‘Al die juichtweets over Promenade zijn analyse waard’

Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal vindt dat collega’s in het vak wel héél erg over elkaar heen buitelen met juichtweets over de satirische talkshow Promenade. Het is een analyse waard. Dat geeft hij aan op Twitter. De tv-incrowd zit zich op de socials te verkneukelen om deze persiflage op de tv-incrowd. “Eens, het is geweldig – en/maar alle Promenade-juichtweets zijn zo langzamerhand een nadere analyse waard. We wíllen dit programma ook heel graag heel goed vinden.

NRC-journalist Hubert Smeets daarop: “Is het niet heel simpel. Promenade is een nauwgezette kopie van cq. satire op talk- en sterrenshows van Vara tot RTL. Het toont in 30 minuten aan dat de Nederlandse televisie homogeen is, ongeacht haar publieke of commerciële basis. Dat toefje Wim T. Schippers maakt ’t leuk.

En tv-recensent Arjen Fortuin: “Dat heeft, denk ik, behalve met het verlangen om samen te zijn met mensen die stomme tv stom vinden, ook te maken met het feit dat Promenade de eerste weken amper werd gewaardeerd. De opluchting als je er dan toch om kunt lachen is extra groot. Zoals je De Avonden bij twee keer proberen saai kunt vinden en bij de derde poging briljant. Dan ga je dat extra van de daken schreeuwen.

NRC-journalist Frans Huiskamp is minder enthousiast: “Kom ik dan met mijn controversiële meninkje, Eelco: ik vind het een ongelofelijk overgewaardeerd programma, dat vooral waarde krijgt door de armoede van de televisie die het zelf belachelijk maakt. Het is vaak best grappig, maar het is dezélfde grap, steeds íétsje anders.

Lees ook: Henny Huisman en tv-collega’s willen méér Promenade (vandaag)

Foto: VPRO

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen