Ruud de Wild: ‘Marieke Elsinga, je moet eerlijk zijn’

Marieke Elsinga en Ruud de Wild raakten dinsdagavond met elkaar in de clinch in RTL Boulevard over de prijzen die worden uitgereikt op het RadioGala van het Jaar. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De Wild vindt radiomakers die oproepen om te stemmen grote ijdeltuiten zijn. Ook Elsinga roept op tot stemmen voor haar programma Mattie & Marieke op Qmusic en daar kan NPO Radio 2-ster De Wild niet zo goed tegen. Hij boycot het hele radioprijzengala.

Ruud de Wild: “Ik zal even uitleggen hoe het écht werkt. Iedereen mag mee doen, iedereen is genomineerd: zo begin je. Dan ga je zelf stemmen werven en daar doe ik gewoon niet aan mee en met mij nog veel andere slimme mensen, want ik ga mijn luisteraars namelijk niet lastigvallen met het uitstallen van mijn ego.”

Vervolgt: “Het is haar gegund, maar ik denk echt: Mattie en Marieke, jullie hebben het zó niet nodig, jullie zijn de nummer één ochtendshow in jullie doelgroep en echt groter kan bijna niet. Ik zou echt denken: fuck it, ik ga toch niet bedelen om een prijs.

Marieke Elsinga: “Maar wij hebben ook niet echt campagne gevoerd.”

Ruud: “Nee, je moet wel eerlijk zijn. Je kunt nu zeggen: ‘Nee, het overkomt ons, maar zo is het niet.’”

Welles-nietes-spelletje

Marieke: “Ja, dat ga ik ook zijn. Zal ik je vertellen wat we hebben gedaan?

Ruud: “Nee, maar ik leg het even uit. Het is namelijk dat iedereen genomineerd is en je dan zelf mensen moet gaan werven. Dat moet met social en je moet mensen lastig gaan vallen. Je hoeft toch niet je luisteraar lastig te vallen? Dat is mijn punt.”

Marieke: “Maar Ruud, voordat we in een welles-nietes-spelletje vervallen…”

Ruud: “Ja, maar het is toch waar wat ik zeg? Ja of nee?

Marieke: “Voordat we in een welles-nietes-spelletje… Ik zal je uitleggen wat wij…”

Ruud: “Het is toch waar wat ik zeg of niet?

Boulevard-presentatrice en cougar Bridget Maasland: “Ja, maar zij mag ook weerwoord geven, Ruud, dan moet je haar ook even de kans geven.”

Marieke: “Top, dankjewel. Ik heb geloof ik op mijn eigen sociale kanalen opgeroepen om een keer te stemmen. Daar ben ik ook helemaal niet vies van, want ik vind het ook leuk om genomineerd te zijn. We hebben het ook op het Mattie & Marieke-instagramaccount ook een keer gedaan. Dat is ook niet zo heel erg. Dat hebben we nu weer een keer gedaan en dat doen we volgende week misschien nog wel een keer. Ik vind het best wel leuk.”

Ruud: “Maar één vraag: als je ervoor zou kunnen kiezen om je luisteraar er niet mee lastig te vallen, zou je het dan doen?

Ongemak

Marieke: “Ehmm. Ik voel jouw ongemak wel een beetje, want wij hebben het er vanochtend ook wel over gehad, van: oeh, de stembussen zijn opengegaan. We hebben het genoemd op de radio, ook omdat ik vanochtend hoorde dat ik genomineerd was. Het kan een beetje vies voelen, maar we mogen er ook trots op zijn dat we genomineerd zijn en we zouden het ook leuk vinden als we het winnen.”

Ruud: “Dus eigenlijk vind je dat ik dat ook had moeten doen?

Marieke: “Nee, want als je je er niet goed bij voelt, Ruud, dan moet je het niet doen.”

Ruud: “Ik ga er niet naar toe. Ik vind het heel ongemakkelijk. De luistercijfers zeggen toch alles. We haalden vanochtend luistercijfers waaruit blijkt dat ik me niet hoef te schamen. Ik vind je veel te leuk om deze prijs… Laat het gaan, joh. Jullie zijn veel te groot voor dit.”

Marieke: “Dat snap ik dus niet. Dat kun je toch los van elkaar zien?

Ruud: “Dat heb je toch niet nodig man! Engerd!

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen