NTR bevestigt Matthijs als College Tour-presentator

Geplaatst op wo 06 mrt 2019 om 12:30

Matthijs van Nieuwkerk wordt inderdaad de nieuwe presentator van College Tour. Verder verhuist het programma naar de prestigieuze zondagavond van NPO 1. Dat heeft omroep NTR bevestigd na de primeur van het AD hierover. Eigenlijk wilde de NTR het nieuws later naar buiten brengen. “Het nieuws dat Van Nieuwkerk Twan Huys zal opvolgen kwam vandaag vroegtijdig naar buiten“, zo laat een woordvoerder zojuist weten. “NTR en BNNVARA slaan de handen ineen voor de doorstart.

De formule van het programma is ‘eenvoudig maar ijzersterk’, aldus de omroep. “Studenten mogen onder leiding van een moderator een inspirerende gast hun vragen stellen. In het nieuwe seizoen zal Van Nieuwkerk de rol van moderator op zich nemen.”

College Tour werd bij de NTR ontwikkeld en groot gemaakt door Twan Huys, die het programma bedacht en van 2007 tot maart 2018 presenteerde. Toen Huys naar RTL vertrok, is de NTR op zoek gegaan naar een nieuwe presentator.

Willemijn Francissen, mediadirecteur van de NTR: “We zijn heel blij dat Matthijs ja heeft gezegd tegen College Tour. En ook dat de collega’s van BNNVARA hierin mee willen gaan. De NPO heeft het ook nog eens een prachtslot gegeven op de zondagavond op NPO 1 – we hebben, kortom, alle reden om uit te kijken naar een nieuwe serie.

College Tour start op zondag 19 mei op NPO 1 met vijf afleveringen.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt
14 Reacties op “NTR bevestigt Matthijs als College Tour-presentator”


 1. Enzo Voorthuijsen

  Jammer maar helaas.

 2. Flip de Beer

  Had M erop gezet!

 3. Maxer

  In het bovenste gedeelte van de tekst staat dat het komt op Npo1 op de zaterdagavond, dit moet dus blijkens de tekst verderop zondagavond zijn.

 4. Iy

  Jammer voor Twan HAHAHAHAHAHAHA.

 5. Robbie

  Let maar op, dat worden allemaal van die links ge-orienteerde gasten, zoals politici van GL, Pvda en SP en amerikaanse democaten. Bah !

 6. Antonis

  Lijkt op 1e gezicht wellicht een logische keuze, maar niet wanneer ik bedenk dat Matthijs van Nieuwkerk in principe zeer zelden in DWDD buitenlandse gasten interviewt omdat hij zich daar niet zo senang bij voelt. Dit terwijl bij Collegetour juist vaak de buitenlandse gasten de usp is. Zou Matthijs dan eindelijk ook naar de nonnen gaan om zijn Engels bij te spijkeren? ;-)

 7. an twan

  de een zijn dood…

 8. Ad

  En op de uitvaart van RTL-late night wordt de erfenis al verdeelt.

 9. Johan Hangsnor

  Het verhuist naar BNN Vara dus dan weet je het al, weer meer ruimte voor het linkse geluid, zeker met Van Nieuwkerk als presentator.
  Alsof er al niet genoeg linkse talkshows op de publieke zijn.
  hebb de andere omroepen geen interesse in talkshows? willen ze liever alleen amusement brengen kunnen ze beter commercieel gaan.

 10. Trudy

  Heeft die Thijsje nu nog geen genoeg geld???600.000 voor een programma dat 3 kwartier duurt tuitmondje wil maar graaien..kan die fake kop niet meer zien

 11. df

  Hij kan niet eens engels…

 12. collegegirl

  sneu dat Twan van de televisie verdwijnt…zwaar overschat deze man.

 13. TT

  Doen! Dan pas blijkt deze johnny de zelfkikker niets maar dan ook niets te kunnen. Met zijn zuigmondje. Zakkenvuller pur sang!

 14. Lies

  College Tour was Twan Huys. Fits like a glove. Haal hem terug!
  En stuur Van Nieuwkerk eerst naar de nonnen in Vught.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.