Frank Dane ligt niet wakker van gedaalde luistercijfers

Frank Dane ligt er niet wakker van dat de ochtendscores van Radio 538 zijn gedaald sinds hij Edwin Evers heeft opgevolgd. Hij hield er al rekening mee. Dat vertelt de radio-dj in gesprek met de Playboy. Het kon haast niet anders dan dat hij zou inleveren, aldus Dane. “Als radio verandert, verlies je per definitie luisteraars. Radio is namelijk een gewoonteding. Ik schrik er dus ook niet van dat we omlaag zijn gegaan, ik ben alleen maar blij dat mensen niet massaal zijn weggerend.”

Radio 538 is ook onder leiding van Dane nog steeds marktleider in de ochtend. De luisteraar is dus niet massaal weggerend. “Dat had ik toch ergens in mijn achterhoofd zitten. Maar waar hebben we het over: we rennen een marathon en we zijn pas net gestart.”

Toch houdt hij de luistercijfers nauwgezet in de gaten. “De laatste cijfers kwamen binnen op de dag na ‘Utrecht’, dus die konden ons dubbel gestolen worden. Maar je kijkt er toch naar, al had ik me voorgenomen om dat de eerste maanden niet te doen.

Dane is er in elk geval niet obsessief mee bezig. “Ik ben zeker niet in de doelgroepjes gedoken om te zien wat vrouwen tussen de 20 en 32 die daar en daar boodschappen doen ervan vinden. Het maakt me nu even niet uit. Belangrijker vind ik dat mensen het oké vinden.”

Het is een meerjarenplan en zo denkt Radio 538 er ook over.

Het Playboy-interview met Frank Dane kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen