Edwin Evers: ‘John de Mol klaagde over een liedje’

Zelfs de grote Edwin Evers heeft wel eens te maken gehad met de beruchte bemoeizucht van John de Mol met alles wat er op zijn radio- en tv-zenders gebeurt. Dat vertelt de radiomaker vandaag in het AD. De Mol heeft de reputatie overal bovenop te zitten en dat klopt ook wel een beetje, aldus Evers. “Ooit klaagde hij over een liedje dat ik draaide: U2 met Johnny Cash of zo. Dat vond hij niet passen op dat moment. Prima dat je dat vindt, maar dat ben ik dus niet met jou eens.”

Daarna heeft hij bij Evers niet veel meer uitgehaald. “Verder heeft hij me behoorlijk met rust gelaten. Ik ben blij dat ik ooit contractueel liet vastleggen dat ik 100 procent creatieve vrijheid heb. Ik heb daar genoeg gedonder mee gehad bij andere stations.

Evers had ook de creatieve vrijheid bij het samenstellen van zijn team, al heeft hij daar ook wel eens wat gedonder mee gehad met zijn collega’s. “Ik word inderdaad niet snel boos. Ik ben iemand die het allemaal opkropt. Dat is gevaarlijk, want áls ik boos word, ben ik soms onevenredig hard. De laatste keer was toen ik een verandering in het programma wilde doorvoeren.”

Hij vervolgt: “Rick en Niels waren het er niet mee eens dat ik Jelte er als sidekick bij wilde halen (oktober 2016, red.). Hij deed al veel op locatie en was invaller. Niets persoonlijks, maar zij waren bang dat het ten koste zou gaan van de drive. Dat risico bestond, maar ik wilde hem er toch bij hebben.”

Ik ben iemand van het harmoniemodel, maar soms moet je iets doordrukken.’

Een groot interview met Edwin Evers leest u dit weekend in het AD of kunt u lezen via Blendle.

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen