Frank Dane: ‘John de Mol heeft me nooit teruggefloten’

Frank Dane heeft nooit last gehad van de beruchte bemoeizucht van John de Mol bij zijn radiozenders. Althans, hij is nooit teruggefloten. Dat zegt de nieuwe ochtendjock van Radio 538 in de Playboy. De Mol staat erom bekend dat hij bijna alles hoort wat er bij Talpa Radio gebeurt en ook regelmatig ingrijpt. Hij probeerde het zelfs een keertje bij Edwin Evers, maar die had onafhankelijkheid bedongen in zijn contract. De artistieke vrijheid die Evers had, heeft Dane níet in zijn contract staat.

Het staat niet zwart op wit, als je dat bedoelt“, zegt Dane in de Playboy. “Omdat ik het niet nodig achtte. Ik ben op mijn 18de begonnen bij Radio 538 en ik heb het nooit gemist. Ik ben ook nooit teruggefloten achter de microfoon. Ook niet nu Talpa verandert met Talpa Network.

Vlak voor de start van zijn ochtendshow heeft Dane wel contact gehad met De Mol. “Voordat ik begon, hebben we het meerdere keren over de show gehad. Hij wilde van me weten hoe ik het allemaal voor me zag. Toen heb ik hem verteld hoe ik het liefst radio wil maken, namelijk zoals ik het nu doe, dus het was eigenlijk gewoon op makersniveau een beetje brainstormen met elkaar.”

De Mol heeft Dane geen streng referentiekader opgelegd. “Het is niet zo dat ik een blauwdruk van het programma op een A4’tje had staan.”

Die ontmoetingen met John waren heel leuk. Tot nu toe laten ze me mijn gang gaan“, zegt hij. “Ik voel me ontzettend bevoorrecht om de ochtendshow van Radio 538 te mogen doen, nu is het aan mij om die plek te behouden.”

Het Playboy-interview met Frank Dane kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen