Sander van Hoorn nieuwe EU-correspondent NOS

Geplaatst op Wed 07 Nov 2018 om 14:45

Sander van Hoorn volgt Arjan Noorlander op als EU-correspondent van de NOS. Hij begint per direct. Dat heeft de omroep laten weten. Noorlander is sinds dit najaar werkzaam in Den Haag als politiek duider van Nieuwsuur. “Als achtervang van Arjan was Sander al nauw betrokken bij de verslaggeving van de NOS over de Europese Unie. Sander kwam in de zomer van 2017 naar Brussel na een verblijf van ruim elf jaar in het Midden-Oosten“, legt een woordvoerder uit.

Van Hoorn begon in 2006 als NOS-correspondent in Israël en verhuisde in 2011 naar Beiroet als correspondent Midden-Oosten. Nu richt hij zich op de EU. “Het belang van de Europese Unie is de laatste jaren niet kleiner geworden“, zegt hij.

Hij vervolgt: “Brexit, klimaatverandering, immigratie, de rol van de rechtsstaat. Allemaal belangrijke thema’s die mensen op het hele continent raken. We zullen de EU ook de komende jaren kritisch blijven volgen. Dat is een uitdaging waar ik graag mijn tanden in zet.”

Ik heb er veel zin in om dat samen met het NOS-team in Brussel te doen, waarbij we België niet alleen als gastland van de EU, maar ook als buurland blijven volgen.

Foto: Persbericht NOS
9 Reacties op “Sander van Hoorn nieuwe EU-correspondent NOS”


 1. Bears’den

  Goeie gozer en weet waarover hij praat!

 2. Geronimo

  Welkom nieuwe kritiekloze buikspreekpop, welkom!

 3. Bobby Eden

  Stukken beter dan zijn voorgang Arjan

 4. Shaniquilia vd Put

  Weer zo’n EU fanaat die zogenaamd neutraal verslag gaat doen. Ik zou wel eens de andere kant van het EU-verhaal willen horen.

 5. Marit

  De EU en de open grenzen… Allemaal 1 grote mislukking.

 6. Mike

  EU sucks. Het 4e Rijk.

  NEXIT!

 7. BBcee

  Voor informatie, kennis en duiding kijk ik wel naar Laura Kuenssberg van de BBC of Jorg Schoneborn van de ARD.
  Beide politieke personen en verstand van zaken.

 8. Joop55

  Het Anti-EU verhalte is (alhoewel minimaal) weer aanwezig hier, als de EU jullie niet zint, ga dan lekker naar jullie promised land: Poetins Rusland.

 9. Geronimo

  Nee Joop55, dat is misschien iets meer voor jou. Een ideale plek voor kritiekloze huf ter zoals jij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.