Wilfred Genee: ‘Humberto zat in Televizier-complot’

Wilfred Genee denkt dat Humberto Tan in januari onderdeel was van een Televizier-complot. Hij zou nooit de RadioRing hebben uitgereikt als er een kans was dat Genee zou winnen. Dat zegt de presentator in SLAM Statements. Genee was net als Bram Krikke en Edwin Evers in de race voor de prijs. In de YouTube-serie van SLAM wordt Genee geïnterviewd door Krikke. “Ik denk eigenlijk dat jij die prijs gewonnen hebt, maar dat ze bij zichzelf hebben gedacht: dat kan niet.”

Genee denkt dat men eigenlijk voor Krikke gestemd heeft, maar de organisatie voor Evers koos. “Dat denk ik omdat de man die de prijs uitreikte, zó’n bloedhekel aan mij heeft. Als hij had geweten dat er ook maar 1 procent kans was geweest dat ik hem had gewonnen, dan was hij niet gekomen.”

Het gaat over Humberto Tan. “Hij kwam alleen maar omdat hij al wist wie de winnaar was. Op het moment dat Humberto Tan op kwam en ik zat naast Edwin Evers en jij ernaast, zei ik al: ‘O, ik weet al wie gewonnen heeft en dat ben ik niet.’ Toen zei Edwin Evers nog voor de grap: ‘Het zou natuurlijk een wereldstunt zijn als jij gewonnen hebt en hij die prijs aan jou gaat uitreiken.’ Ik zei: ‘Dat gaat in geen 100 jaar gebeuren.’

Tan zou nóóit een prijs aan hem uitreiken, aldus Genee. “Het is bekokstoofd. Ze hebben tegen hem gezegd: ‘Wilfred kan het niet winnen, want Edwin gaat het winnen. Kom je dan?’ Dan komt hij. Het is één grote opzet. Ik weet het eigenlijk wel zeker.

Het was doorgestoken kaart, aldus Genee. “Het was dus van tevoren al bedacht dat Edwin Evers het zou gaan winnen. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat Edwin Evers al wíst dat hij ging winnen, anders was hij er misschien niet eens geweest.”

Krikke heeft veel volgers op social media en die stemden massaal op hem. Daardoor won hij ook de Zilveren Radioster. “Ik denk dat jij daar ook de meeste stemmen had. Als jij de meeste stemmen hebt bij de Zilveren Radioster, hebben jouw volgers jou ook gewoon gekozen voor de RadioRing. Dat weet ik echt zeker, maar dat konden die organisaties zich natuurlijk niet veroorloven. Dus dachten ze: dan moeten we die aan Edwin Evers geven, dat vindt iedereen goed. Dat vind ik ook. Maar ze konden het niet maken om Bram Krikke drie prijzen te laten winnen op zo’n gala.”

Foto: SLAM

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen