Mattie Valk heeft ijzeren incasseringsvermogen

Qmusic-ster Mattie Valk heeft een ijzeren incasseringsvermogen. Zelfs kwaliteitsmedia die hem keer op keer herinneren aan hoe ver hij gaat voor zes ton en een Tesla omarmt hij. “Mediacourant tovert vaak een glimlach op mijn gezicht“, zegt de presentator in Het Parool. “Het is niet altijd feitelijk en vaak best vilein, maar daardoor wel hilarisch. Ook al ben ik regelmatig lijdend voorwerp, het is echt een guilty pleasure voor mij. En voor veel mensen binnen de media.

Minder enthousiast is Albert Verlinde, presentator van tv-monster 6 Inside. “De naam Mediacourant leek in het begin toch enig verstand van zaken te voorspellen, maar het is eigenlijk een vergaarbak voor ditjes en datjes“, bitcht hij.

Hij vindt de genoemde website volstrekt inspiratieloos. “Vaak denk ik na een paar berichten: ‘Wat heb ik nu eigenlijk gelezen?’ Dan zijn het berichten gebaseerd op één regeltje tekst van de televisie van de avond ervoor“, zegt hij.

Dan rest de vraag: wat vindt Henny Huisman eigenlijk? Hij hekelt de reaguurders van het nieuwsplatform. “Toen ik vijf jaar terug kanker kreeg stond er op Mediacourant: ‘Ik hoop dat het uitgezaaid is, dan zijn we van je af.’ Dat schrijven ze ook. Als je je daar wat van aan moet trekken, dan durf je nooit meer iets in het openbaar te doen of te zeggen“, zegt hij tegen NU.nl.

NU.nl-ster Chris Helt: “
Dat heeft Mediacourant toch niet zelf geschreven? Je bedoelt een reactie onder het stuk?

Huisman: “Ja, een reactie gewoon. Dan schrijft iemand dat onder een valse naam. Dat doen mensen. Dat lees ik en dan denk ik: ‘Ben je gek!’ Je zou dat je ergste vijand niet toewensen.”

Eerder liet ook Janine Abbring al weten fan te zijn. “Door die kutsite van Mediacourant durft geen BN’er nog ironie en/of humor te gebruiken in een interview“, riep ze op Twitter.

Lees ook: Janine Abbring niet meer verliefd op Arjen Lubach (vorig jaar)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen