Songfestival-liedje ook al op de radio: ‘Sorry Matthijs’

Matthijs van Nieuwkerk zal er flink van balen dat zijn De Wereld Draait Door van vanavond nu al achterhaald is. Eigenlijk zou hij de primeur krijgen van het Songfestival-liedje van Jeangu Macrooy, maar door onhandigheid achter de schermen bij de organisatie is het liedje vanochtend al uitgelekt via Apple Music. Ondanks verwoede pogingen van AvroTros om alles snel offline te halen, is het liedje nu overal te beluisteren. Sterker nog: hij is een uur geleden ook al op de radio uitgezonden.

Radiozender 100% NL heeft ervoor gekozen om het liedje aan zijn luisteraars voor te schotelen, zonder daarover te hebben overlegd met AvroTros. “Jeangu Macrooy heeft het nummer Grow op Apple Music geplaatst“, klinkt het.

Het nummer was te horen tijdens de show van Thomas van Empelen. Hij zegt: “Jeangu Macrooy gaat het voor ons doen, en dat wordt tof, dat weten we nu zeker. Het nummer is gelekt. Iedereen kan het online opzoeken.

Sorry Matthijs van Nieuwkerk, want daar zou eigenlijk de primeur zijn vanavond… Ik wil het gewoon heel graag laten horen, waarschijnlijk voor het eerst op de radio, hier op 100% NL!

Onsportief genoeg wil de AvroTros nog steeds niet ontkennen of bevestigen dat Grow het liedje is dat Nederland in mei naar het Eurovisie Songfestival stuurt.

Lees ook: Blunder verpest DWDD-primeur: Songfestival-lied gelekt (vandaag)

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen