‘Deal’ Ali B en Hugo de Jonge leidt tot Kamervragen

De in opspraak geraakte band tussen Ali B en Hugo de Jonge houdt ook politici in Den Haag bezig. De eenmansfractie van Wybren van Haga heeft Kamervragen gesteld, die door Forum van Democratie van Thierry Baudet worden gesteund. Dat laten ze weten op Twitter. Door een WOB-verzoek van Shownieuws is onthuld dat het zorgministerie van Hugo de Jonge in de lente een exorbitante 66.000 euro heeft overgemaakt om artiesten uit Ali’s sterrenstal wat filmpjes over corona te laten maken.

Vlak na die lucratieve deal sprak Ali op social media zijn steun uit aan Hugo de Jonge voor het lijsttrekkersschap van het CDA. Ook verdedigde hij Hugo ruimhartig in de talkshow Op1.

Er is sprake van corruptie, zeggen critici op sociale media. Zij vinden nu gehoor bij volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer. Thierry Baudet noemt het ‘absurd’.

Thierry laat weten: “Als minister gaf Hugo de Jonge €65.000,- aan het bedrijf van Ali B voor promotie van het kabinetsbeleid. En als kandidaat-lijsttrekker vroeg diezelfde De Jonge even later een wederdienst: steun voor zijn campagne. Hoe ethisch is dat? Kamervragen.

De specifieke Kamervraag van Wybren van Haga aan Hugo de Jonge over dit onderwerp luidt als volgt: “Kunt u zich voorstellen dat er vragen heersen in de samenleving met betrekking tot de hoge bedragen die betaald zijn aan het managementbureau SPEC van Ali B in samenhang met het feit dat diezelfde artiest enige tijd later een filmpje opneemt met het verzoek op u te stemmen inzake uw lijsttrekkerschap?

En: “Kunt u uitleggen op welke wijze u de schijn van belangenverstrengeling heeft geprobeerd te vermijden?

Thierry op Twitter:

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen