Wilfred Genee: ‘Humberto zat in Televizier-complot’

Geplaatst op Sun 07 Apr 2019 om 13:00

Wilfred Genee denkt dat Humberto Tan in januari onderdeel was van een Televizier-complot. Hij zou nooit de RadioRing hebben uitgereikt als er een kans was dat Genee zou winnen. Dat zegt de presentator in SLAM Statements. Genee was net als Bram Krikke en Edwin Evers in de race voor de prijs. In de YouTube-serie van SLAM wordt Genee geïnterviewd door Krikke. “Ik denk eigenlijk dat jij die prijs gewonnen hebt, maar dat ze bij zichzelf hebben gedacht: dat kan niet.”

Genee denkt dat men eigenlijk voor Krikke gestemd heeft, maar de organisatie voor Evers koos. “Dat denk ik omdat de man die de prijs uitreikte, zó’n bloedhekel aan mij heeft. Als hij had geweten dat er ook maar 1 procent kans was geweest dat ik hem had gewonnen, dan was hij niet gekomen.”

Het gaat over Humberto Tan. “Hij kwam alleen maar omdat hij al wist wie de winnaar was. Op het moment dat Humberto Tan op kwam en ik zat naast Edwin Evers en jij ernaast, zei ik al: ‘O, ik weet al wie gewonnen heeft en dat ben ik niet.’ Toen zei Edwin Evers nog voor de grap: ‘Het zou natuurlijk een wereldstunt zijn als jij gewonnen hebt en hij die prijs aan jou gaat uitreiken.’ Ik zei: ‘Dat gaat in geen 100 jaar gebeuren.’

Tan zou nóóit een prijs aan hem uitreiken, aldus Genee. “Het is bekokstoofd. Ze hebben tegen hem gezegd: ‘Wilfred kan het niet winnen, want Edwin gaat het winnen. Kom je dan?’ Dan komt hij. Het is één grote opzet. Ik weet het eigenlijk wel zeker.

Het was doorgestoken kaart, aldus Genee. “Het was dus van tevoren al bedacht dat Edwin Evers het zou gaan winnen. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat Edwin Evers al wíst dat hij ging winnen, anders was hij er misschien niet eens geweest.”

Krikke heeft veel volgers op social media en die stemden massaal op hem. Daardoor won hij ook de Zilveren Radioster. “Ik denk dat jij daar ook de meeste stemmen had. Als jij de meeste stemmen hebt bij de Zilveren Radioster, hebben jouw volgers jou ook gewoon gekozen voor de RadioRing. Dat weet ik echt zeker, maar dat konden die organisaties zich natuurlijk niet veroorloven. Dus dachten ze: dan moeten we die aan Edwin Evers geven, dat vindt iedereen goed. Dat vind ik ook. Maar ze konden het niet maken om Bram Krikke drie prijzen te laten winnen op zo’n gala.”

Foto: SLAM
34 Reacties op “Wilfred Genee: ‘Humberto zat in Televizier-complot’”


 1. Alex

  Heeft Genee een punt, ondanks dat het puur speculatie is.

 2. GeenJurk

  Wat zou Jeroen van Koningsbrugge hiervan vinden?

 3. Woi!ter

  Wilfred heeft gelijk.

 4. Rubicon

  Kan ook dat Genee gewoon niet goed genoeg is. Is natuurljk ook een speculatie maar wel een plausibele. “ik weet het eigenlijk wel zeker”….vrij zwak

 5. Bears’den

  Wilfred is een baa$!
  Maakt friday move tot een zeer goede show!
  En op de radio bij Veronica komt ie ook los..

  Had hem gewoon kunnen winnen, al is Edwin ook gewoon goed, wat zeg ik..
  Heel goed..

 6. #driebier

  De vraag die ik wil weten is:

  Waarom heeft Tan dan zo’n hekel aan Genee, zoals Genee zelf beweert? Is er ooit wat gebeurd tussen die twee in het (recente) verleden? Ik lees nergens iets over een (vermeend) akkefietje tussen hun?

 7. Jordao

  Genee zit hier gewoon te stoken. Hij en Derksen zijn mede de oorzaak van de ondergang van Tan. Wat heeft Humberto Tan hen aangedaan denk ik zo? Hij moest het elke keer ontgelden in hun programma. Daarentegen heeft Tan in zijn show destijds nooit geen overtogen woord over beide gezegd. Die Genee is gewoon een rat. Terecht ook dat Evers die prijs gewonnen heeft.

 8. Mieke K

  Weer heeft Genee gelijk is toch allemaal een grote kliek

 9. Mart

  @ Jordao
  Stoken is het voornaamste kenmerk van Genee. Ook op tévee.

 10. Rico

  Wat een lul is Genee ook. Geeft in zijn programma continu af op Tan, samen met Derksen. Toen het bij Huys moeilijk ging zei Derksen vaak: Ja maar we gaan niet iemand publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Maar bij Tan deden ze dat maar al te graag. Genee is een kutpresentator, een slechte interviewer en walgelijk persoon. Geeft continu een voorzet om iemand af te branden en als Derksen dan los gaat, doet Genee achterbaks. Sneue vent

 11. Joris den Besten

  Wordt Humberto ook iedere week getest op drugs en alcohol?

 12. Erwin

  Dus eigenlijk had Bram Krikke gewonnen, maar omdat Humberto Tan een bloedhekel aan Wilfred Genee heeft, koos de organisatie uiteindelijk voor Edwin Evers. Duidelijk verhaal toch.

 13. Eric

  Slam is een leuke zender.

 14. Sven L.

  Tan heeft in 2007 ‘zijn’ (lees: Genee) programma in de schoot gekregen bij de overname van Tien/Talpa. Genee werd ‘verbannen’ naar het veel kleinere RTL7; wellicht steekt hem dat nog na al die jaren.

 15. Trudy

  Genee heeft gelijk Tan is een wraakzuchtig mannetje dat niet tegen zn verlies kan

 16. Lies

  Wat en querulant is die Genee. Hij weet niet van ophouden en dat terwijl hij geen been heeft om op te staan.

 17. Bart

  @Jodao Er is iets gebeurd toen ze allebei bij Talpa zaten bij de sportafdeling. Dit conflict is erger geworden toen ze beide na het stoppen bij RTL terecht kwamen. Daar is het ook misgegaan tussen Tan en Derksen toen RTL voor een jaar de rechten van de Eredivisie had en ze met elkaar te maken hadden.

 18. Ray

  Geen idee of de vermoedens van Genee waar zijn, maar Tan heeft natuurlijk wel de schijn tegen. Dat akkefietje met Genee, het vreemdgaan met Stax, Jandino uit het programma Dance Dance Dance naaien. Niet bepaald de bouwstenen voor een betrouwbaar, eerlijk imago.

 19. Remi

  Er zit veel onverwerkt oud zeer bij Humberto.
  Hij houdt Wilfred en Johan mede verantwoordelijk voor zijn falen.

 20. Godefroy France

  Genee is zowieso het prototype van een vreselijke zuiger, of hij gelijk heeft zal Van Koningsbrugge ons over enkele dagen,,,, haarfijn uitleggen!

  Neemt overigens niet weg dat Tan een vreslijke onbetrouwbare talentloze BNer is!

  Dus Tan in de BAN
  Genee, weg ERMEE
  Van koningsbrugge, TBS

 21. Pakalu Papito

  Genee zat tijdens de uitreiking in één zaal met Lex Harding, Willem van Kooten en Edwin Evers. Echte radiomakers dus. Maar Genee zal wel even vertellen hoe het in elkaar zit. Vreselijke vent.

 22. Ron

  Weet niet of Krikke had gewonnen. Ik vind het een overschat gozertje. Het is alleen maar jaloezie en kift dat Evers gewonnen heeft en niet hij.

 23. eva

  Kennen jullie Humberto persoonlijk,verhaal heeft altijd twee kanten.

 24. Gwendolyn

  Quatsch.

 25. Rubicon

  @Bart. Interessante info. Graag wat meer details. Genee niet vies van leveren van streken (contractonderhandelingen, paar jaar geleden, was niet chique). Vilein is niet erg maar Genee is meer vals. Gaat ie het niet mee redden om zo groot te worden als ie wil. Denk dat ie toch altijd beetje in de marge zal blijven

 26. edwin

  Ik denk zeker wel dat Genee gelijk heeft. een kliek is het, dit is niet vreemd in dit wereldje.

 27. Thierry Baudet for President

  Veel complotdenkers hier, en terecht!

 28. M

  Haha, wat is een ook een trieste kneus die Genee….

 29. Mick

  Wilfred heeft gelijk. Daarom RTL Late Night met Robert Jensen. Peter doe het!

 30. Annoniemus

  Dan zou Humberto Tan racistisch bezig zijn om een prijs niet uit te willen reiken aan een blanke !

 31. Deadly Viper

  Genee zit er nog steeds mee dat toen hij de 1e keer voor een zak geld naar Talpa ging en weer met hangende pootjes terug bij RTL kwam RTL hem afstrafte door Eredivisie bij hem weg te halen en Tan op die plek kwam.

  Sinds die tijd zijn Genee en zure muppet Derksen negatief over Humberto gaan doen. Gewoon pure misgunnerij van die 2.

 32. west observeert

  Het gaat bij Derksen niet om de persoon Tan, maar om zijn kritiekloze manier van interviewen……..

 33. Jordao

  @west observeert, maar waarom moet dan Tan’s vrouw het dan ook ontgelden in die smakeloze VI? Dat ie Derksen geen emotie kent dat weten we inmiddels wel maar dan hoeft ie toch niet zijn vrouw af te branden omdat zij in de laatste uitzending van RTL Late zeer emotioneel was en door de tv regie in beeld kwam. Wat heeft zij nou met de hetze te maken?

 34. Stenley

  Heeft Genee wel ballen? Lijkt wel een oud wijf. Hij is steeds bezig met Humberto maar ik heb Humberto nooit iets over hem horen zeggen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.