Mensen woest: Domien Verschuuren belt tijdens tanken

Qmusic-ster Domien Verschuuren is bij een tankstation aangesproken op het feit dat hij stond te bellen tijdens het tanken. Dat laat de presentator weten op Twitter. Bij veel tankstations is bellen tijdens het tanken verboden, omdat er een theoretisch ontploffingsgevaar is. Dat trekt Verschuuren echter in twijfel. “Aangesproken op telefoongebruik bij de pomp. Is dat nog gevaarlijk? Neeee, toch? 🤨“, twittert hij. Maar dat levert de radiomaker een storm aan betweterige reacties op.

Zo zegt ene Tara: “Ik snap je vraag, en het is altijd goed om kritisch te blijven en te vragen naar nieuwe feiten. Maar ik vind het wel zorgelijk dat je dan maar denkt dat de waarschuwingsborden verouderd zijn en dus voor spek-en-bonen nog ophangen.

Verschuuren begrijpt die zorgen niet zo. “Dat denk ik absoluut“, laat hij weten.

En ene Rolf: “Gewoon niet met je telefoon bij brand- en explosiegevaarlijke stoffen komen Domien. Logisch nadenken. Jij staat toch niet boven een verbod? Zelfs in jouw mooie rode auto die alleen maar hits draait?

Het zou zo zijn dat er tijdens het bellen een soort elektrische verbinding gemaakt, waarbij een klein vonkje kan ontstaan. De radiomaker gelooft echter niet in het gevaar. “‘Een vonkje’? Waar moet dat vonkje vandaan komen dan?

Op iedere pomp wordt gewaarschuwd voor bellen. “Die vergeelde stickers die er al 20 jaar zitten?“, zegt hij.

Quest-bekendheid Thomas Hendriks steunt Verschuuren: “In de VS raakte in 2004 een 21-jarige student gewond bij een explosie toen hij tijdens het tanken aan het bellen was. Maar de Britse onderzoeker Adam Burgess concludeerde in 2005 dat bij 243 tankstationbranden in de laatste elf jaar geen explosies plaatsvonden door mobieltjes.

Overigens debuteert Verschuuren vanmiddag om 14.00 uur als presentator van de Top 40, die is verhuisd van Radio 538 naar Qmusic.

Foto: Sophie Hemels, 3FM

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen