Talpa wilde Sky-ochtendshow met Wietze, Niels en Rick

Talpa Radio wilde Wietze de Jager samen met Edwin Evers‘ vroegere sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn op de ochtendshow van Sky Radio zetten. Uiteindelijk ging dat niet door om bedrijfstechnische redenen. Dat hebben de sidekicks onthuld op Radio Veronica, waar ze nu een team vormen met Wilfred Genee. Er zijn al jaren plannen om de non-stopformule van Sky Radio overboord te gooien. De ochtend van Sky doet het niet echt goed en kan wel een boost gebruiken.

Een gepresenteerd programma zou Sky die boost kunnen bezorgen, is de gedachte. In 2017 stond Talpa op het punt om Wietze de Jager samen met Mattie Valk in huis te halen voor het vroege tijdslot van Sky, maar dat leidde uiteindelijk tot één van de grootste ruzies in de Nederlandse radiogeschiedenis.

Vorig jaar, in 2019, wilde Talpa Radio het avontuur alsnog aangaan met Wietze, gecombineerd met de populaire sidekicks van Evers. “We waren ook in de race om de ochtend van Sky te doen. Daar was een jaar geleden ook sprake van. Met nog iemand: Wietze de Jager“, aldus Romijn.

Waarom ging dat niet door? “Daar waren bedrijfsredenen voor. Er zijn natuurlijk nog meer ochtendshows binnen de Talpa-groep die nieuw werden.

Niels van Baarlen: “Frank begon toen ook met een nieuwe ochtendshow en toen hadden ze zoiets van: het is niet handig om met alle stations een nieuwe ochtendshow te doen.”

Rick: “Ik had het wel leuk gevonden, maar dit is net zo leuk, zo niet leuker.”

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen