Tim Hofman: ‘Ali B tilt overheid met coronafilmpjes’

Geplaatst op wo 23 sep 2020 om 10:10

Tim Hofman heeft sterk zijn twijfels bij de factuur die het managementbureau Spec van Ali B heeft neergelegd voor de coronafilmpjes van Famke Louise en rapper Boef. Dat laat hij blijken op Twitter. Famke Louise en Boef werkten eerder dit jaar mee aan een campagne van de overheid om de coronaregels te promoten – bijvoorbeeld met een filmpje waarop Famke op anderhalve meter afstand een taart aan haar oma geeft – en dat pr-pakketje heeft de belastingbetaler 66.000 euro gekost.

Shownieuws heeft de factuur gewobt bij de overheid en Tim kijkt met verbazing naar de bedragen (zie foto hieronder). “Kan de posts van Boef en Famke Louise niet voor me halen, maar management Spec heeft ze -voor 65 ruggen- aan de overheid verkocht alsof ze een full length avant-garde film op 8mm gingen schieten in de Sahara. incl. 4 managers, 2 directors en wat Engelse termpjes voor de sfeer.

Tim, die zelf een populaire online productie maakt, vindt de bedragen disproportioneel. “Gun Famke Louise en Boef dat geld trouwens hoor. reclame inkopen kost geld, ook als overheid dat op radio of tv doet. Wel opvallend: dit lijkt een factuur voor productie? Zie geen bedrag voor gebruik kanalen en buy-out staan? Ik krijg de indruk (maar kan er goed naast zitten) dat dit maar een deel van het bedrag is.

Waar Famke op anderhalve meter afstand een taart bracht aan haar oma, hield Boef een live Q&A-sessie over het coronavirus. “Boef ging live op Instagram (twee keer uit mijn hoofd). Dag heeft helemaal geen productiewaarde. Famke Louise moet dan echt een kunstwerk afgeleverd hebben waar je U tegen zegt, met 130 (!) uur aan productie die er in zit. Iemand?

Er staat zelfs een ‘traffic manager’ op de factuur ter waarde van 200 euro. “Is een traffic manager iemand die Famke haar Über belt? Ik stel alleen maar vragen..“, vraagt presentator Jelte Sondij zich af.

Tim: “Dude ik snap echt niet waar dit uberhaupt allemaal voor dient hahaha.

Qmusic-dj Domien Verschuuren: “Hé maar, 24 uur voor de copywriter. Wat is dit hahaha.

Tim: “Dit is zaken doen met een partij die GEEN idee heeft hahaha.

Domien: “Deze factuur lijkt nog niet eens te gaan over de influencer. Dit wordt direct betaald aan SPEC. Dit gaat blijkbaar enkel over productie, niet over plaatsing van de productie. Zorgelijk, hoor.

Foto: BNNVARA, Jeroen Werkhoven
43 Reacties op “Tim Hofman: ‘Ali B tilt overheid met coronafilmpjes’”


 1. Maup Caransa

  Krijgt de belastingbetaler die 66.000 euro ook weer terug van de corona tokkies,

 2. Henny Spekken-Bonen

  Femke is misbruikt door Ali B

 3. Ophoeren

  Al die lui/influencers arresteren voor opruiing, het niet naleven van de corona wetten, het moedwillig in gevaar brengen van zieken en ouderen en het ondermijnen van de Nederlandse staat!

 4. M.

  Dit factuur is zo kwalijk, ongelofelijke grof. Mensen zijn de wanhoop nabij, schulden, voedselbank, woning uitzetting door deze gruwelijk crisis en Ali B en zijn bedrijf ontvangen dit in ruil voor reclame?! Echt beschamend, RTL Duitsland heeft ook flink van overheidsgeld ontvangen, ik hoop echt dat zulke mensen het terugstorten.

 5. RechtsVanHetMidden

  Ali is een huichelaar

 6. Jan Lol

  Tim Hofman, die over het paard getilde BN…..rrrr moet gewoon zijn
  onsmakelijke grote bek houden, linkse kerk rakker.

 7. Koe Man

  Weer een paar huisjes in Marokko erbij voor Ali. Hopelijk gaat hij er snel permanent wonen.

 8. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Het wordt tijd dat Ali B en juffrouw Louise gecanceld worden.

 9. Xavier

  Ali B. en de veertig rovers?

 10. IKWILGROEIEN.NL

  Een ezel verliest wel zijn haren maar nooit zijn streken. Ali blijft een rat. Hij zou zijn eigen moeder nog verkopen als het veel geld op zou brengen.

 11. IKWILGROEIEN.NL

  Ezel = vos maar in dit geval lijkt ezel mij beter.

 12. Bernie

  Vind het wel netjes dat de 5000 euro korting geven. :’)

 13. Robert

  Kwalijke zaak uiteraard, maar wie is hier bij overheid verantwoordelijk voor.

 14. HBaz

  Behalve dat zou je geen producties af moeten nemen van iemand die weigert om flikker uit z’n vocabulaire te halen.

 15. De wortel van 144 is....

  Ali is toch het oprechte heerschap dat het overlijden van zijn vader commercieel uitmolk?

 16. man pan

  Hugo de Jonge is vergeten dat hij zaken doet met een Marokkaan, dan ga je beetje heen we weer pingelen en kom je ergens in het midden uit.
  Die sukkel hoorde het bedrag en zei meteen doen…

 17. Jaap

  Dit soort rekeningen wordt gewoon door de overheid betaalt, er is geld genoeg en niemand is verantwoordelijk.

 18. Pàkme van Agteren

  Sociale media waren een fout.

 19. Gerda

  Ali B is toch die deugmarokkaan? Die bloemen brengt naar oude vrouwtjes? Het beste slissende jury lid van Nederland? Waar iedereen mee en om lacht? De kopjes thee drinkende jongen, die ooit een slechte jeugd had en vette jointjes rookte? Die niet echt deugde, maar nog steeds doet alsof? De Marokkaan die opkomt voor terror Marokkanen jeugd, waarover men liever moet schrijven. Die zijn zakenimperium te danken heeft aan opgefokte rappers en niet zingen kunnende sletjes en ex verslaafden? Die nooit zal leren Nederlands te spreken, want op zijn half Marokkaans flikkerrrr zeggen, heeft amusementswaarde? Die Ali B? Die trekt over de ruggen van corona patiënten en hun nabestaanden, de overheid een poot uit? Waar wij belasting voor betalen? Wat is het toch een barmhartige Samaritaan..

 20. Jari

  De pot verwijt de ketel. Want van welke centen leeft meneer zelf? Precies, de onze!! Ook zo’n subsidieslurper.

 21. Oudemanvan74weethet

  De overheid heeft geen geld om uit te geven voor dergelijke producties… de overheid heeft budgetten en “potjes” waar niemand verantwoordelijk voor is…

 22. Laura

  Hulde voor Ali. Goede manager. Wel eng, de overheid gooit je voor de bus als je hen voor de voeten loopt. Niks mag gewobd worden rondom corona, maar dit ligt nog op dezelfde dag van het publiceren van het tegenfilmpje op de deurmat bij Shownieuws. Eigenlijk zetten ambtenaren zichzelf voor lu l met hun onkunde om goed te kunnen onderhandelen over de prijs. Dit is natuurlijk ook aan de hand bij Akwasi en andere multiculturele subsidies, en EU-afdrachten.

 23. IngridHenk

  Tim, jaloers? Doe jij geen snabbels? Doe jij alles pro-bono? Of denk je nu: shit, ik had beter moeten onderhandelen!

 24. Peter

  Jan Lol,

  ‘T is maar goed dat dit onder de aandacht komt .
  Dat kop houden kun je beter zelf doen!!

 25. OPRUTTEN

  Dit is niets in vergelijking met de 19 miljoen euro die de NPO heeft gehad als ‘coronasteun’. Lees: ze hebben de regering zeer goed het zadel op geholpen.

 26. Koe Man

  @Laura het was een wobje van enkele maanden geleden, maar wel heel toevallig gisteren pas beantwoord aan Shownieuws.

 27. Koe Man

  Nederland is kapot! Corrupte liegende en bedriegende overheid. Ministers die elkaar uit de wind houden, geld over de balk gooien, economie kalt stellen, immigranten vertroetelen en voortrekken ten nadele van autochtone Nederlanders,, etc etc.

  Gisteren nog even teruggekeken hoe onze (van allochtone origine) jeugd op grote schaal Whatsappfraude pleegt en wegkomen met 80 uur schoffelen….
  Deze jongeren hebben de juiste kwaliteiten om Nederland over de rand van de afgrond(diverse steden zijn al niet meer te redden) te duwen….daar is geen pandemie voor nodig!

 28. Edsillus Rompa

  De traffic Manager regelde het verkeer bij festivals voor de Corona crisis.

 29. Ik ben gene flikker Ali

  Heb dit altijd gedacht bij die Ali B. ik vind het een onbetrouwbare wolf in schaapskleren, een opportunist en een hypocriet. Mensen wordt wakker!

 30. Ik ben geen FLIKKER ALI B

  Heb dit altijd gedacht bij die Ali B. ik vind het een onbetrouwbare wolf in schaapskleren, een opportunist en een hypocriet. Mensen wordt wakker, deze vent vind ik niet ok!

 31. Sasha

  En de zorg krijgt applaus

 32. Briefje van x

  Als blijkt dat Ali B de overheid heeft getilt voor 66.000 euro
  Dan moeten ze hem vervolgen en voor het gerecht slepen.
  Het is dan gedaan met met die knuffel marokaan.
  Misbruik maken van de corona moet zwaar gestraft worden.
  Als dit waar blijkt te zijn ben je een loeser nl paspoort inleveren , en bij scheveningen de grens over.

 33. Penny Wise

  66.000 euro… dat is toch wel een aantal ruggen te ver.

 34. Rob

  Het is een schande. Goed dat Tim dit aan het licht brengt.

 35. robert

  Is het niet diezelfde Famke Louise die nu oproept om Corona naast je neer te leggen en de politiek af te wijzen? Als dat zo is, dan gelijk via Ali geld terug vorderen. Ze zal toch wel contract hebben getekend dat ze niet opeens tegen iets is dat ze daarvoor heeft gepromoot? Op tv confronteren, zeg ik.

 36. Silvia de Bourbon Parmaham

  Ali C commerciële sjacheraar

 37. delta

  Tim begrijpt de overheid niet. Er wordt een mediastrategie uitgezet. Hoe bereiken we jongeren? Influencers. Overheid benadert Ali. Overheid vraagt:’Hoeveel?’ Ali zegt :’60000′. Overheid zegt dan:’10% erbij en geen overschreidingen’. ‘Zorg er ook voor dat het bedrag niet solo in de offerte te herleiden is naar Famk en Boef.’ Want als de overheid, ambtenaar, ergens allergisch voor is, dan zijn het budgetoverschrijdingen en politieke ophef over salarissen.

 38. Joost Kriek

  Ambtenaren denken dat belastinggeld aan een boom groeit, andermans geld uitgeven is heel eenvoudig.

 39. Corry Jankbal

  Hoe dom kun je zijn als sneu woke ministerie om in zee te gaan met zulke criminelen? Er was zeker weer een “potje” voor?
  Het is gewoon misdaad subsidiëren.

 40. Wilard

  Gelukkig dat € 11.454,54 weer terug vloeit naar de staat (21% BTW). Daarnaast dienen FL en B ook nog IB te betalen over de inkomsten. Uiteindelijk heeft het de overheid maar de helft of misschien nog minder gekost om FL en B in te zetten, netto/netto wel te verstaan.

 41. ICU

  Ik gun boef de dood.

 42. Je niet laten snoeren door een beetje stoer Ophoeren

  Ophoeren
  wo 23 sep 2020 om 10:23
  Al die lui/influencers arresteren voor opruiing, het niet naleven van de corona wetten, het moedwillig in gevaar brengen van zieken en ouderen en het ondermijnen van de Nederlandse staat!

  Als de overheid werkelijk gelooft, dat mondkapjes helpen, dan had de overheid er alles aan gedaan, die dingen aan verpleeghuizen te leveren. Desnoods door zelf een productielijn op te zetten.
  Durf je nu ook over de Staat te zeggen: “……het moedwillig in gevaar brengen van zieken en ouderen ..”. Jij hebt het over de Nederlandse staat, alsof je gelooft dat die staat nog werkelijk Nederlands is.

  Als die hele corona crisis nu eens een hoax zou blijken te zijn? Wat dan? Ga jij de gearresteerden dan smartegeld betalen?

 43. 😷Paulus

  😷Business as usual zou ik zeggen. Economie moet draaien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.