Ruud de Wild: ‘Marieke Elsinga, je moet eerlijk zijn’

Geplaatst op Wed 22 Jan 2020 om 8:15

Marieke Elsinga en Ruud de Wild raakten dinsdagavond met elkaar in de clinch in RTL Boulevard over de prijzen die worden uitgereikt op het RadioGala van het Jaar. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De Wild vindt radiomakers die oproepen om te stemmen grote ijdeltuiten zijn. Ook Elsinga roept op tot stemmen voor haar programma Mattie & Marieke op Qmusic en daar kan NPO Radio 2-ster De Wild niet zo goed tegen. Hij boycot het hele radioprijzengala.

Ruud de Wild: “Ik zal even uitleggen hoe het écht werkt. Iedereen mag mee doen, iedereen is genomineerd: zo begin je. Dan ga je zelf stemmen werven en daar doe ik gewoon niet aan mee en met mij nog veel andere slimme mensen, want ik ga mijn luisteraars namelijk niet lastigvallen met het uitstallen van mijn ego.”

Vervolgt: “Het is haar gegund, maar ik denk echt: Mattie en Marieke, jullie hebben het zó niet nodig, jullie zijn de nummer één ochtendshow in jullie doelgroep en echt groter kan bijna niet. Ik zou echt denken: fuck it, ik ga toch niet bedelen om een prijs.

Marieke Elsinga: “Maar wij hebben ook niet echt campagne gevoerd.”

Ruud: “Nee, je moet wel eerlijk zijn. Je kunt nu zeggen: ‘Nee, het overkomt ons, maar zo is het niet.’”

Welles-nietes-spelletje

Marieke: “Ja, dat ga ik ook zijn. Zal ik je vertellen wat we hebben gedaan?

Ruud: “Nee, maar ik leg het even uit. Het is namelijk dat iedereen genomineerd is en je dan zelf mensen moet gaan werven. Dat moet met social en je moet mensen lastig gaan vallen. Je hoeft toch niet je luisteraar lastig te vallen? Dat is mijn punt.”

Marieke: “Maar Ruud, voordat we in een welles-nietes-spelletje vervallen…”

Ruud: “Ja, maar het is toch waar wat ik zeg? Ja of nee?

Marieke: “Voordat we in een welles-nietes-spelletje… Ik zal je uitleggen wat wij…”

Ruud: “Het is toch waar wat ik zeg of niet?

Boulevard-presentatrice en cougar Bridget Maasland: “Ja, maar zij mag ook weerwoord geven, Ruud, dan moet je haar ook even de kans geven.”

Marieke: “Top, dankjewel. Ik heb geloof ik op mijn eigen sociale kanalen opgeroepen om een keer te stemmen. Daar ben ik ook helemaal niet vies van, want ik vind het ook leuk om genomineerd te zijn. We hebben het ook op het Mattie & Marieke-instagramaccount ook een keer gedaan. Dat is ook niet zo heel erg. Dat hebben we nu weer een keer gedaan en dat doen we volgende week misschien nog wel een keer. Ik vind het best wel leuk.”

Ruud: “Maar één vraag: als je ervoor zou kunnen kiezen om je luisteraar er niet mee lastig te vallen, zou je het dan doen?

Ongemak

Marieke: “Ehmm. Ik voel jouw ongemak wel een beetje, want wij hebben het er vanochtend ook wel over gehad, van: oeh, de stembussen zijn opengegaan. We hebben het genoemd op de radio, ook omdat ik vanochtend hoorde dat ik genomineerd was. Het kan een beetje vies voelen, maar we mogen er ook trots op zijn dat we genomineerd zijn en we zouden het ook leuk vinden als we het winnen.”

Ruud: “Dus eigenlijk vind je dat ik dat ook had moeten doen?

Marieke: “Nee, want als je je er niet goed bij voelt, Ruud, dan moet je het niet doen.”

Ruud: “Ik ga er niet naar toe. Ik vind het heel ongemakkelijk. De luistercijfers zeggen toch alles. We haalden vanochtend luistercijfers waaruit blijkt dat ik me niet hoef te schamen. Ik vind je veel te leuk om deze prijs… Laat het gaan, joh. Jullie zijn veel te groot voor dit.”

Marieke: “Dat snap ik dus niet. Dat kun je toch los van elkaar zien?

Ruud: “Dat heb je toch niet nodig man! Engerd!

Foto: RTL
39 Reacties op “Ruud de Wild: ‘Marieke Elsinga, je moet eerlijk zijn’”


 1. Danny van Fok!

  Lekkerding hoor die Ruud!

 2. Normaal Persoon

  Tegenwoordig vraagt iedereen om stemmen Ruud. Boeie ruurd

 3. Rick

  Marieke Elsinga: “Maar wij hebben ook niet echt campagne gevoerd.”

  En dan paar minuten later noemt ze al 5 momenten op dat er is opgeroepen op te stemmen. Echt genant.

 4. Anoniem

  Ja einde van musical van anastacia vragen ze de zaal ook of ze willen stemmen

 5. Tante Duiven Tilly

  Marieke heeft een groot ego dus dit past in haar straatje. Gisteren was het weer een zooitje bij Boulevard en ook in het weekend. Iedereen praat door elkaar bij het item van Marc. Het dieptepunt gisteren was de verjaardag’s foto van Andre en de vraag aan en reactie van Bridget. Zij moet nu echt weg van die desk.

 6. Danny van Fok!

  Ik heb gestemd groet!

 7. Ed

  De Wild heeft aan alle kanten flink lopen graaien, met niet altijd de meest eerlijke intenties.
  Vervelende zure ouwe mannetjes moeten nu maar ‘s beseffen dat ze hun langste tijd hebben gehad.

 8. Beau ter Ham

  Ik had het geluid niet aanstaan en dacht dat het over maneges ging met Marieke als boegbeeld.

 9. Suzy Wang

  ik vindt er noks aan aan die meid.

 10. Prince

  “Dat heb je toch niet nodig man! Engerd!”

 11. Albert Verlinken

  Ruug de Wild? Dat is toch die egocentrische man die zij radio programma’s altijd naar zichzelf vernoemd heeft? Hij weet gewoon dat hij een oude lul is en dat zijn luisteraars niet via de socials zijn te bereiken en dat hij daarmee kansloos is.

 12. P v VO...

  radiomakers??? muizenklikkers zijn het tegenwoordig , voor het echte vak moet je de dj`s en technicus van voor 2000 hebben , Hedendaagse dj`s hebben ook een beperkte muziekkennis, Laatst dacht er èèn dat Rod Stewart familie was van Conny Stuart , hoe dom kon je zijn. Echte radio programmamakers hebben een gedegen opleiding l

 13. John Scheveningen

  Volgens mij is die marieke wel een beest in bed hoor

 14. Flits Bom

  Volgens mij hoopt Ruud door deze actie op stemmen.

 15. zoe

  Ik stem op Marieke.

 16. MediaPrak

  Waarmee ook deze prijs een zachte dood krijgt.

 17. Wim Heitinga (de echte)

  Wat ik niet begrijp hè, waarom kan het nou nooit eens gezellig zijn.

  Groeten van de echte Wim Heitinga, te herkennen aan identificatiecode 6679231

 18. Koen

  Ruud snapt het niet en moet Marieke gewoon even laten uitpraten.

 19. Bart

  Reus heeft zeker een punt. Echter is dit Marieke niet te verwijten. Ook de andere genomineerden niet. Dit gaat fout bij de organisatie van de Televizier. Die moeten gewoon de regels aanpassen bij zowel de radio als de televisie ringen. Het maakt het eerlijker en leuker. Wat ook zo raar en niet eerlijk is aan de regels dat als de genomineerden bekend zijn gemaakt de tellers van de genomineerde programma’s op 0 gaan we er opnieuw gestemd moet worden maar bij de andere prijzen die de zelfde avond worden uitgereikt niet. Dit heeft gewoon met geld en reclame hoor Televizier te maken.

 20. Bart

  Ik bedoelde natuurlijk Ruud i.p.v. Reus

 21. Herman Hoogsteder

  Ruud is een enge vervelende linkse eikel.

 22. Suzy Wang

  ik stem.niet op die vent.

 23. Zomaar

  Het zou verboden moeten worden.
  Met die Gouden Televizier-Ring is het nog veel erger.

 24. Sandra

  Misschien moet Ruud leren een ander in zijn/haar waarde te laten.
  En hij is een slechte verliezer,dat wisten we al en dat zet zich vaak om in ergernis.

 25. Marc

  Ruud is een vervelend persoon. Als hij z’n mond open doet, klinkt het alsof hij constant iedereen in de zeik wil nemen/wil afzeiken. De Top2000 klinkt bij hem alsof hij het met veel tegenzin doet. Opmerkingen die hij maakt, vind ik uit zijn mond altijd sarcastisch klinken. Hoe hij de file-lezer benaderd, hoe hij ‘complimentjes’ maakt, het klinkt allemaal zeer niet gemeend. Daar helpen geen 10 Olcay Gulsen’s tegen, hij blijft een vervelend persoon.

  Een beetje als die andere irritante persoon: Peter de Vries. Ook uit zijn mond klinkt alles betweterig. Ik gruwel van beide personen en probeer ze met alle macht te mijden (dus luister ik overdag naar 10 of Q ipv NPO2 en kijk niet naar RTL Boulevard waar beiden te vaak in beeld komen).

 26. Ron

  Marieke werd aardig omver geluld door Ruud. Helemaal met hem eens. Overigens een goede toevoeging om hem af en toe aan de desk van Boulevard te zien. Hij heeft wel een goede mening. Alleen is het wel zo, dat hadden figuren als Ronald Molendijk ook, maar daar werd ik al snel erg moe van. Dus hopelijk is dat bij Ruud niet zo snel het geval.

 27. Dirk

  Beroepswerkloze Ron is ook weer wakker hoor.

 28. A. Tempelman

  Heel netjes overgeschreven. Complimenten aan de redactiestagiair!

 29. sukkel

  Paardekop moet ook weg daar en die slettebak Bridslet ook mee bemoeien wat een narcisten staan daar zeg

 30. Hans

  Ik vind heel dat boulevard tegenwoordig een grote hectische rotzooi. Lekker keihard door elkaar lullen. Vooral die Bridget. Dan dat gezeik van de Vries over misdaad,hoort ook niet thuis in boulevard.Het toppunt is het hysterische gegil een gekrijs van nikki en Fatima.Doodmoe wordt je ervan.Ik kijk niet altijd meer,je mist niets.

 31. Timo

  Er zijn serieus nog mensen die bewust afstemmen op RTLB?! Sorry maar dan ben je zielig, dom, simpel en een oneindig nutteloos leven aan het leiden. Zoek een hobby.

 32. Nope

  Heeft Ruud de zelfde kapper als Molendijk. 🤣🤣

 33. Liefkoppetje

  Wat een onzin dat Bridget een cougar wordt genoemd in dit artikel. Totaal irrelevant bij dit onderwerp

 34. Jaap Aap

  Eng wijf die Elzinga. Bah. Kan ik ook een tegenstem uitbrengen op die geit?

 35. Kees

  Één grote aanfluiting.. De qmusic ochtend show..
  Ze vinden zichzelf zo geweldig, alles draait om hun. Echt het grootste kleuter programma van de radio

 36. Umfufu

  Ruud de Wild ….. Ruud de Wild ……. dat is toch die oudere man die andermans songteksten over een schilderij tekent ?

 37. Umfufu

  Ja ! Ruud “ik doe net alsof ik eigenlijk niet beroemd wil zijn” de Wild ! Die is het !

 38. Peter

  Ik snap niet dat jij dit durft te zeggen Ruud, jij begint al te kwijlen als het bijna 16.00 uur is zo graag hoor jij jezelf.

 39. Brammetje

  Ik zou haar doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.