De Wild kon faillissement Chris Zegers niet afwenden

Chris Zegers ging in 2001 keihard failliet door zijn muzikale ambities. Zelfs dj-ster Ruud de Wild kon het niet voor hem voorkomen. Dat vertelt de presentator van MolTalk in de VARAgids. Zegers bracht destijds het middelmatige liedje Circles uit en geloofde er zó heilig in dat hij al zijn geld in een videoclip stak. Het platenlabel waar hij destijds bij zat was namelijk het vertrouwen in hem verloren. “Ik moest zelf 50.000 euro investeren. Hiermee zou ik een nieuw liedje opnemen en een videoclip maken.”

Als het een hit zou worden zou het nieuw perspectief bieden, aldus Zegers. “Ik huurde een studio en in drie dagen namen we het nummer Circles op.

Waar kwam dat geld vandaan? “Ik leende geld van mijn vader voor de videoclip. Trots op het eindresultaat stuurde ik de clip naar MTV, TMF en The Box maar de clip werd geboycot omdat er rode verf over mij heen werd gegooid.”

Dat associeerde de kijker misschien met bloed, was de reden. Daar leek het dan ook wel een beetje op. “De clip werd verboden. Mijn droom en tienduizenden euro’s van mij én mijn vader down the drain. Ik was failliet.”

De Wild probeerde Zegers nog te ondersteunen. “Hij heeft me twee weken lang elke dag gebeld om mij ‘Je gaat luisteren naar Circles van Chris Zegers’ te laten zeggen en vervolgens het nummer te draaien.

Het effect? Circles kwam na een week binnen op nummer 100 van de Top 100. “En lag er na een week weer uit“, zegt hij. “Ik heb een grote fles champagne gekocht en met de jongens opgedronken.”

Het VARAgids-interview met Chris Zegers kunt u lezen via Blendle.

De betreffende videoclip:

Foto: AVROTROS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen