Q-baas: ‘John de Mol baalt van neergang Talpa Radio’

Qmusic-baas Dave Minneboo, die tot 2018 achttien jaar lang bij Radio 538 werkte, denkt dat John de Mol stevig baalt van de neergang van Talpa Radio. Dat geeft hij aan in De Telegraaf. Na het vertrek van Edwin Evers heeft John de Mol zijn paradepaardje Radio 538 flink zien afglijden: in de algemene doelgroep is NPO Radio 2 nu al geruime tijd marktleider, in de commerciële doelgroep Qmusic. Het is volgens Minneboo zelfs zo erg dat 538 in geen énkele doelgroep meer aan kop staat.

Minneboo heeft wel te doen met John de Mol. “Talpa Radio heeft op dit moment niet zoveel om zich over op de borst te kloppen. John de Mol zei altijd: ’Het kan niet zo zijn dat we straks het grootste radiobedrijf van Nederland zijn en toch nergens de grootste zijn.’ Dat is nu wel het geval, want naar welke categorie je ook kijkt… Qmusic domineert in de leeftijden 10 tot 49 jaar. In 50+ is Radio 2 de grootste.

Het is een grote misstap van Radio 538 geweest om de legendarische hitlijst Top 40 te laten gaan, denkt Minneboo. “538 heeft daar ook wel blufpoker gespeeld. Zij waren ervan overtuigd dat wij nooit voor de lijst zouden betalen en de NPO-zenders doen dat sowieso niet. Maar wij hebben wél goede afspraken kunnen maken met Stichting Nederlandse Top 40.

De Top 40 is nu een grote hit op Qmusic, net als de ochtendshow van Mattie en Marieke. Het zou voor Minneboo de kers op de taart zijn als radiogrootheid Edwin Evers ook radio gaat maken bij Q.

Minneboo: “Toen de luistercijfers een maand geleden binnenkwamen, heb ik hem geappt: ’Als je nog eens voor de marktleider wil werken…’ Ik geloof dat hij er hartelijk om kon lachen.

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen