De Kennis van Nu verder zonder Diederik Jekel

Diederik Jekel stopt na vijf jaar met de presentatie van het wetenschappelijke programma De Kennis van Nu op NPO 2. Hij begint een eigen YouTube-kanaal over klimaatverandering en wil daar meer tijd voor hebben. Dat heeft hij gezegd in WNL’s ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Jekel, die het programma samen met Elisabeth van Nimwegen presenteert, ziet het als zijn missie om klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Hij is druk bezig met de lancering van zijn kanaal.

Het YouTube-kanaal is een ambitieus project. “Het is iets wat ik zelf helemaal aan het starten ben. Het staat nog niet online. Het is met mijn eigen geld en mijn eigen middelen.”

Waarom is dat kanaal nodig? “Ik heb het gevoel dat op dit moment op televisie niet altijd op een heel fijne manier over klimaatverandering gepraat wordt. Het is sowieso een heel ingewikkeld onderwerp en heel veel mensen weten niet echt wat een broeikasgas is, maar er is ook heel veel ruzie en gedoe om. Het wordt of met een soort zalvend dingetje verteld van mensen die allemaal heel erg genieten van vegetarisch zijn en elektrische auto’s. Daardoor is er een grote groep mensen die dan denkt: ‘Het is niet voor mij.’ En we moeten het er wel over hebben.”

Om zich er volledig op te focussen, stopt Jekel dus met De Kennis van Nu. “Ik merk dat het gewoon heel veel is. Ik vind het heel spannend. Ik ben wel echt ermee bezig om er tijd voor vrij te maken. Ik ga ook met De Kennis van Nu stoppen. Dat heb ik vandaag me de NTR besproken. Zodat ik me echt kan focussen hierop.”

Hij stopt met gemengd egevoelens. “Ik heb het mooiste programma ever kunnen maken. Het is een van de laatste goede wetenschappelijke programma’s op televisie. Ik ben er ook trots op dat ik er onderdeel van mocht zijn, maar ik merk gewoon dat die focus heel moeilijk is. Ik doe heel veel verschillende dingen en klimaatverandering is zo’n groot probleem, daar moeten we zeg maar bruggen gaan slaan.”

Gaat De Kennis van Nu wel door? “Ja, gelukkig wel, want nogmaals: het is een heel erg goed programma.”

Foto: NTR, Wiebke Wilting

7 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Willie Wortel
oktober 18, 2019 00:14

Prima kerel, beetje autistisch, maar met verstand van zaken. Jammer dat hij altijd zo vies is. Zweterig, te strakke shirts en dan ook nog vaak zo’n vies, pluizerig nekbaardje dat meer op schaamhaar lijkt. Onsmakelijk om naar te kijken.

Gast
Sjaalie van der Klappe
oktober 17, 2019 19:03

Jekel

Gast
Ereklasse
oktober 17, 2019 17:03

Ook ik heb mijn focus naar YouTube verlegd.
In drie maanden tijd toch mooi zeven abonnees gescoord!

Gast
Zomaar
oktober 17, 2019 16:54

Er is een complete energiecentrale nodig om de computers van YouTube te voeden.

Gast
Dij Enkletser
oktober 17, 2019 16:14

Die Diederik,gaat stoppen met de”Kennis van Nu”,
en begint aan de “Waanzin van de Toekomst”<<

Trouwens,Ik heb ook veel Kennissen,hehe<<

Gast
Bears’den
oktober 17, 2019 14:35

Klimaatverandering..
Om moe van te worden..

Gast
Peter L.
oktober 17, 2019 14:09

Gek genoeg had hij wel tijd om in RTL Boulevard op te duiken. Hij lijkt er dus gewoon te zijn uitgewerkt. Alleen dat zeggen we tegenwoordig niet meer. Er is altijd een ‘nieuwe uitdaging’.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen