Jan Smit denkt aan massaal protest tegen radiozenders

‘Haar naam is Laura, een hele lieve meid!’, ‘Boom, boom bailando, dans met mij de tango!’ en ‘Als de morgen is geko-men’: stuk voor stuk platen waar de gemiddelde muzieksamensteller van gruwelt. Belachelijk, vindt Jan Smit. Hij is er goed klaar mee dat de landelijke radio zijn muziekjes maar niet draait. Volkszangers protesteren al jaren tegen een gebrek aan airtime, maar er gebeurt niets. In die zin voelt Smit zich enigszins verwant met de mensen die protesteren voor het klimaat.

Op een gegeven moment is de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen voorbij“, merkte een van de activisten van Extinction Rebellion op in de media. En dat inspireert ook Smit om er feller tegenin te gaan.

Smit is boos. Hij zegt op Instagram: “Ik denk dat ik ook maar eens een paar Nederlandstalige collega artiesten én hun fans op ga trommelen om massaal te protesteren tegen een aantal landelijke radiozenders die onze muziek veel te weinig draaien! Want de tijd van vriendelijk vragen en petities ondertekenen is wat mij betreft op dat gebied ook wel voorbij… 😜

Veel volkszangers willen hun muziek het liefst bij de mensen in de strot duwen. Ze pleiten dan voor een Nederlandstalig-quotum, waarbij radiozenders verplicht een bepaald percentage aan Nederlandse muziek moeten draaien.

Qmusic-muziekbaas Rob Ester reageert geprikkeld. “Snelle, Marco Borsato, Nielson, Maan, Suzan & Freek, Davina Michelle, Tino Martin… Hoog tijd dat die eens gedraaid worden inderdaad!

Foto: AVROTROS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen