Edwin Evers wint RadioRing, Genee grijpt overal naast

Het programma Evers Staat Op van Edwin Evers heeft donderdagavond de Gouden RadioRing voor beste radioshow van het jaar gewonnen. Hij versloeg de radioshows Somertijd, Vroege Vogels, The Friday Move en Club Ondersteboven. Dat bleek tijdens de uitreiking in Theater Gooiland in Hilversum. Wilfred Genee had flink zijn best gedaan om zijn Friday Move te laten winnen, maar het mocht niet baten. Hij greep bovendien naast de Zilveren RadioSter voor beste radiopresentator.

Naast Genee waren in die categorie ook Edwin Evers en ene Bram Krikke genomineerd. Die prijs ging naar Krikke, die een radioprogramma heeft op SLAM!FM.

Krikke: “Wow, die had ik niet aan zien komen. Het is natuurlijk heel uniek dat iemand als ik, die eigenlijk net komt kijken in de radiowereld, deze prijzen wint. Ik heb veel respect voor radiocollega’s Edwin Evers en Wilfred Genee, dit is echt een enorme eer dat het publiek mij heeft gekozen tot de Beste Radioman van Nederland!

De genomineerde vrouwen waren Marieke Elsinga, Eva Koreman en Annemieke Schollaardt. Elsinga wist de meeste stemmers in beweging te krijgen.

Elsinga: “Ik ben onwijs blij met deze prijs. Mattie en ik zijn nog maar een half jaar bezig en dan is zo’n mooie publieksprijs de beste waardering die je van de luisteraars kunt krijgen. Het toont aan dat we op de goede weg zitten in de ochtend van Qmusic!

De Marconi Award voor beste zender werd gewonnen door NPO Radio 2. BNR kreeg de eerste Marconi Online Award voor de app BNR Smart Radio.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen