Fidan Ekiz vindt haar ex Wierd Duk geen fascist

De Nieuwe Maan-ster Fidan Ekiz vindt haar ex Wierd Duk, tevens de vader van hun kind, geen fascist. Dat laat ze weten in gesprek met Villamedia. Cabaretier Erik van Muiswinkel heeft de rechtse opiniemaker onverbloemd een fascist genoemd. “Tja, wat moet ik hier over zeggen. Ik word er vooral verdrietig van. Natuurlijk moet Wierd tegen een stootje kunnen. Maar een term als fascist slaat nergens op“, zo vertelt Ekiz, die vorig jaar in de herfst brak met de Telegraaf-journalist.

Duk heeft niets met fascisme te maken, aldus Ekiz. “Natuurlijk niet! Wierd is fel, zeker in zijn tweets. We hadden ook vaak meningsverschillen. Als hij weer eens klaagde dat het ‘andere geluid’ niet te horen was in de media, zei ik: ‘Man, je bent elke avond op tv!’

Volgens Ekiz is Duk wel een heel intelligente man. “Een die vindt dat hij Nederland moet beschermen tegen allerlei kwaad, zoals de invloed van de politieke islam. Hij is oprecht bezorgd, en soms geef ik hem gelijk. Alleen gedraagt hij zich nogal eens als een olifant in een porseleinkast.”

Heeft ze nooit de behoefte gehad om in de bres te springen voor Duk? “Zo’n actie heeft geen enkele zin. En ach, Wierd is groot genoeg om voor zichzelf op te komen.”

Het Villamedia-interview met Fidan Ekiz kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen