

 29. , WEST*

  IK IK WEET HOE JE EEN LEUK TV PROGAM MOET VOORSCHOTELEN

  om te beginnen voor de kids
  16.00 UUR SWIEBERTJE BASSIE EN ADRIAAN PIPO DE CLOWN MIK EN MAK
  17.00 UUR DE GROENTEMAN CHA CHA CHA WAT ZULLEN WE ETEN?
  18.00 UUR MOEDERS WIL IS WET ,huisvrouwen uurtje
  19.00 UUR MUZIEK grammofoonmuziek ARBEIDS VITAMINEN
  20.00 UUR PAUL VLAANDEREN
  21.00 UUR SHOW BOAT met div artiesten uit binnen en buitenland
  22.00 UUR SHOW BOAT
  23.00 UUR ANP NIEUWS EN ACTUALITEIT
  23.55 uur DAGSLUITING DOOR DOMINEE X ( varierende doninees uit diverse parochies )
  TESTBEELD OFF AIR SBS 6 IS CLOSING DOWN , STARTING NEXT PROGRAM 16.00 P.M.

 30. René

  kees
  vr 25 sep 2020 om 12:27

  Geen ervaring in het runnen van zenders en het ontbreken van mensenkennis.
  Verder: lieden die er – aantoonbaar – niets van kunnen, tegen een vorstelijk salaris binnenhalen: Römer, Louwerens, Galjaard. Allemaal hopeloos mislukt bij hun vorige werkgever, hoewel ze zelf natuurlijk anders beweren.
  Wil JdM met Talpa (wat een kutnaam) de juiste kant op, dan is het verstandig om dit soort gasten er onmiddellijk uit te bonjouren.

 31. , WEST*

  KEES heeft niets met blunderen te maken, D.E. koffie verkoopt miljoenen pakken per maand maar een onbekend merk misschien 10.000 per maand
  maar de directie van het kleine merk woont wel in een kast van een villa Voor dat kleine koffie bedrijfje met een marktaandeel van misschien 5 % kan dat voor zijn bedrijf een succes
  John blundert helemaal niet anders was hij nooit zo groot geworden

  de oorzaak zit hem bij de kijker, die moeten veranderen , van hun gewoontes afstappen de sleur doorbreken,andere visuele dingen op het scherm ondekken en omturnen THAT`S THE SPIRIT MEN !
  weten dat er meer is tussen NPO en Talpa

 32. Hannie

  Zo kennen we Talpa weer, lekker schuiven met programma’s na een week

 33. , WEST*

  SORRY WETEN DAT ER MEER IS TUSSEN NPO EN RTL

 34. , WEST*

  ZIJN DE KIJKERS GILLEND WEGGEREND ? RAAM STOND OPEN, HEB NIETS GEHOORD

 35. Alles kijker...

  Waarom niet gewoon Veronica?

 36. S.M. Kelders

  Ander publiek en die zal mee verhuizen naar SBS9.

  Per saldo zullen ze meer kijkers hebben gewonnen afgelopen week.

 37. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Verdomme, ik weet niet eens waar SBS9 zit op mijn tv.

 38. JobF

  VOOR DE DUIDELIJKHEID: dit gaat alleen over de wedstrijden van volgende week, de returns van de CL PLAY OFFS wedstrijden. Play offs zijn niet te vergelijken met de groepsfase en de knock out fase van de CL.

 39. Guttegut

  Ik vond een avond zonder die hysterisch gillende pisnicht een totale verademing

 40. Ra de Maker

  Zelden zo’n zwalkend zenderbeleid gezien als wat John de Mol presteert. En dan is er blijkbaar niemand in de directiekamer, die nog niet is afgehaakt of niet ziek thuis zit, die tegengas geeft en John een spiegel voorhoudt.

  Vervolgens mag Paulus Römer weer in de media aangeven dan ze nog aan het bouwen zijn en dat het tijd nodig heeft. Get it?

 41. LEZEN !!!!!!

  @JobF Het gaat er gewoon om dat dit een domme zet is geweest bij voorbaat !
  Wat kan mij het nou schelen dat ze wedstrijden verschuiven, daar zijn ze goed in bij Talpa. Dus jij zegt dat ze het straks WEER gaan verschuiven? Wat een management bij Talpa

 42. Ik word niet geaccepteerd door mc/john de mol

  Hallo john nog een idee start een sport kanaal ik heb ook gelijk een naam sport 7 watgoeeeed he john . O nee dat heb je ook al gehad. Ook mislukt. Ga met pensioen john want je bent uitgerangeerd. En neem je zus gelijk mee en dan heb ik het nog niet over die zoon van je die gaat naar lesbos

 43. Ik word niet geaccepteerd door mc/john de mol

  Oja nog even over dat zoontje van je laat hij dan gelijk aquarium meen nemen en al die meelopen van hem dat scheelt de schatkist ook weer enkele miljarden. Goedemorgen voor de verpleegkundige

 44. Johan

  @Remi: Valerio Zeno heeft net een documentaireserie over sneakers gemaakt voor Videoland; Out of the Box.

 45. Henk

  JdM moet proberen formule 1 binnen te halen, zie maar aantal kijkers bij Ziggo en rtl Duitsland stopt ook ermee

 46. Feitje

  En om 17u rijdt de Talpa-top met hun Tesla weg naar huis voor de gekookte aardappelen. En hoe was het schat? Ja geweldig we hebben de programmering aangepast! Nu moet het goed zijn. Ja een stagiaire had voorgesteld om CL op 6 uit te zenden. Maar dat was niet wat!

 47. Ik word niet geaccepteerd door mc/john de mol

  Peter van de vorst je moet proberen de formule 1 binnen halen

 48. Per Huismans

  Pffffffffffff. Wat een treurige reacties.

 49. Mieke Telkamp

  Treurige reacties? De programmering is treurig. De zenderbaas van Talpa moet eens wat cursussen gaan volgen.

 50. aammehoela

  Inderdaad, enkel naar het geld, verdienmodel kijken en voor de rest boeit het ze niet. Denk nog maar eens aan die ellende van Sport 7. Tussen de reclameblokken door werd er een samenvatting gegeven en de topwedstrijden stonden tegenover het acht uur journaal. Veel ergernissen toen, maar men heeft er niets van geleerd. CL mag van mij best bij de CO, maar neem het wel serieus. En nogmaals, hoe gaat het straks met de samenvattingen. Eerst HvN en dan pas om half twaalf samenvattingen met 2 of drie reclameblokken er tussen. Het zou echt grote schande zijn.

 51. albert

  @henk Ziggo Sport blijft ook de komende jaren de Grands Prix Formule 1 uitzenden. De sportzender heeft het aflopende contract met de FOM verlengd tot en met 2021.

 52. Bart

  Eens komt het goed! CL terug naar Veronica!

 53. Anoniem

  De top heren hadden beter het voetbal op Veronica tv laten die hadden meer kijkcijfers behaald dit was een dommefout van Talpa het voetbal moet je niet van een zender als Veronica verplaatsen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.