Frank Dane: ‘John de Mol heeft me nooit teruggefloten’

Geplaatst op Fri 10 May 2019 om 16:00

Frank Dane heeft nooit last gehad van de beruchte bemoeizucht van John de Mol bij zijn radiozenders. Althans, hij is nooit teruggefloten. Dat zegt de nieuwe ochtendjock van Radio 538 in de Playboy. De Mol staat erom bekend dat hij bijna alles hoort wat er bij Talpa Radio gebeurt en ook regelmatig ingrijpt. Hij probeerde het zelfs een keertje bij Edwin Evers, maar die had onafhankelijkheid bedongen in zijn contract. De artistieke vrijheid die Evers had, heeft Dane níet in zijn contract staat.

Het staat niet zwart op wit, als je dat bedoelt“, zegt Dane in de Playboy. “Omdat ik het niet nodig achtte. Ik ben op mijn 18de begonnen bij Radio 538 en ik heb het nooit gemist. Ik ben ook nooit teruggefloten achter de microfoon. Ook niet nu Talpa verandert met Talpa Network.

Vlak voor de start van zijn ochtendshow heeft Dane wel contact gehad met De Mol. “Voordat ik begon, hebben we het meerdere keren over de show gehad. Hij wilde van me weten hoe ik het allemaal voor me zag. Toen heb ik hem verteld hoe ik het liefst radio wil maken, namelijk zoals ik het nu doe, dus het was eigenlijk gewoon op makersniveau een beetje brainstormen met elkaar.”

De Mol heeft Dane geen streng referentiekader opgelegd. “Het is niet zo dat ik een blauwdruk van het programma op een A4’tje had staan.”

Die ontmoetingen met John waren heel leuk. Tot nu toe laten ze me mijn gang gaan“, zegt hij. “Ik voel me ontzettend bevoorrecht om de ochtendshow van Radio 538 te mogen doen, nu is het aan mij om die plek te behouden.”

Het Playboy-interview met Frank Dane kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538
20 Reacties op “Frank Dane: ‘John de Mol heeft me nooit teruggefloten’”


 1. Baron

  Zie je hoe de één na de ander elke dag weer fellatio pleegt op John de Mol?

  Ze schijten allemaal in de broek voor die narcist.

  Weg met John de Mol en zijn Orwelliaanse imperium.

 2. Ricardo

  Baron

  Durf jij een grote waffel op te zetten tegen je werkgever en hem te corrigeren indien nodig. vast niet, want dan ben je je baan kwijt. Komt dus op het zelfde neer.

 3. Rob

  Die MC toch…ik zie veel berichten uit de Playboy.

 4. pip

  Hoe komt het dat de lasten om zelf grof vuil af te leveren in borger Odoorn met 150% zijn gestegen terwijl het in HEEL VEEL PLAATSEN in Nederland GRATIS is.
  Om je grof vuil in te leveren in Borger Odoorn moet je bijna een miljoen op je rekening hebben staan.
  Ook in Borger Odoorn is de gekte toegeslagen.

 5. Bob

  @ Pip: dan moeten de Talpa grootverdieners Blaricum maar verruilen voor Borger-Odoorn ;-)

 6. Anti PVV

  pip: moet John de Mol dit regelen?

 7. Richard Otto

  Ja, maar ik heb Frank Dane ook nog niet op spannende uitspraken kunnen betrappen, dus terugfluiten is ook niet nodig. Giel durft nog steeds wat meer.

 8. Gaaaaaaaap

  Hielenlikker inteelt Talpa praatjes

 9. #driebier

  Frank speelt op safe, hij vindt het — tot nu toe — niet nodig om de randjes op te zoeken of af en toe er overheen te gaan.

  Je kunt dat saai of weinig spannend vinden, het is een/zijn keuze en de tweemaandelijkse luistercijfers moeten uitwijzen of de luisteraar dat ook vindt.

  Daarmee wil ik niet zeggen dat spannende radio alleen maar spannend is als je vaak over het randje gaat door bijv. iemand te beledigen of te kakken zetten of anderszins wat eigenlijk toch niet door de beugel kan.

  Spannende radio kan bijv. juist gewaagd of écht leuk zijn, hoewel “leuk” ook weer voor iedereen anders is.

 10. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat fijn. Dit is het soort ‘feel good’ berichtjes die onze dag helemaal goed maken.
  Frank Dane zit dus niet in een keurslijf lezen we vandaag.
  Deze kloon van dertien-in-een dozijn is zooo grijs en non-descript dat sjon hem ongehoord z’n gang kan laten gaan. Onvoorstelbaar dat dit familie is van de fabuleuze onovertroffen robert jensen, dus niet zo onbegrijpelijk dat de luisteraars massaal zijn afgehaakt en voortaan een paar uurtjes radio2 van de npo afwachten tot deze grijze muis z’n klep weer houdt en het veld ruimt. Bedankt, we vonden het niks. Vraag eens of je broer een middagje de honneurs wil waarnemen, je zal zien dat het effect heeft.. (gratis tip, schiet je niks mee op)

 11. Deadly Viper

  Steeds meer nitwits bij dat talpa tv..

 12. Ron

  Steeds meer nitwits aangenomen op de marketing van talpatv.

 13. Ron

  Pip, dan gooi het op een hoop en steek je het in de brand.

 14. Wolllter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 15. Wil

  All Together Now grootste terugval.
  It takes Two matige terugval.
  Uiteindelijke verliezer RTL.
  Tja….het is ook echt geen goed programma.

 16. Tv junkie xl

  Echt genoten van All Together Now…zit leuk in elkaar. It Takes 2 gast het aan de cijfers te zien helaas niet halen.

 17. Wil

  @tv junkie xl: ben je blind of zo? De kijker heeft All Togethet Now echt gestraft.

 18. Tv junkie xl

  Oei It Takes 2 blijft in de 600.000 kijkers hangen…volgende week rond 500.000. Is ook wel erg saai. Als de man van de AH je bekendste kandidaat is zegt dat al genoeg.

 19. Willem d'n Draaijer

  In de psychologie noemen ze dit ‘de spontane ontkenning’. Wat Dhr. Dane er niet bij vertelt is dat hij 3 proefprogramma’s moest maken van zijn ochtendshow voor Dhr. de Mol. waarna hij te horen kreeg wat anders moest.

 20. Jan van Zanten

  Het is dat Robert zijn broer is, anders zou je nog denken dat Frank de ideale schoonzoon is. Maar er moet dus ook bij Frank iets mis zijn.
  Giel Beelen is een veel betere jock, zoekt de randen op, maakt contact. Alleen zijn imago is een probleem.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.