Q-Igmar na mislukt duoschap met Mattie terug naar 538

Geplaatst op Fri 05 Apr 2019 om 8:30

Igmar Felicia verlaat Qmusic na slechts anderhalf jaar om aan de slag te gaan voor Radio 538. Hij krijgt iedere zaterdag- en zondagavond zijn eigen show en wordt een vast gezicht van TV 538 en het YouTube-kanaal. Dat heeft Talpa Radio laten weten. Felicia stapte eind 2017 over van SLAM naar Qmusic om de nieuwe Wietze de Jager te worden, maar het duoschap met Mattie Valk beviel niet goed en sindsdien is hij doordeweeks te horen in de avonduren. Nu gaat hij naar 538.

Igmar Felicia is blij. “Ik sta te springen om aan de slag te gaan bij 538. Al vanaf de eerste klas heb ik een 538 schoolagenda. Vanaf dat moment is de liefde er en is die nooit meer weggeweest. Ik ben super blij met de kansen die ik krijg om een echte Igmar-show te gaan maken en ga mij daarnaast focussen op online formats waar 538 grote stappen in zet. Ik zit vol met ideeën en kan niet wachten te beginnen!

538-zenderbaas Menno de Boer is blij met deze aanwinst. “Igmar is een echte radio én video-personality met een enorm bereik. Al vanaf het eerste moment dat hij op ons 538 Hitzone themakanaal presenteerde viel zijn unieke scherpte, brutaliteit en liefde voor radio op.”

Felicia is gewoon 538, vindt De Boer. “Hij past als een handschoen bij 538 en we zijn blij dat hij thuiskomt en onderdeel wordt van Team 538. Binnenkort maken we meer details over de vernieuwde programmering bekend.”

Shownieuws

538-presentator Mark Labrand liet donderdag in Shownieuws weten de komst van Felicia toe te juichen. “Voor zo ver ik Igmar ken: als hij een wondje heeft, komt er nog net geen paars-groen bloed uit. Deze jongen ademt 538. Net als ik had hij als brugpieper een 538-schoolagenda. Ik ben nog niet gebeld door de baas voor de 10-procentregeling, maar ik kan toch met trots zeggen dat ik met hem in 2013 zijn demo heb opgenomen toen hij voor ons talent-station ging werken.”

Zelf zei Felicia: “Ik vind 538 een jonge en brutale zender, maar toch volwassen en dat vind ik er heel tof aan. Dat past denk ik heel erg bij mij. In de zomer wilde 538 al heel graag dat ik kwam en toen zijn we de gesprekken met elkaar gaan voeren. Definitief weet ik het nu ongeveer een maand.”

538 past beter bij hem dan Q. “Ik heb heel veel geleerd bij Q. Ik ben er een stukje volwassener geworden, want ik kwam als jochie van SLAM binnen. Ik heb er veel geleerd als je een ochtendshow doet waar heel veel ogen op gericht zijn. Ik pas heel goed bij 538.

Per direct

Felicia stopt per direct en de vervanging staat al klaar op Qmusic. Kai Merckx en Joost Swinkels vormen de nieuwe doordeweekse avond van de radiozender. Na de middagshow van Domien Verschuuren is Kai Merckx van 19.00 tot 22.00 uur te horen en van 22.00 tot 00.00 uur is het aan Joost Swinkels.

Programmadirecteur Dave Minneboo laat weten: “Qmusic is al sinds 2017 marktleider in de avond en met Kai en Joost gaan we dat de komende tijd verder uitbouwen. Kai is zowel op radio als in video en social media een multi-talent en een meester in het neerzetten van een goede sfeer. Joost is met zijn 21 jaar een van de jongste dj’s én een van de grootste beloftes op de landelijke radio. Kortom, een frisse nieuwe avond met grote talenten waar we de komende tijd nog veel van gaan horen.

Foto: Radio 538
12 Reacties op “Q-Igmar na mislukt duoschap met Mattie terug naar 538”


 1. N

  Tis moeilijk, werken met de grootse backstabber in radio wereld.

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wegens succes weggepromoveerd.
  Merkwaardig maar waar.
  Wie weet heeft meer informatie?
  Hier zit een geschiedenis achter.
  En is dit de laatste stap op weg naar de Exit?

 3. Rodrigo

  N, dat heet een messensteker, in het Nederlands, we zitten niet in Engeland.

 4. Tim

  Om eerlijk te zijn, snap ik niet wat Igmar bij Q deed, 538 past inderdaad veel beter bij hem. Belofte voor de toekomst. Gaan we nog veel van horen.

 5. jan

  Ik zou inderdaad ook niet met mijn rug naar Mattie gaan zitten.

 6. Joris den Besten

  Wanneer komt de reportage nou eindelijk op tv over Mattie en Wietze?

 7. Tim20

  Ik hoor Kai Merckx wel graag bezig, happy energieke radio. Soms een beetje druk, maar in avondradio mag dit wel.

  Kai past beter bij Q dan Igmar

 8. Max

  Igmar is met name nog een jonge jongen die met kinderachtige grapjes (check zijn Insta) de doelgroep probeert te bereiken. In niets is hij al een volwassen vent helaas.

 9. Fox Mulder

  Q = Qlote

 10. Roen

  Q verliest weer een naam. Naast Marieke, Mattie en Domien hebben ze geen enkele echte radio ster meer (al zijn dat ook niet grote sterren). Wat dat betreft leggen ze het af tegen 538 en radio 10.

 11. Ronald

  Roen, dat meen je toch niet ? Marieke en Mattie radiosterren ?? 😅😅

 12. Bennetje

  @roen

  En welke sterren heeft 538 dan?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.