Nummer twee Radio 538: ‘Wél nummer één in doelgroep’

Radio 538 mag tegenwoordig dan niet langer de nummer één van Nederland zijn, wel pakt het station van Talpa Radio goud in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar. Daarin staat het stevig aan kop met 17,3 procent marktaandeel. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. Talpa Radio benadrukt dat dit aandeel ‘nagenoeg even hoog is als in dezelfde meetperiode vorig jaar’, namelijk 17,5 procent. Bovendien: “De nieuwe ochtendshow van 538 is het best beluisterde programma in dat tijdvak.”

De ochtendshow van Edwin Evers‘ opvolger Frank Dane doet het volgens Talpa Radio top. “Ten opzichte van de vorige meetperiode is de afstand tot de andere ochtendshows gegroeid. De afstand tot de nummer twee is 38 procent (in 20-49 jaar).”

De nummer één in de middag is Ruud de Wilds show op NPO Radio 2, maar dat geldt volgens Talpa Radio niet voor de doelgroep. “De Coen en Sander Show is in 20-49 jaar nog altijd de nummer één onder de middagshows, het marktaandeel van het programma groeit in één jaar tijd van 17,4 naar 18,0 procent.

Zenderbaas Menno de Boer van Radio 538 zegt: “We zijn ontzettend blij dat we met 538 bijna op hetzelfde niveau zitten als precies een jaar geleden. En ook de 538 Ochtendshow met Frank Dane en De Coen en Sander Show scoren prachtige cijfers! Alle collega’s voor en achter de schermen werken keihard en ik ben echt erg trots op het hele team.

Lees ook: NPO Radio 2 blijft meest beluisterde zender Nederland (vanochtend)

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen