Fidan Ekiz vindt haar ex Wierd Duk geen fascist

Geplaatst op ma 10 dec 2018 om 10:30

De Nieuwe Maan-ster Fidan Ekiz vindt haar ex Wierd Duk, tevens de vader van hun kind, geen fascist. Dat laat ze weten in gesprek met Villamedia. Cabaretier Erik van Muiswinkel heeft de rechtse opiniemaker onverbloemd een fascist genoemd. “Tja, wat moet ik hier over zeggen. Ik word er vooral verdrietig van. Natuurlijk moet Wierd tegen een stootje kunnen. Maar een term als fascist slaat nergens op“, zo vertelt Ekiz, die vorig jaar in de herfst brak met de Telegraaf-journalist.

Duk heeft niets met fascisme te maken, aldus Ekiz. “Natuurlijk niet! Wierd is fel, zeker in zijn tweets. We hadden ook vaak meningsverschillen. Als hij weer eens klaagde dat het ‘andere geluid’ niet te horen was in de media, zei ik: ‘Man, je bent elke avond op tv!’

Volgens Ekiz is Duk wel een heel intelligente man. “Een die vindt dat hij Nederland moet beschermen tegen allerlei kwaad, zoals de invloed van de politieke islam. Hij is oprecht bezorgd, en soms geef ik hem gelijk. Alleen gedraagt hij zich nogal eens als een olifant in een porseleinkast.”

Heeft ze nooit de behoefte gehad om in de bres te springen voor Duk? “Zo’n actie heeft geen enkele zin. En ach, Wierd is groot genoeg om voor zichzelf op te komen.”

Het Villamedia-interview met Fidan Ekiz kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA
15 Reacties op “Fidan Ekiz vindt haar ex Wierd Duk geen fascist”


 1. Nick

  Weten mensen eigenlijk nog wel wat nazisme en fascisme inhouden?
  Als je tegenwoordig geen linkse deuger bent, ben je direct een fascist.
  Lachwekkend en schandalig.

 2. scott_0

  Erik van Muiswinkel moet opgepakt worden. Oh nee, opruien vanuit links mag.

 3. Godefroy France

  Wierd Duk, intelligent, realistisch beschouwend mens die vinger goed ondebouwd op de zere (gezwel) legt.

  Via Frankrijk en de gele hesjes gaat ook nederland bloeden voor 50 jaar (1968) links geweld, terreur en volksverlakkerij, RA RA hoe zal dit aflopen, Macron gaat vanavond om 20.oo hr op het hakblok (remember 14 – 07 – 1789) daar waar het ooit begon, gaat de historie op herhaling.

  Groenlinksen gaat het binnenkort dun door de broek, de verlossing is nabij, Dank aan Geert Wilders die met gevaar voor eigen leven en welzijn onze rechten jaren heeft verdedigd, PVV en FVD lachen samen met de zwijgende meerderheid het laatst !!!

  Van muiswinkel volksverlakker overtuigd BRUINHEMD

  Hij is alle schaamte voorbij en spuit zijn derde wereld ideologie te pas en te onpas; fascist, antisemiet, ilslam knuffelaar, ergo gutmensch !

  Geert Wilders staat voor veeeeeeel minder in de beklaagdenbank

 4. Centrum Democraat

  Ik ben trots ultrarechts te zijn. Wierd Duk vast ook! F#ck de liberale partijen zoal D66 en GroenLinks!

 5. anonymous

  Oh dus als je rechts bent, ben je een facist?
  Wat een onzin weer.

 6. Jasper

  @Nick

  En als je ook maar één positief woord zegt over iemand die toevallig moslim is of over verandering van Zwarte Piet of noem maar op, ben je direcht een gutmensch of zoals jij zegt een linkse deuger. Wat dat betreft doe jij dus precies hetzelfde.

 7. robbie

  v Muiswinkel is weer een BNNdie te weinig aandacht krijgt.
  Je ziet hem weer in elk kwisje met andere BNN mee lullen.
  Volledig ontspoord gedrag.

 8. Solange

  Als ik Weird zou zijn aangifte doen tegen die kwal Muiswinkel….Duk is een geweldige journalist …hadden we maar meer van deze mensen

 9. anoniem

  deze 2 horen bij elkaar

  ze komen straks weer in 1 bed te liggen

  als hij onder danig gaat doen
  en zij geil wordt is het weer kassa.

  ze horen bij elkaar!!!!!!

 10. Pjoter

  Linkse mensen soryy **raten*** leiden een goed
  Leven op de rug van werkenden rechtse mensen het smerge deug volk met hun altijd beschuldigingen tegen iedereen die niet in hun fantasie leven gelooft

 11. Ben

  Ik vond de imitaties van Van Muiswinkel geweldig, maar inmiddels is hij ern imitatie van zichzelf geworden. Volledig doorgeslagen is die man.

 12. Bart

  Eigenlijk is van Muiswinkel hier de fascist.

 13. anoniem

  Ik heb weinig gelezen van deze man. Maar wat ik gezien heb schurkt tegen extreem rechts aan. Of “populistisch” zoals de Hollanders het liever noemen.

 14. Joop.nl

  Van Muiswinkel vind ik fascist, racist, opportunist en hij is vermoedelijk dementerend. Dus ik neem hem niks kwalijk. Logisch dat hij drie uur per jaar Sinterklaas/zichzelf speelt.

 15. Momo

  @Jasper

  “Gutmensch” of “linkse deuger” heeft absoluut niet dezelfde lading als “fascist”. Wat een kromme vergelijking.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.