Marieke Elsinga twijfelde over commitment aan Q

Marieke Elsinga heeft er even flink over getwijfeld of ze wel een driejarige overeenkomst aan wilde gaan met Qmusic, waar ze nu samen met Mattie Valk de ochtendshow maakt. Dat vertelt de presentatrice in het tijdschrift &C. Het ochtendspits-tijdslot wordt door dj’s als het hoogst haalbare gezien, dus dat heeft Elsinga over de streep getrokken. “Nou, het was eigenlijk niet mijn ambitie om vijf dagen per week radio te maken, laat staan een ochtendshow, haha“, zo laat ze weten.

Dit voorstel wilde Elsinga echter niet voorbij laten gaan, al vond ze het wel een beetje eng om zich zo vast te leggen. “Ik heb een contract voor drie jaar, maar eigenlijk doe je een radioprogramma voor nog veel langer. Dat vond ik wel een beetje benauwend, eerlijk gezegd.”

Twijfel maakte zich van haar meester. “Ik heb wel een paar nachten wakker gelegen: schiet ik mezelf niet in de voet qua televisiewerk? Daar wil ik me óók in blijven ontwikkelen, dat is mijn droom. Maar ik haal heel veel energie uit de combi.

Is het presenteren van een ordinair datingprogramma als Adam Zkt Eva dan zo geweldig? “Dat vond ik een heel mooie kans. Het was voor het eerst dat ik met heel strakke presentatieteksten moest werken. Dat was anders dan ik gewend was, maar ik heb er wel van geleerd.

Overigens vindt Elsinga het zelf niet ordinair dat iedereen in het programma in haar blote vagijn rondloopt. “Het is niet ordinair. Het is mooi gedraaid, en ik ontmoet de kandidaten alleen in kleding.

Het &C-interview met Marieke Elsinga kunt u lezen via Blendle.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen