Tankstations vinden Domien Verschuuren onverstandig

Het is onverstandig dat Domien Verschuuren zijn telefoon heeft gebruikt tijdens een recente tankbeurt. Dat zegt Tim Schoenmaker, woordvoerder van de belangenvereniging van tankstations, bij EenVandaag. Verschuuren werd vorige week op zijn vingers getikt toen hij aan het bellen was terwijl hij zijn auto vol goot. “Het is wel zo dat het beter is om op te letten tijdens het tanken. Benzine en diesel zijn brandbare goedjes en daar moet je je aandacht bijhouden“, aldus Schoenmaker.

Veel tankstations verbieden bellen tijdens het tanken vanwege ontploffingsgevaar. Schoenmaker erkent dat dit gevaar vooral theoretisch is. “Als je je auto aanraakt en met een elektrisch apparaat in je hand staat, dan kan het theoretisch zo zijn dat de damp kan ontvlammen. Daar ken ik alleen geen voorbeelden van.

Ook Paul de Waal, voorlichter van BOVAG, kent geen voorbeelden. “Het is theoretisch, omdat het in de praktijk nog nooit gebeurd is en dat willen we zo houden. Maar toch, als je telefoon valt kunnen er bijvoorbeeld vonken ontstaan. Die kunnen ontbranden en dat wil je voorkomen.

Verschuuren liet eerder weten dat hij het idee heeft dat het belverbod bij tankstations een verouderde regel is.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen