Erik de Zwart: ‘John de Mol is niet slim bezig’

Erik de Zwart vindt dat John de Mol niet goed bezig is als eigenaar van de familiezender SBS 6. Hij moet niet vergeten waarom de zender vroeger werd omarmd. Dat geeft hij aan in de Nieuwe Revu. Het is geen geheim dat De Mol liever wereldwijd verkoopbare amusementsprogrammaatjes uitzendt dan de volkse programma’s en het rauwe reality waar SBS 6 groot mee werd. Maar toch is dat wat de SBS-kijker juist wil zien; de grote shows en de ledlampen ziet men al bij RTL 4.

Onverstandig, vindt De Zwart het. “John de Mol is niet slim bezig. Denk een beetje na voor je iets doet. Het volkse van SBS, dat waar de zender groot mee is geworden, moet er ineens helemaal vanaf om een soort tweede RTL 4 te kunnen worden, de zender die hij in eerste instantie had willen hebben.”

De vernieuwingsdrift van De Mol heeft hét gezicht van SBS 6, Piet Paulusma, reeds zijn baan gekost. “Piet is de belichaming van de typische Nederlander, maar John ziet liever Sylvie Meis of Wendy van Dijk het weer presenteren, denk ik. Lekker fris, maar nul verstand van zaken.

En wat moet er nu met Paulusma gebeuren? “Overstappen naar Omroep MAX zou natuurlijk fantastisch zijn geweest, maar ook daar zit een directeur die graag de boventoon voert.

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen