Tim Hofman: ‘Ali B tilt overheid met coronafilmpjes’

Tim Hofman heeft sterk zijn twijfels bij de factuur die het managementbureau Spec van Ali B heeft neergelegd voor de coronafilmpjes van Famke Louise en rapper Boef. Dat laat hij blijken op Twitter. Famke Louise en Boef werkten eerder dit jaar mee aan een campagne van de overheid om de coronaregels te promoten – bijvoorbeeld met een filmpje waarop Famke op anderhalve meter afstand een taart aan haar oma geeft – en dat pr-pakketje heeft de belastingbetaler 66.000 euro gekost.

Shownieuws heeft de factuur gewobt bij de overheid en Tim kijkt met verbazing naar de bedragen (zie foto hieronder). “Kan de posts van Boef en Famke Louise niet voor me halen, maar management Spec heeft ze -voor 65 ruggen- aan de overheid verkocht alsof ze een full length avant-garde film op 8mm gingen schieten in de Sahara. incl. 4 managers, 2 directors en wat Engelse termpjes voor de sfeer.

Tim, die zelf een populaire online productie maakt, vindt de bedragen disproportioneel. “Gun Famke Louise en Boef dat geld trouwens hoor. reclame inkopen kost geld, ook als overheid dat op radio of tv doet. Wel opvallend: dit lijkt een factuur voor productie? Zie geen bedrag voor gebruik kanalen en buy-out staan? Ik krijg de indruk (maar kan er goed naast zitten) dat dit maar een deel van het bedrag is.

Waar Famke op anderhalve meter afstand een taart bracht aan haar oma, hield Boef een live Q&A-sessie over het coronavirus. “Boef ging live op Instagram (twee keer uit mijn hoofd). Dag heeft helemaal geen productiewaarde. Famke Louise moet dan echt een kunstwerk afgeleverd hebben waar je U tegen zegt, met 130 (!) uur aan productie die er in zit. Iemand?

Er staat zelfs een ’traffic manager’ op de factuur ter waarde van 200 euro. “Is een traffic manager iemand die Famke haar Über belt? Ik stel alleen maar vragen..“, vraagt presentator Jelte Sondij zich af.

Tim: “Dude ik snap echt niet waar dit uberhaupt allemaal voor dient hahaha.

Qmusic-dj Domien Verschuuren: “Hé maar, 24 uur voor de copywriter. Wat is dit hahaha.

Tim: “Dit is zaken doen met een partij die GEEN idee heeft hahaha.

Domien: “Deze factuur lijkt nog niet eens te gaan over de influencer. Dit wordt direct betaald aan SPEC. Dit gaat blijkbaar enkel over productie, niet over plaatsing van de productie. Zorgelijk, hoor.

Foto: BNNVARA, Jeroen Werkhoven

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen