‘Luistercijfers tonen teloorgang van Radio 538’

De luistercijfers tonen onmiskenbaar de teloorgang van Radio 538 aan. Niet alleen heeft de zender van John de Mol zijn koppositie in 2019 definitief verloren aan NPO Radio 2, ook viel 538 tijdens de feestdagen uit de radiozender top drie: een unicum. Maar hoe kan het dan dat Talpa Radio in persberichten steeds blijft juichen over de prestaties van 538? In het laatste bericht staat dat het een ‘zeer geslaagd jaar’ was. “Helaas is de werkelijkheid anders“, aldus mediavaksite frank.news.

Frank.news wijst erop dat Talpa Radio alleen wijst op de cijfers in de commerciële doelgroep 20 tot 49. Maar: “Radiocijfers worden gemeten onder alle Nederlanders van 10 jaar en ouder en adverteerders focussen al lang niet meer alleen op de doelgroep 20-49.”

In de algemene doelgroep staat het er een stuk minder florissant voor voor 538, aldus frank.news. “Dan is de conclusie dat Radio 538, het boegbeeld van Talpa en jarenlang de meeste beluisterde zender van Nederland, het afgelopen jaar definitief zijn koppositie heeft moeten afstaan aan NPO Radio 2.”

De zender van de publieke omroep wist de afgelopen jaren steeds meer bekende dj’s aan zich te binden, terwijl Radio 538 zijn absolute ‘luister magnet’ Edwin Evers eind 2018 zag stoppen. In 2018 was het nog stuivertje wisselen tussen Radio 2 en Radio 538, waarbij de koppositie per luisterperiode wisselde. In 2019 zijn bakens definitief verzet.”

Hoe komt dat toch? “Hoe goed Frank Dane dus ook zijn best doet, het verdwijnen van de ochtendshow van Edwin Evers heeft diepe wonden nagelaten.

Het artikel ‘Luistercijfers tonen teloorgang van Radio 538’ kunt u lezen op frank.news.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen