Twan Huys over de tong bij koffieautomaat Nieuwsuur

Nieuwsuur was aanvankelijk best een beetje bang voor de nieuwe talkshow met Twan Huys. Uiteindelijk bleken de programma’s toch niet echt in elkaars vaarwater te zitten. Dat zegt Eelco Bosch van Rosenthal, invalpresentator bij Nieuwsuur, in de VARAgids. Het is niet zo dat de Nieuwsuur-redactie gezamenlijk naar de eerste afleveringen heeft gekeken. “Niet met elkaar, maar iedereen heeft wel gekeken“, aldus het 42-jarige televisiegezicht. “En nagepraat? Ja. Bij de koffiemachine.

Bij Nieuwsuur dacht men eerst dat Huys een soort Nieuwsuur ging maken op RTL 4. “Late night overlapt deels met Nieuwsuur, en met Twan als nieuw gezicht hadden we er een mogelijke concurrent bij. Daar hebben we die eerste week goed rekening mee gehouden door bijvoorbeeld veel eigen verhalen te brengen.

Hij vervolgt: “We waren ook huiverig voor de mogelijkheid dat we elkaar zouden moeten beconcurreren op gasten, maar dat bleek na een paar weken gelukkig niet het geval te zijn. Ik kan me in elk geval geen gast herinneren die wij die dag ook graag hadden willen hebben.”

Begrijpt hij dat Huys is overgestapt naar RTL? “Bij de publieke omroep zijn Jeroen, Eva en Matthijs er al, en hun programma’s staan als een huis. Dan is het zelfs voor iemand met Twans staat van dienst lastig om daar nog tussen te komen.”

Bij RTL was er wél ruimte voor Huys. Alleen blijven de kijkcijfers nog wat achter. “Twan is een vakman, en ik hoop voor hem dat de cijfers aantrekken. Maar dan wel graag pas vanaf 22:50 uur – als Nieuwsuur is afgelopen.

Het VARAgids-interview met Eelco Bosch van Rosenthal kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen